bulaşık   

adana çık aradan

1. küçük dağları ben yarattım ifadesinin görselliğe dökülüp gerçekleşmiş hali
    (mavio, 22.11.2004 12:43)

2. herkese bulaşan, yılışan insanlara takılan sıfattır.
    (dreadnought, 22.11.2004 12:48)
  3. yeme içme eyleminin ardından kirlenmiş bir vaziyette yıkanmayı bekleyen tabak, bardak, kaşık, çatal vs gibi mutfak malzemeleri.
    (bkz: bulaşık yıkamak)
    (tenekeci, 22.11.2004 12:51)
  4. öğrenci evlerindeki mutfakların yegane aksesuarıdır. ambiansı bozmamak için bardakta ya da tencere kapağında makarna yerken bulabilirsiniz kendinizi. alan kullanımı konusunda kişiyi geliştiren bir yanı da vardır. (bkz: küçük bir alana çok şey sığdırmak.)
    (sudan gelen eşek, 28.09.2007 18:23 ~ 18:23)
  5. kesinlikle bulaşıklar mitoz- mayoz veya allah ne verdiyse bölünüyorlar bir şekilde.
    öncelikle dostum olahabeoy'un mükemmel ötesi ve çok mantıklı olan bir tavsiyesi üzerine evde yeni bir düzenlemeye geçildi. evde herkes bir bardak kullanacak (çay, su, kola ve diğer her türlü sıvılar için) böylelikle evde bulaşık miktarı azalacaktı. bu misyonun öncüsü olarak her türlü şeye tek bardak kullandım (5-6 kullanımdan sonra kola ile ayranın oluşturduğu yeni bir içicek bile keşfettim), ev arkadaşlarımı da bu yönde teşvik ettim. gün oldu devran döndü bulaşıklar birikti ve bulaşık yıkama sırası bana geldi. bulaşık yıkanmaya başlandı, ama bir terslik var işin içinde. evde üç kişi var, kirli bardak sayısı yirmiye yakın. neyse hani ilk günler uygulamada sorun olabilir. ama gel zaman git zaman ne zaman bulaşık sırası bana gelse kirli bardak sayısı maksimum seviyede. o gazla en yakında kim varsa şiddetli bir çemkirmeyle "bir bardak uygulaması" hatırlatılıyor ve her seferinde;
    -abi ben zaten bir tek bu bardağı kullanıyorum, başka bir bardak kullanmıyorum.
    cevap hiç değişmiyor. evde üç kişiyiz, herkes bir bardak kullanırsa
    3 x 1= 3 bardak
    çok mantıklı ee ama geri kalan 15-16 bardak ? sen kullanmıyorsun ben kullanmıyorum, kim kullanıyor bu bardakları?
    aklıma tek şey geliyor; benim mükemmel ev arkadaşlarım bulaşık sırası bana gelince abanıyorlar, herşeye temiz bardak kullanıyorlar. buradan kendilerine sesleniyorum;
    -arkadaşlar yazıktır günahtır, bana da yazık. ibnelik yapmayın lütfen. rica ediyorum.
    (yako, 02.11.2007 21:45 ~ 04.11.2007 13:06)