belki ilginizi çeker
  1. · akustik bas gitar
  2. · grup bunalım
  3. · pür gövdeli gitar
  4. · ritim gitar
  5. · bir otel odasında
  6. · ahmet güvenç
  7. · babam annemi aldatıyormuş
  8. · bataklık
  9. · elif şafak
  10. · budur
gündem
  1. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  2. · kemal kılıçdaroğlu
  3. · tanrıya sorulacak tek soru
  4. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  5. · boylumlama
  6. · annelerin yakışıklı anlayışı
  7. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  8. · üstüme basıp geçme
  9. · hülya avşarlı türkpetrol reklamı

bunalım  

sayfa  / 2
  1. ofiste boş boş otururken, mesai bitimine saatler varken, arkadaşlarınızın arayıp "ben de sahildeyim" ya da "şimdi motorla dolaşıyorum" dediğinde, bilgisayarınız birazdan elinizden alınıp başka bir yere taşınacağında, önünüzde yemek yerine plastik bir kapta salata ve içecek fantadan başka birşey yokken,tuvalette bulduğunuz kırmızı ojeyi sürüyorsanız girilecek en uygun şeydir.. *
    (lillymarlin, 09.08.2004 18:00)
  2. (bkz. prozac)
    (bkz. zoloft)
    (bkz. paxil)
    (bkz. luvox)
    (bkz. xanax)
    (azwepsa, 09.08.2004 18:35)
  3. sinir krizi geçirme durumu ile devam eden olay.
    (axel fox, 14.08.2004 09:33)
  4. bütün gün anathema dinledikten sonra girilmesi kesin olan durum
    (lithium, 14.08.2004 23:09)
  5. hayatın monotom kendinin ise sıradan olduğunu anlamanla girilen dönem.
    (juda, 14.08.2004 23:11)
  6. (bkz. last resort)
    (bkz. teargas)
    (bkz. right into the bliss)
    (bkz. saw you drown)
    (bkz. elohim meth)

(bkz. katatonia)
    (headfucker, 13.09.2004 16:57 ~ 16:57)
  7. ilhan iremin sevgiliye albümünde yer alan cidden bunalım şarkısı...

bunalım
    olmazları ekiyor, olurlar biçiyorum
    anılar arasında , güzeli seçiyorum
    şimdi ne kendimi ne kimseyi düşünüyor
    sularda bir yosun gibi hıçkırmak istiyorum

gelmeyişini bekliyorum, dönmeyişini özlüyorum
    gülmeyişine ağlıyorum, seni seviyorum

ben böylemiydim gör beni
    eğilen selvi gibi
    ben böylemiydim gör beni
    eriyen bir mum gibi

yarattığım bir dünyada seni yaşıyorum
    bilmediğin insanlarla koşuşuyorum
    bilmediğin bir dilden, konuşuyorum
    yinede anlarsın diye seviniyorum
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 23.10.2004 19:14)
  8. arada bir içine düştüğüm şarkılar,şiirler yazdıran ama bir çikolatayla bile içinden çıkabildiğim depresyon durumu.
    (zefura, 26.09.2005 17:43)
  9. hayatınızın bir süre sonra monotonlaştığının farkına varırsınız.artık hiç bişey eskisi gibi değildir.hatta en yakın arkadaşlarınız bile size çok uzaktır.devamlı uyumak istersiniz.ya da sabaha kadar düşünürsünüz sürekli.arkadaşların gazına gelinip kurtulunabilir.
    (fausta, 29.10.2005 10:55)
  10. kolaylıkla erişilebilecek ruh hali. öyle dolapların üzerinde falan değildir, her an yanı başınızdadır. herkesin derdi kendine derttir. dert ettiğin şeyi içinde büyüttükçe dağ olur, geçit vermez sana, falan feşmekan. sonracığıma efendim başlarsın beynini yemeye, kendine edersin. ha canın çok mu acı çekmek istiyor? aç dinle en melankolisinden bir yavuz bingöl. dertleri kafanda evirip çevirme durma. hiç bir şey canını sıkmaya değmez, vallahi bak. okurlar size söylüyorum, gülümsün sen anla cinsinden*...

derkene bir şarkı dolanır ağza;
    aslında hayat zor değil
    mutsuzluk diye bir sey yok yalan
    her sey güzel olacak
    her sey güzel olacak
    ne zaman ne zaman?

