belki ilginizi çeker
  1. · deniz tuzcuoğlu
  2. · annenin facebook a gelmesi
  3. · canım ailem
  4. · deniz tuzcuoğlu
  5. · gitme
  6. · bunu bana yapma
  7. · yapma
  8. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ugg
  2. · günün tek kelimelik özeti
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · thierry henry
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · sözlük yazarlarının hayalleri
  7. · yaran diyaloglar
  8. · berkut
  9. · alen sahaya üçlü çektir kartala

bunu bana yapma  

1. canım ailem'in en vurucu sahnelerinde duyulan deniz tuzcuoğlu şarkısı. ayrılık acısı çeken bünyelerde kalıcı hasarlar bırakabilir kanımca;

her gün adını saklayıp anıları gizledim
    belki de gelirsin diye pencerede bekledim
    içtiğin son sigaranın küllerini sakladım

yapma yapma bunu bana yapma
    kalbimi kırma, karşımda durma, göz yaşım olma
    bunu bana yapma

dudağımda son öpüşünün tadını hep sakladım
    saçının her teline de ben ömrümü bıraktım
    kalbimin her paresine ismini tek tek kazıdım

kalbimi kırma, karşımda durma, gidenim olma
    bunu bana yapma
    (ronn, 23.02.2009 00:49 ~ 01:32)
  2. bu şarkıyı yapan ve okuyan kişiye söylenebilcek cümle. böyle sözler olur mu arkadaş? depresyona giresim gelir her duyuşumda.
    (alameti farika, 23.02.2009 00:53)
  3. sözleri dışında hiçbir şeyine ulaşılamayan şarkı. dizide çıktığından beri onlarca kişi aradı taradı ama bulamadı.
    (sen benim bir külah dondurmam, 23.02.2009 00:55)
  4. (trt2dekiressam, 23.02.2009 00:57 ~ 01:07)
  5. ne kadar zaman geçti bilmiyorum. yaklaşık bir asır önceydi. ne kadar çok söyledim "yapma, bunu bana yapma, kalbimi kırma, yapma". sesim de ya şarkıdaki gibi çıkıyordu ya da bana öyle geliyor bundan da emin değilim. bu şarkıyı ilk kez bu akşam dinledim ve geçen yüzyılda kalmış, hissettiği acı da olsa hala hissedebilen insani vasıflarını yitirmemiş tarafıma selam çakmak geldi içimden.
    ne kadar yakardı "canımı yakma" demek, ya da ne kadar kırıcıydı "kalbimi kırma" diye yalvarmak, yine de güzelmiş sanki. aşkın acısı bile yokluğuna yeğmiş.
    (elisa day, 24.02.2009 21:59 ~ 22:00)
  6. canım ailem dizisinde duyup bünyemde tiryakilik yaratan her gün en az iki kere dinlemeden edemediğim şarkı. sözleri de müziği de müthiş.
    (benden sonra mutluluk, 10.03.2009 21:40)
  7. (babamındavulu, 23.04.2009 17:24)
  8. sessizliği öldüren yegane cümle. arkası mutlak sessizlik yine..
    (dirtypain, 23.04.2009 17:25)
  9. (siz hepiniz ben tek, 23.04.2009 17:53)
  10. gururun kalmadığı, gidemediğin, gitmesini istemediğin an söylenen. can yakar ama söylersin işte. bunu bize yapma dersin devamında. biz olabildiyseniz eğer o süre içerisinde. ama olamadıysanız, bana kalır sadece size. acıyla ve sessizce bunu bana yapma dersiniz, onun için anlamı olmasa da.
    (coolgirl, 23.04.2009 18:03)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil