|
|
- ofiste boş boş otururken, mesai bitimine saatler varken, arkadaşlarınızın arayıp "ben de sahildeyim" ya da "şimdi motorla dolaşıyorum" dediğinde, bilgisayarınız birazdan elinizden alınıp başka bir yere taşınacağında, önünüzde yemek yerine plastik bir kapta salata ve içecek fantadan başka birşey yokken,tuvalette bulduğunuz kırmızı ojeyi sürüyorsanız girilecek en uygun şeydir.. *
- (bkz. prozac)
(bkz. zoloft)
(bkz. paxil)
(bkz. luvox )
(bkz. xanax)
- sinir krizi geçirme durumu ile devam eden olay.
- bütün gün anathema dinledikten sonra girilmesi kesin olan durum
- hayatın monotom kendinin ise sıradan olduğunu anlamanla girilen dönem.
- (bkz. last resort)
(bkz. teargas)
(bkz. right into the bliss)
(bkz. saw you drown)
(bkz. elohim meth)
(bkz. katatonia)
- ilhan iremin sevgiliye albümünde yer alan cidden bunalım şarkısı...
bunalım
olmazları ekiyor, olurlar biçiyorum
anılar arasında , güzeli seçiyorum
şimdi ne kendimi ne kimseyi düşünüyor
sularda bir yosun gibi hıçkırmak istiyorum
gelmeyişini bekliyorum, dönmeyişini özlüyorum
gülmeyişine ağlıyorum, seni seviyorum
ben böylemiydim gör beni
eğilen selvi gibi
ben böylemiydim gör beni
eriyen bir mum gibi
yarattığım bir dünyada seni yaşıyorum
bilmediğin insanlarla koşuşuyorum
bilmediğin bir dilden, konuşuyorum
yinede anlarsın diye seviniyorum
- arada bir içine düştüğüm şarkılar,şiirler yazdıran ama bir çikolatayla bile içinden çıkabildiğim depresyon durumu.
- hayatınızın bir süre sonra monotonlaştığının farkına varırsınız.artık hiç bişey eskisi gibi değildir.hatta en yakın arkadaşlarınız bile size çok uzaktır.devamlı uyumak istersiniz.ya da sabaha kadar düşünürsünüz sürekli.arkadaşların gazına gelinip kurtulunabilir.
- kolaylıkla erişilebilecek ruh hali. öyle dolapların üzerinde falan değildir, her an yanı başınızdadır. herkesin derdi kendine derttir. dert ettiğin şeyi içinde büyüttükçe dağ olur, geçit vermez sana, falan feşmekan. sonracığıma efendim başlarsın beynini yemeye, kendine edersin. ha canın çok mu acı çekmek istiyor? aç dinle en melankolisinden bir yavuz bingöl. dertleri kafanda evirip çevirme durma. hiç bir şey canını sıkmaya değmez, vallahi bak. okurlar size söylüyorum, gülümsün sen anla cinsinden*...
derkene bir şarkı dolanır ağza;
aslında hayat zor değil
mutsuzluk diye bir sey yok yalan
her sey güzel olacak
her sey güzel olacak
ne zaman ne zaman?
sabır deriz, geçeriz bir kenara, şükrederiz.
- alkol komasına girmenize vesile olabilecek kadar tehlikeli ama varlığının verdiği acı, alkolün verdiği acıdan kat kat fazla olan, bazılarının* yakasından düşmemekte direten boktan durum...
(siyah, 21.01.2006 23:56)
- alkol + düş sokağı sakinleri dinlemek daha ileri bir vakasıdır.
tedavisi yoktur, zamanla iyileşmesi umut edilir.
- kısaca yarrağı (r'ler vurgulu) yeme durumudur. bünye sürekli sabahlar olmasın, hava hep karanlık kalmasını, loş oda, yalnızlık, damardan doom metal ister adam harbi harbi intiharı düşünür. sikten boktan bir vaziyettir. öyle içinden kolay kolay muzla, çikolatayla çıkılmaz. alkole geçiştirilmeye çalışılır.
- "gir-çık, gir-çık bunalım da yalama oldu"
met-üst
- çaresizlik.kazanma ve kaybetmenin anlamsızlığını düşünmek.düşünememek.beklemek.yatmak.uyumak.uyuyamak.kendini toplumdan soyutlamak.redbull votkalı geceler.düşüncelerine sadık kalamamanın pişmanlığı.karamsarlık.can sıkıntısı.dışarda sempatik olmaya çalışmak.insanların yüzeyselliğinden bıkmak.kendi yüzeyselliğine lanet etmek.sıgara içmek.yarısında söndürmek.sorumluklar.sorumsuzluklar.hayatta tutunacak liman aramak.üşünmek.miskinlik.tembellik.zaman kaybı.tavanı syretmek.yıldızlar.kara toprak.kader kavramını düşünmek.anlamamak.anlamak istememek.konuşmaya çalışmak.konuşamamak.bitkinlik.dinlenmek istememek.dinlenememek.açılan kapanan buzdolabı.kapanmayan televizyon.kendinden bıkmak.sezen aksu.sevgisizlik.sevgili.yanlızlığın çekiciliği.yalnızlık.pişmanlık.bekleyiş.hep bekleyiş.döngü.labirent.aynı senaryolarda aynı rolü oynamak.tüketilen gençlik.göz yaşı.