sabır deriz, geçeriz bir kenara, şükrederiz.
    (gülümsün, 24.12.2005 16:58 ~ 17:06)
  11. alkol komasına girmenize vesile olabilecek kadar tehlikeli ama varlığının verdiği acı, alkolün verdiği acıdan kat kat fazla olan, bazılarının* yakasından düşmemekte direten boktan durum...
    (siyah, 21.01.2006 23:56)
  12. alkol + düş sokağı sakinleri dinlemek daha ileri bir vakasıdır.
    tedavisi yoktur, zamanla iyileşmesi umut edilir.
    (melodis, 27.03.2006 18:26)
  13. kısaca yarrağı (r'ler vurgulu) yeme durumudur. bünye sürekli sabahlar olmasın, hava hep karanlık kalmasını, loş oda, yalnızlık, damardan doom metal ister adam harbi harbi intiharı düşünür. sikten boktan bir vaziyettir. öyle içinden kolay kolay muzla, çikolatayla çıkılmaz. alkole geçiştirilmeye çalışılır.
    (keyif pezevengi, 04.05.2006 04:16 ~ 04:16)
  14. "gir-çık, gir-çık bunalım da yalama oldu"

met-üst
    (van den budenmayer, 21.07.2006 02:43 ~ 02:44)
  15. çaresizlik.kazanma ve kaybetmenin anlamsızlığını düşünmek.düşünememek.beklemek.yatmak.uyumak.uyuyamak.kendini toplumdan soyutlamak.redbull votkalı geceler.düşüncelerine sadık kalamamanın pişmanlığı.karamsarlık.can sıkıntısı.dışarda sempatik olmaya çalışmak.insanların yüzeyselliğinden bıkmak.kendi yüzeyselliğine lanet etmek.sıgara içmek.yarısında söndürmek.sorumluklar.sorumsuzluklar.hayatta tutunacak liman aramak.üşünmek.miskinlik.tembellik.zaman kaybı.tavanı syretmek.yıldızlar.kara toprak.kader kavramını düşünmek.anlamamak.anlamak istememek.konuşmaya çalışmak.konuşamamak.bitkinlik.dinlenmek istememek.dinlenememek.açılan kapanan buzdolabı.kapanmayan televizyon.kendinden bıkmak.sezen aksu.sevgisizlik.sevgili.yanlızlığın çekiciliği.yalnızlık.pişmanlık.bekleyiş.hep bekleyiş.döngü.labirent.aynı senaryolarda aynı rolü oynamak.tüketilen gençlik.göz yaşı.
    (vincent vega, 04.08.2006 18:14 ~ 18:24)
  16. "garip ruh hali" adlı playlist açılır..ısınmaya yüz tutmuş biradan bir yudum daha içilir.bir nefes daha çekilir tütünden.avutacak kimse olmadığından kendi kendine avutmaya çalışırsın, olmaz.sonra tütün,bira...şarkı çalar, eskileri hatırlarsın.umut yoktur.bir parça aşk hissetmek istersin içinde olmaz, yoktur.üzeri kirli kıyafetlerle dolu olan yatakta yer açılır zoraki.uyumak istersin olmaz.kafandaki binlerce düşünceden birini seçmek istersin, ona bağlı kalmak, ona ait olmak istersin; olmaz.bir düşünceye bile ait olamazsın.sahipsizsindir.çıkar gidersin banyoya aynaya bakarsın.karşındaki yüz eskimiş, yıpranmıştır.sen onu kabullenmezsin o da seni.sonra tütün, bira..kulağına "i can't see the meaning of this life i'm leading, i try to forget you as you forget me this time there is nothing left for you to take, this is googbye" dizeleri çalınır.yapacak birşey yoktur.kafandaki binlerce düşünceden herhangi birisini seçmeye çalışmadan nefes almaya zorlarsın kendini.dumanı çeker birayı içersin.
    (sindarin, 27.02.2007 21:18)
  17. temelinde kararsızlık yatar.
    (cappuccetto verde, 24.03.2007 21:10)
  18. kültür, yaş, statü ve karakter gözetmeksizin; kişisel özgürlüğü kısıtlanmış, kendini sorunların arasında yüzerken bulan ve nefes almak için yukarı yüzemeyecek kadar yorulmuş, yönelinen her kapının bir başka çıkmaza yol açması sonucu ne yapacağını bilemeyen ve çözümü çeşitli tavsiye edilen haplarla, intiharla veya başka tür neticelerle bulan bir insanın girmesi muhtemel ruh hali.
    (estravanza, 01.07.2007 18:07)
  19. en büyük sebebi kalp yarası almaktır.gün,zaman,mekân farketmeden midesine sağlam 2-3 tane yumruk yemiş gibi hissediyor insanoğlu hâliyle.

