|
|
- daha da kötüsü bunların tek kullanımlıkları mevcuttur evet evet yanlış duymadınız tek kullanımlık bukart, akbil gibi örnek alınması gereken bir proje varken bursa belediyesinin neden hala böyle saçma projeler ürettiğini aklım almamaktadır
- adını ilk defa duyanlarda hafif bir gülümseme meydana getirebilen, bursa'da kullanılan bir nevi akbil veya kentkart.
ayrıca bazen sinirlenince bukart var ya bukart ... diyesi geliyor insanın
- rivayete göre (yalansa diyenlerin boynu altında kalsın), bunların tek kulanımlık olanlarında, kartın bizzat kendi maliyeti, kartın satış bedeliyle at başı gitmekte, bu durumda saygıdeğer bursa büyükşehir belediyesi ciddi maddi zararlara uğramaktadır. (aha seci yaptım.)
esasen tek kullanımlık kartlar yalnızca şehri günübirlik ziyaret edenler için düşünülmüştür tabi. ancak akıllı karta para yükletme ameliyesine -bu satırların yazarı da dahil olmak üzere- her şeyin en iyisini bilen halkımız tarafından burun kıvırıldığı, iki katı kadar pahalı da olsa kartı girişte alıp çıkışta atma keyfiyetinden öldür allah vazgeçilemediği için, uygulama bir türlü rayına* oturamamıştır ki, başlı başına sosyolojik sondaj konusudur. (aha şimdi de aliterasyon yaptım.)
- her bursaya gidip otobüse bineceğim esnada beni strese sokan karttır.evin oralarda kartı dolduracak yer yoktur doğal olarak tek kullanımlıklarında da alabileceğim bir yer mevcut değildir.ayrıca pintiliğim göz önüne alınıp her kartı doldurduğumda ucu ucuna harcadığım da hesaba katılırsa kartımın boş olma ihtimali %90'a yakındır.bu durumda ya otobüse binip acıklı bir yüz ifadesiyle kart istenecektir ya da annenin kartı ona çaktırılmadan yürütülüp,o gün onun da otobüse binmemesi için dua edilecektir.
- başka şehirlerde kullanılan kentkart'lara göre en büyük avantajı öğrenciler, öğretmenler ve diğer kişiler için ayrı ayrı çeşitlerinin bulunmasıdır.öğrenci, öğretmen vs. iseniz bukartınız size özeldir ve yükletirken "şuna şu kadar ytl öğrenci yükleyin" demezsiniz, sadece miktarını söylemeniz yeterlidir. kartınız zaten özel amaçlı olduğundan metro ya da otobüste kartınızı okuturken indirimli tutar kadar paranız eksilecektir. öğrenci bukartınızı çıkartma aşamasında sizden öğrenci belgenizi istediklerinden dolayı da hiç bir zaman öğrenci olduğunuzu kanıtlamak zorunda da değilsinizdir.
- bursa nın toplu taşımlarda kullanılan kartıdır. ilk uygulamaya 2003 te geçilmiştir, her sene sonunda vize işlemi yapılarak yenilenir tabi ki belli bir ücret karşılığı.
- bir tarafın boş anına denk gelmesi ya da normalde başka bir şehirde yaşıyo olmasının bir sonucu olarak, ortaya salak diyalogların çıkmasına sebebiyet verebilecek olan ulaşım kartı:
- evladım çıkıyo'musun?
- eveeeeaaat
- ha bak unutma bukartı da al
- haö? hangi kartı?
|