gündem
  1. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  2. · boylumlama
  3. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  4. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  5. · uludağ sözlük
  6. · giyotine yolladılar gitmedim
  7. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  8. · istemem
  9. · kütikül

bunalımın dibindeyken karşılaşılan nasılsın sorusu  

sayfa  / 2
  1. "bomba gibi!" diye yanıtlayıp (aslında içinden "at yalanı sikeyim inananı" diye geçirdiğin için de olsa) gülümsemek kişiyi birkaç dakikalığına bunalımdan çıkarabileceği için, önemli bir fırsat niteliği taşıyan sorudur. çıktıktan sonra tekrar dibe dalmak kişinin kendi tercihine kalmıştır, o ayrı.
    (goyathlay, 16.02.2006 17:31)
  2. +nasılsın?
    -bunalımın dibindeyim,umarsız çırpınışlarımla daha da dibe gidiyorum,en az tek bir gelincik yaprağı kadar yanlızım simsiyah kar taneleri arasında..
    +vay ne güzel konuştun lan!bi daha desene..
    -bunalımın dibindeyim,umarsız çırpını...
    +tamam lan tamam,deme..lafın gelişi söyledim..kodumun gotiği seni!!
    -fuck you!
    +ahahaaha..
    (jugis nomen, 16.02.2006 18:15)
  3. günün erken saatlerinde, bir önceki günün yorgunluğunu atamadığınızdan mı, akşam birisiyle kavga ettiğinizden mi, herşey üst üste geliyor lan sıçayım böyle hayata havalarınızdan mı yoksa tamamen nedensiz mi bilinmez tersinizden uyanırsınız, yatakta biraz sağa biraz sola dönersiniz, sonra uzun uzun tavana bakarsınız. yatak eve nazaran sıcacıktır, yada size öyle gelir, kalkmak istemiyorsunuz ya. neyse, iş var güç var sonuçta burnunuzdan pöfürdeyerek kalkıp rastgele hazırlanır, iştahsız olunduğundan kahvaltı etmeden evden çıkarsınız. insanların göt göte verdiği dolmuşa otobüse vs ye binip işe gidersiniz, bir çay alıp köşeye çekilerek surat beş karış oturursunuz. tam iyice dalmışsınız, tam olumsuzluklara odaklanmış bir sabah bunalımına doğru adım adım çekilmektesiniz, birden şen şakrak bir ses duyulur kulağınızın dibinde. "günaydın." başınızı kaldırırsınız istemeye istemeye. en sevimli iş arkadaşlarınızdan biri. her zamanki gibi güleryüzlü. güzelce giyinmiş, kıyafetlerine uygun küpelerini takmış, hafif aceleci, insanlarla selamlaşarak konuşuyor. bakakalırsınız bir süre ama o kadar, yine dönersiniz kendi içinize. tam yine dalıp gidecekken yine o neşeli ses çınlar, size sormaktadır: nasılsın? bu sefer daha hızlı, kaldırırsınız başınızı, bakarsınız onun ışıl ışıl gözlerinin içine. hafif bir sinir yalar geçer sizi "görmüyor musun nasıl görünüyorum? iyi miyim sence?" ama çok kısa sürer bu, ne olduğunu anlamadan gülümserken bulursunuz kendinizi. onun gözlerindeki ışık sizin üstünüze başınıza bulaşır. "iyiyim sağol ya, sen nasılsın?" iyice gülümsersiniz artık. o da iyiyim der. mutlu olursunuz. herkes iyidir çünkü, çünkü o iyidir ve aslında siz de iyisinizdir. utanırsınız birden kendinize özen göstermeden evden çıktığınız için, küfrede küfrede yataktan kalktığınızı unutup iyi ki gelmişim, hadi bakalım bugün beni ne işler bekliyor dersiniz kendi kendinize. sonra acıktığınızı hissedersiniz, gidip kendime bir poğaça alayım bari deyip çıkarsınız. siz iyisinizdir, o iyidir, gün iyidir ve iyi geçecektir ve herşey bir gün iyi olacaktır.
    (atalantavanessa, 30.01.2008 21:48)
  4. herşeye rağmen gülümser (ki nasıl olursa olur, bu 'küçük' gülümese içten, samimi olur) ve cevap verirsin:

- iyiyim.

