|
|
- sıkıntı, iç sıkıntısı.
uktecimizin notuna göre devam edecek olursak; sartre'ın bulantı adıyla çevrilmiş eseridir. betty blue; bulantı'nın eski baskılarının bunaltı olarak da tercüme edildiğini ayrıca belirtmiştir.
- (bkz: bunaltı com)
- 1- daralma, sıkılma, iç sıkıntısı durumu.
2- çılgın bir heavy metal arşivi yuvası. yeni çıkan albümler, diskografiler, konserler, klipler, envai çeşit grupların materyallerinin sürekli güncellenerek * eklendiği site.
http://www.bunalti.com/(nophiem, 26.07.2007 19:46 ~ 23:49)
- çeneye vuran, yazarsanız giriye vuran rahatsızlık.
(heidi, 12.11.2007 09:05)
- içte varolan bir şeyin çözümsüzlüğünden ötürü ortaya çıkan bilinç hali. daralmak, sıkılmak, hayatın boğazınıza doğru yapışması, içinizde bir şeylerin büyümesi ama patlamamanız...
su kaynamadan önce nasıl niceliksel bir değişim içindeyse, yani niteliksel bir değişimden önce niceliksel bir artım varsa, insanın da değişiminden önce içinde bir şeyler gitgide artar. bu bir iç stres yaratır, bunaltı budur, sonunda kişiyi niteliksel bir değişime sokar, insan değişir. değişmenin bedelidir bunaltı.(skuba, 12.11.2007 10:12)
- yazar adamın hem yakıtı, hem kabusu. bunun şiirini de demir özlü yazmıştır. sözü ustaya bırakalım:
"her gün bu kağıtların başında oturup yazıyorum. kendini bildi bileli yaşamaktan kaçan varlığım bir serüvenin uyartısını duyar duymaz nasıl da yana sıçramıştı. sonra usul usul yaşayana sokuldum, başka bir yol yoktu benim için. yalnızlıkta azar azar kazandığımı hovardaca harcamak için ne elverişli pazardı orası. sonra sevincim büyüdü, büyüdü —artık yaşıyorum sanıyordum— ardından acım ve çırpınma nöbetlerim geldi. şimdiyse hiçbirisi yok artık. gene de iyi günler onlar, yaşarken kötü günler geçirdiğimi sanıyordum. ama anlamaya başladım artık; iyi günler onlar, yalnızlığı da, acıyı da fazlasıyla duymuştum."
- sadece metal müzik konusunda değil, kendi sınırları çerçevesinde kaliteli müzik paylaşımını da kısmen yapmaya çalışan bu yüzden "metal depot" değil "music depot" tanımını kendine biraz daha yakıştıran ve cidden kutsal olan, wordpress tabanlı muazzam bir mekan...
|