- "garip ruh hali" adlı playlist açılır..ısınmaya yüz tutmuş biradan bir yudum daha içilir.bir nefes daha çekilir tütünden.avutacak kimse olmadığından kendi kendine avutmaya çalışırsın, olmaz.sonra tütün,bira...şarkı çalar, eskileri hatırlarsın.umut yoktur.bir parça aşk hissetmek istersin içinde olmaz, yoktur.üzeri kirli kıyafetlerle dolu olan yatakta yer açılır zoraki.uyumak istersin olmaz.kafandaki binlerce düşünceden birini seçmek istersin, ona bağlı kalmak, ona ait olmak istersin; olmaz.bir düşünceye bile ait olamazsın.sahipsizsindir.çıkar gidersin banyoya aynaya bakarsın.karşındaki yüz eskimiş, yıpranmıştır.sen onu kabullenmezsin o da seni.sonra tütün, bira..kulağına "i can't see the meaning of this life i'm leading, i try to forget you as you forget me this time there is nothing left for you to take, this is googbye" dizeleri çalınır.yapacak birşey yoktur.kafandaki binlerce düşünceden herhangi birisini seçmeye çalışmadan nefes almaya zorlarsın kendini.dumanı çeker birayı içersin.
- temelinde kararsızlık yatar.
- kültür, yaş, statü ve karakter gözetmeksizin; kişisel özgürlüğü kısıtlanmış, kendini sorunların arasında yüzerken bulan ve nefes almak için yukarı yüzemeyecek kadar yorulmuş, yönelinen her kapının bir başka çıkmaza yol açması sonucu ne yapacağını bilemeyen ve çözümü çeşitli tavsiye edilen haplarla, intiharla veya başka tür neticelerle bulan bir insanın girmesi muhtemel ruh hali.
- gri metalik bulutlarla ikiye ayrılmış soğuk bir günde, bunaltıcı kuru yapay sıcak hava üfleyen bir klimanın 'vuhum vuhum' diyerek üstünüze gelen sesi kulaklarınızda yankılanırken uyanırsınız. bunun dışında geriye kalan sessizlik kulaklarınızı yırtıyordur -ki şehir kadar uğultu dolu içinizde-, dün yatmadan önce okuduğunuz kitap ile gözgöze gelip geceyi hatırlarsınız, 21. yüzyıl ile 19. yüzyıl arasında, bir tuhaf zaman içinde sıkışıp kalmıştınız en son.. huzursuzca anlatacak bir şeyleri olan insanların sayfasında... 1 saat içerisinde evden çıkmanız gerektiği aklınıza gelir. kahve hazırlarsınız. yeterince dalgın değilseniz, her zamanki gibi sigara külünü kupaya, kahveyi de küllüğe dökmemeyi bile başarırsınız belki de, evet başarırsınız kesin, sarhoş değilsiniz bu sabah. her bir yudumda kahveyi biraz daha içe çekerken, her bir sigara'da biraz daha ruh yetmezliği çekersiniz. klima 'vuhum vuhum' diye sesler çıkarmaya devam ediyordur..
evet artık bunalımdasınız. 1 saat sonra hiçbir yere gitmeyeceksiniz. bunu ikimiz de biliyoruz. cep telefonunuzu kapatmadan önce en son bunu düşünüyorsunuz.
- en büyük sebebi kalp yarası almaktır.gün,zaman,mekân farketmeden midesine sağlam 2-3 tane yumruk yemiş gibi hissediyor insanoğlu hâliyle.
"ya şimdi kuşlar,börtü böcekler...başkasıyla mı gezecek o dışarıda şimdi?" fikriyâtı daha da çöküyor omuzlara doğru.özellikle ilkbahar ve yaz aylarında daha da vâhim(bkz: çeken bilir).
tavsiye olabilir bundan sonraki,illâ bunalıma gireceğim diye kasan bir bünyeye sahipseniz kış aylarını seçin(tam vakti hani).hava soğuk,bulutlu.güneş görülmez zamanlar;arada kafasını çıkarsa da hezeyan kısa sürüyor.hem gecelerde uzun.herşey içinizdeki gibi;karamsar,kara.tanrı'nın bir lütfu bu,tezat yok sayesinde.kış-gece güzel bir ikili ayrıca.hep böyle olsa(ya da ingiltere'nin yolları taştan.almanya'da olabilir,tevatür zibil gibi).
ha bi' de ilkbahar ya da yaz aylarında âşık olmayın ya da teklif etmeyin;sonra çok ararsınız bu zamanları.
(bkz: epitaph)
- hayatı sıkıntılar üzerinden sorgulamaktır..
- ne aşk acısı ne de başka bir etken.bazı insanlarda zaman zaman nükseden ruh durumu.olumlu düşünmemek adına;kendine acımak,karamsarlık,korku,kaygı gibi bilimum en iğrenç duyguları toparlayıp içine atmak ve sanki çok matah bişimiş gibi kurtulmak için hiç çaba göstermemek ve belki de bundan zevk duymak
ve
(bkz: hüzün)
- insanlar ve onların tuhaf düşünceleriyle başbaşa kalmak başta olmak üzere her türlü dayatmanın boğazı sıkması hissidir.
- ekseri bana tahsis edilen bu aciz bedende varolan ruhani hadise.
|