"ya şimdi kuşlar,börtü böcekler...başkasıyla mı gezecek o dışarıda şimdi?" fikriyâtı daha da çöküyor omuzlara doğru.özellikle ilkbahar ve yaz aylarında daha da vâhim(bkz: çeken bilir).

tavsiye olabilir bundan sonraki,illâ bunalıma gireceğim diye kasan bir bünyeye sahipseniz kış aylarını seçin(tam vakti hani).hava soğuk,bulutlu.güneş görülmez zamanlar;arada kafasını çıkarsa da hezeyan kısa sürüyor.hem gecelerde uzun.herşey içinizdeki gibi;karamsar,kara.tanrı'nın bir lütfu bu,tezat yok sayesinde.kış-gece güzel bir ikili ayrıca.hep böyle olsa(ya da ingiltere'nin yolları taştan.almanya'da olabilir,tevatür zibil gibi).

ha bi' de ilkbahar ya da yaz aylarında âşık olmayın ya da teklif etmeyin;sonra çok ararsınız bu zamanları.
    (bkz: epitaph)
    (stone cold, 13.02.2008 11:53)
  20. hayatı sıkıntılar üzerinden sorgulamaktır..
    (escaflowne, 26.02.2008 14:19)
  21. ekseri bana tahsis edilen bu aciz bedende varolan ruhani hadise.
    (pentagram6761, 21.07.2008 05:28 ~ 05:29)
  22. insanı kendi kalbiyle konuşturtan ruh hali.

"bi kalbim var..
    bazen sadece yaşamak için atıyo..
    bazen sevmek içinn..
    hatta bazen bana yetmio düşüyorum..
    gözlerim kararıyo..
    ama yine de benim kalbim istesem de söküp atamadığım..
    ve şu sıralar o kalp o kadar acıyor ki.. herşeyden bıkmış kırılmış..
    yine inatla bana hizmet etmek istiyor..
    nefes al dio oksijene ihtiyacım var senin için çalişiorum nolur miri pes etme nefes al..
    ama alamıorum zorluorum kendim için annem için babam için hadi diorum bu ne ki daha neler göreceksin..
    tam kalbime tamam iyiyim senin için nefes alıorum derken.. yeni bir şey çıkıyor..
    dünyam dediğim insan başkasının dünyası olmuş..
    nispet yaparcasına karşımda.. yakınımda..
    kalbim bana nefes al diyorsun oturma evde bunalma diyorsun..
    seni dinliorum ama allahım karşıma nedenn onu çıkartıyor.. hem de başkasıyla..
    benim nefes almamı sana yardım etmemi kim istemiyor.."
    (miripiri, 20.09.2008 04:34)
  23. bunalımı sevince melankoliye dönüşür, melankoliyi sevmek ise ormanda 10 sonbahar gücüne sahip olmaktır.
    (geber marla singer, 20.09.2008 04:37)
  24. 21. yüzyılın en büyük salgın hastalığı. şimdi "kapitalizm, piyasa, robotik yaşamlar, tatminsizlik" gibi konulara değinmek isterdim de, bilinen şeyleri tekrarlamanın manası yok.
    (donersen islik cal, 09.03.2009 23:09)
  25. çaresizlik,
    kazanma ve kaybetmenin anlamsızlığını düşünmek,
    düşünememek, beklemek, yatmak, uyumak, uyumamak,
    kendini toplumdan soyutlamak,
    redbull votkalı geceler,
    düşüncelerine sadık kalamamanın pişmanlığı,
    karamsarlık, can sıkıntısı, dışarıda sempatik olmaya çalışmak,
    insanların yüzeyselliğinden bıkmak,
    kendi yüzeyselliğine lanet etmek,
    sigara içmek, yarısında söndürmek,
    sorumluklar, sorumsuzluklar,
    hayatta tutunacak liman aramak,
    üşünmek,
    miskinlik,
    tembellik,
    zaman kaybı,
    tavanı seyretmek,
    yıldızlar,
    kara toprak,
    kader kavramını düşünmek,
    anlamamak, anlamak istememek,
    konuşmaya çalışmak, konuşamamak,
    bitkinlik,
    dinlenmek istememek, dinlenememek,
    açılan kapanan buzdolabı,
    kapanmayan televizyon,
    kendinden bıkmak,
    sevgisizlik,
    sevgili,
    yalnızlığın çekiciliği,
    yalnızlık,
    pişmanlık,
    bekleyiş, hep bekleyiş,
    döngü,
    labirent,
    aynı senaryolarda aynı rolü oynamak,
    tüketilen gençlik,
    ve
    gözyaşı...
    (bunalım, 28.03.2009 13:31)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil