|
|
- (bkz: oy bulancak bulancak)
- orada doğmasam da, pek gitmesem de sevdiğim fındıklı memleketim.
küçükken gittiğimde şirince bi sahil kasabasıydı aslında, iskelesi, iskelenin 2 yanında çay bahçesi vardı, sahilinde yürünürdü, akşamları soğuk olurdu ve kıyıya vuran dalgalar üstünüzü ıslatacak kadar şiddetliydi, sahildeki dondurmacının dondurması da pek güzeldi. lunaparkı vardı, bi tarafında deniz, bi tarafında fındık bahçeleriyle örtülü dağları vardı. tam olarak yeşil ve maviydi. yayla çiçekleri, buz gibi suyu, kayalıklar arasında yetişen minik meyveleri, mantar toplamaya ormana giden insanları vardı. meralarında kekikler, mor çiçekler, yol kenarlarında böğürtlenler vardı. güzeldi.
büyüyünce tekrar gittim, sahille kasaba arasına otoban gibi bi yol girmişti, çay bahçesi yalan olmuştu. dondurmasının da eski tadı yoktu yahu. sahil düzenlendiği için ne dalgalarla ne de suda yüzdüğünü gördüğün balıklarla haşır neşir olabiliyodun ve eskiden yüzülebilen plajları kirlendikleri için kapatılmış veya kirlilikleri bilindiği halde kullanılır durumdaydı. sahil kasabasının sahille arasına bilmemkaç şeritli yol girmişti, deniz olmasa da olurdu artık.
yeşili duruyo ama.
- yeşildi memleketim bir aralar. zor günleri beraber geçmiştik. rüzgarlı sabahlara uyanmıştık beraber. giresun'un bir ilçesidir kendisi ve en şirin ilçesi. başındaki adamlardan dolayı pek gelişememiş ve aksine gerilemiş bir ilçe olmuştur. sahilinde yürüyebileceğin ve başka yapacak birşey bulamayacağın ilçe diyebilirim. orada yaşıyordum ve nesini özledim bilmiyorum. bir sır gibi içimde anlamıyorum. özledim seni
- giresun ilinin 61.421 nüfuslu ilçesidir.
bayram yılmaz ilçenin kaymakamıdır. talipli, bayındır, yeşiltepe, yeniköy, tokmaden, sofulu, elmalı, güzelyurt, döngeri, inece, icilli, hisarkaya, hacet, güneyköy, gündoğdu, gültepe, ezeltere, esenköy, eriklik, duttepe, erdoğan, damudere, demircili, büyükada, cindi, burunucu, bostanlı, bahçeli, ataköy, arifli, ardahan, ahmetli, karaağaç, kayabaşı, karacaresul, kayadibi, kayhan, kuşluhan, kışla, kuzköy, küçükdere, küçükada, muratlı, küçüklü, odadüzü, pazarsuyu, samugüney, süme, şeyhmusa, alibey, ahırlı, yıldız, yunuslu, yeşilhisar, yeşilköy, yalıköy, yaslıbahçe, torçan, tepeören, tepecik, tekmezar, aydındere, derecikalanı, tandır isimlerinde toplam 64 köyü bulunur.
- giresun merkezden daha büyük olan merkeze en yakın giresun ilçesidir.
|