hemen hemen her insanda gözlemlediğim (kendimde bile lan) ilginç ve bir o kadar da komik durumlardır. aslında ben sadece o yavşama ve tip tip sırıtma anından bahsetmek istemiyorum. ona da değineceğim. zaten değinmezsem ağzıma sıçabilir. "ulan başlığı benden esinlenerek açıyorsun panda poposu!" diyebilir, göt edebilir.
buluşma anlarında, buluşacağınız kişiyi gördüğünüzde vücut, değişik tepkiler vermeye başlar. başlığı açmam için bana ilham veren o yavşama anından bahsederek gözlemlediğim tipleri yazacağım. "aağr yuuu rediiii i-i-i-i-i-i!" diyerek başlıyoruz.
*buluşacağı kişiyi görünce çakma
george clooney gibi gülen tipler: bu tipler, genelde sevgilileriyle ya da çok samimi arkadaşlarıyla buluşmayı bekliyorlardır. ne bok yiyeceklerini şaşırmışlardır.
serdar ortaç'ın kliplerindeki dansçı triplerindedirler. bir o yana bir bu yana gidip gelirken o kişiyi görürler. sik görmüş yeni gelin gibi sırıtmaya başlarlar o an. sadece kendilerinin duyabileceği bir şeyler mırıldanırlar.
*el sallayan tip: bunlar varya... (iç çekiyorum.) adamı rezil ederler taksim burger king'in önünde (burda ne bok varsa herkes buranın önünde buluşuyor?!) bunlardan uzak durun. böyle bir şey yapan arkadaşınız varsa arkadaşlığınızı kesin.
*görmemiş gibi yapan tip: bu da ayrı bir ruh hastasıdır, şizofrenik vak-a örneğidir. siz adamı görmüşsünüz, o da size bakıyordur. sonra heralde "nasıl olsa geliyor mal mal sırıtmayayım, bekleyeyim lan öyle" diyerek götünü döner ve james dean edasında sigarasını kısık gözlerle içmeye devam eder. siz, yanına geldiğinizde "baba naaber yaaa?" der bi de utanmadan, az önce poposunu dönen kendisi değilmiş gibi.
*32 yıldır görmemiş gibi davranan tip: 40 yıl diyecektim aslında ama çok banel geldi bir an. bir marjinallik yapmak istedim. şimdi, bu tipler de heyecanlı, sıcakkanlı, ani tepkiler veren kişilerdir. böyle, ortamda espri yapıp kendi kendine gülen arkadaşlardır bunlar. sizi görür görmez, yanınıza doğru gelir ve ciğerinizi, belki çok kasarsa bağırsaklarınızı bile sökecek kadar sıkı sarılırlar. sırtınıza, omzunuza, ensenize şaplak atarlar. dikkatli olun, pandik de atabilirler. siz arkanızı kollayın ne olur ne olmaz. bugün bana yarın sana. dikkatli olmak elzem.
*rahatsız olmuş gibi bakan tip: bunlarda genelde agresif tiplerdir. 5-10 dk'dan fazla bir süredir beklemekten hafif yeşile çalan bir vücudun içinde
hulk kıvamına gelmiş olmasından mütevellit, sizi gördüğü anda bulunduğu noktadan salmış olduğu köklerini hışımla çıkartmaya çalışır. sikecek gibi bakar size. bence, bu tiplerle buluşmayı bir kez daha düşünebilirsiniz.
*gördüğü anda hesap sıran tip: sinirli olup, sinirini belli etmemeye çalışan kişidir bu. söylediği sözlerin altında bazı manalar yatar.
-"ayhh nerde kaldııın cnms yaa?! (nerdesin ulan göt!)
-"ya bende seni bekledim baktım gelen yok bi dolaşıyım dedim mağazaları filan.." (nerden buluştum lan günümün içine sıçtın it.)
-"hee trafik mi vardı? olsun yaa sende öyle yapmak istemezdin sonuçta" (ulan trafiği bahane ediyo erken çıksaydın yavşak. bilerek beni sinirlendirmek için yaptı kesin)
siz, siz olun buluşacağınız kişiyi iyi seçin. uyarılarımı yukarda yaptım. dikkate alırsanız sevinirim. bi sorunuz olursa yardımcı olurum. ücretsiz danışmanlık yapıyorum bu konuda. hadi öptüm
kib sçs.
not: buluşacağı kişiyi görünce çakma george clooney gibi gülen tip benim lan... utandığım için en sonda söyleyeyim dedim. belki buraya kadar okumazsın diye düşünmüştüm.
ayrıca:
anket lan bu bakınızı veren olursa çok pis dalarım.
edit: nütevellit demişim lan
* utanıyorum kendimden.