..ama değilsindir.
    (ninn worx, 11.10.2008 11:50 ~ 11:50)
  5. + nasılsın?
    - göründüğümden daha iyi.
    (god, 11.10.2008 11:54 ~ 13.10.2009 22:21)
  6. genelde cevapsız kalan sorudur. hiç sormamış olmayı yeğlersiniz birden. bazılarınınsa bunalıma bile girmeye lüksü yokken bunalımın dibinin nasıl olduğunu merak ettiği bir yerdir orası. evet bunalıma girmek lükstür. bunu başka bir başlık altında belki birgün anlatırım, şimdi havamda değilim. lüks içindeyim.
    (fitnefücur, 11.10.2008 12:43 ~ 12:44)
  7. insanda karşısındakine kafa atma isteği uyandıran soru. e soranın da kabahatı yoktur tabi, tek amacı hal-i ruhiyeniz hakkında günlük, olağan bilgi almaktır ancak hiç de doğru bir zamanlama yapamamıştır.
    (gail, 11.10.2008 20:29)
  8. (löpürgül löpürcan, 11.10.2008 20:31)
  9. küfür gbi gelir ilk önce...
    sora gözde yaş biriktirir,kısık ince bir tonda ''iyi'' denir,
    zira sen nasılsın'a takat yoktur!
    (rhododendronluteum, 11.10.2008 21:30)
  10. çok nadir nasılsın diyenin gözlerinin içine bakılır
    bakıldıgında da
    "hay as keşke sormasaydım" diye düşündürülecek şekilde bakılır.
    sonra
    saçma mutlu bir surat takınılır
    "iyi!nolsun süper ya!iyiyim yani!ahahaa" çekilir.
    karşıdaki nin davranısına göre gelişir süreç ardından
    "gel bi gel" yapıp sarılırsa film kopar
    "ha ok ozaman" derse
    rol kesilir oyun sahnelenir
    perde kapanır.
    (siamesekedi, 03.07.2009 22:14)
  11. dibe vurdum yaşamak için neden arıyorum
    (bskdyg, 03.07.2009 22:17)
  12. "zannediyorum ki tek eksiğim yarraktı onu da yedim artık daha iyiyim" diye cevaplandığında, soran kişiyi hem tatmin edebilecek hem de taşağa vurmayı kolaylaştırıcak sorudur. raad olun lan azcık. bunalım da neymiş. sikerler.
    (laein, 03.07.2009 22:23)
  13. - nasılsın?
    + dipteyim sondayım depresyondayım.

- nasılsın?
    + çizdim oynamıyorum.

- nasılsın?
    + yalnızım yalnızsın yalnız.

- nasılsın?
    + parasız.

- nasılsın?
    + sarhoşum alttan al.

- nasılsın?
    + vasıflı işsiz.

- nasılsın?
    + ben böyle değildim yazarken oldum.
    (odalık, 03.07.2009 22:29)
  14. sorulmaması gereken sorudur.

-abi nasılsın?
    +ebenin kinde unutulan kondom gibiyim.
    -durum kötü yani.
    +devamını sen bilirsin.
    (tekfender, 03.07.2009 22:35)
  15. çok hoşlanmadığın biriyse ve onunda senden haz etmediğini biliyorsan, senin üzgün halinden keyif almaması için süperim çok mutluyum şekinde rol yapmanıza sebep olacak hadisedir.
    (baksana talihe, 03.07.2009 22:44)
  16. -nasılsın ?
    -hiiç bavulumu topluyorum, son hazırlıklar falan
    -ehehe negzel tatile mi ?
    -yeap bakırköy'e.
    (balefulwhisper, 03.07.2009 23:01)
  17. insanlara iyi değilim dediğinde birçok açıklama yapmak yerine genellikle iyiyim cevabı verilir
    (en kötü ihtimalle, 03.07.2009 23:43)
  18. dibe vurduğum günlerden birisi, moralman yerlerdeyim. arkadaşım telefon açmış, halimi hatırımı soruyor; dışarı çıkalım diyor.

- arkadaş, + ben;

-nasılsın?
    +bilmem, nasılım?!
    -?! içtin mi olm sen?
    +içmedim ama kafam binbeşyüz olm. hayırdır?
    -dışarı çıkıyoruz, alayım seni dicektim. araba var.
    +siktir et, şarap aldım en köpek öldüreninden. onu zıkkımlancam. yarın bir gün görüşürüz, ölmezsem.
    -salak herif, ne boklar çeviriyorsun gene?!?!
    +off, hadi görüşürüz dikkat et kendine.
    -akıllı ol, aptalca bir şey yapma.
    +abi kolum ağrıdı kapat telefonu.*

o gün bir litreye yakın küp şarabı içmişim, sabah fark ettim. ertesi gün mide ve baş pert tabi.
    (dicus carica, 03.07.2009 23:52)
  19. bön bön bakıp ''sence?'' diye cevaplanası soru.
    (domatesbiberpatlıcan, 03.07.2009 23:53)
  20. harika bir sorudur. lakin onunla yeni bir aşka yelken bile açabilirsiniz.
    (yazarım çok can yakarım, 03.07.2009 23:57)
  21. (dirtypain, 03.07.2009 23:59)
  22. fenadır..küçükken anneanneme sormuştum "yamyassı, siktirol başımdan demişti!" o günden beri kimseye sormam.
    (vale, 04.07.2009 00:00 ~ 00:01)
  23. babaanneme iplen kuşak siklen taşak cevabını verdirtmiş sorudur*.
    (benimneeksiğimvar, 04.07.2009 00:04 ~ 00:05)
  24. sanane şeklinde cevaplanası soru.
    (chericheri, 04.07.2009 15:09)
  25. her zamanki gibi "iyidir senden naber" şeklinde cevaplanacak karşıdaki sizi iyi tanıyorsa derinlere inilecek olan sorudur.
    (idiot, 04.07.2009 15:10)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil