belki ilginizi çeker
  1. · bu gece olmaz hayatım çok yorgunum
  2. · itü kızları gitsin yıldızdakiler gelsin kampanyası
  3. · thank you mario but princess is in another castle
  4. · atatürk hakkında bilinmeyenler
  5. · öğrenci işleri
  6. · şu an cumhuriyet tehlikede değil
  7. · zirvetör
  8. · vergi dairesi
  9. · git özlet kendini yine gel
  10. · ziraat bankası
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  3. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · disko kralı
  6. · ugg
  7. · prison brake
  8. · dj mic check
  9. · siyah beyaz fotoğraf

bugün git yarın gel  

1. (pyrotechnician, 05.05.2004 21:20)
  2. emeğin ucuz yolculuğu
    (mavio, 07.05.2004 13:40)
  3. türk bürokrasisini özetleyen cümle
    (okang, 30.10.2004 13:19)
  4. yakında otomasyonda duyarsam şaşırmayacağım söz öbeği
    (boundless, 30.10.2004 14:20)
  5. türk halkının bittiği nokta,gereksiz işlerle saatler uğraşmak.
    (eden, 30.10.2004 22:08)
  6. rapor imzalatmaya çalışan hastalara dediğim ve üstüne küfür yememe sebep olan ilginç cümle.
    (yirtik don, 07.06.2007 14:20)
  7. (bkz: yarın da git öbür gün gel)
    hatta git hiç gelme diye içten içe söylenilen devlet işlerinin hallolması için duyulan cümle.
    (nickim konusunda kararsızım, 07.06.2007 14:30 ~ 14:31)
  8. bu mantığa bağlı kalarak sex yaptığınızda, cinsel aktivitenin 17 gün sürmesine yol açan durum.
    (dereye inip taş bulamayan adam, 07.06.2007 14:38)
  9. en anlayamadığım klişedir. babacağızlarımızın vergileriyle kendilerine maaş alan bu insancıklar, bir anda canavarlaşırlar karşılarına geçtiğinizde.en kibar halinizle gidersiniz bir de he.ama işe yaramaz işte.bakmadan size "şu masa" derler.anlarsınız ki "hangi masa ?" diye sormak suçtur.tırsarsınız.bi arkadaşa danışmaya çalışırsınız etrafta.ya da yazı falan ararsınız "kaydını yapamayan öğrenciler merkez mühendislik binasının falanca katında bilmemne işlerine gitmeli" yazan. bulamazsınız. bir anda gözleriniz dolar böyle. küfürle dolar içiniz. etrafınıza bakarsınız ve orda bankonun öteki tarafında msn yapan cici ablalar abiler vardır.dudaklarınızdan "hay cibilliyetini siktiimin orospu cocukları" diye bir laf süzülür onlara doğru.sonra kendinizi bir anda türkiyedeki çarpık bürokrasiyi ağzından çıkan birkaç cümleyle yıkan süperman olursunuz." ulan bu ülkede herkes üzerine düşeni yapsa,herşey güllük gülistanlık olurdu beeee!bak hemen masamı temizlemeye gidiyorum valla" diyerek hem onları uykularından uyandırır hem de örnek kişi oluverirsiniz.sonra birisi sizden bir tükenmez kalemini ister, bir anda uyanırsınız bu rüyalardan.elinizdeki, biraz önce formu doldurmak için kalemi acaba hangi kızdan alsam diye düşünüp, sonra dibini düşürten o kızıl saçlı kızın kalemidir ve size "bsg" diyen gözlerle bakıyodur.ona o kalemi verir ve çıkarsınız öğrenci işlerinden.allah belanı versin odtü!
    (bab the kenk, 30.10.2007 02:11 ~ 29.11.2007 17:54)
  10. şube müdüründen onaylı bir gecikmenin memur ağzında yaşam bulmuş halidir. biri birilerini tanır, gerekli telefonlar açılır, binaya her adım attığınızda sadece imza atması gereken "devlet memuru" binada bulunmaz. bir haftadır "mazeretsiz" çalışmadığını düşündüğünüz imza aslında orada, burası bu kadar monarşik olmasının yanında o ulaşılmaya çalışılan bir o kadar da havadadır.

ey kurallarla çevrili olduğunu düşündüğüm kat, aslında gıybetin ve kuralsızlığın çiftliği olmuş. herkes kendinin efendisi olmuş, herkes kral olmuş, mağdur sesini yükseltince "bugün git yarın gel" olmuş.
    (uti, 19.11.2009 15:31)
  11. masanın her iki tarafında olunca bunu daha ıyı anladım, devlet dairelerinde biraz bastan savmacılık ama özel sektörde bir kaç ay önce bana bugün git diyenlerin sebeplerini çok daha iyi anladım. haklılarmış ve itiraf edeyim sevmediğiniz birine yarın gel demek çok keyifli...(gerçekten hak etmişti tadını çıkardım.)
    (olea, 19.11.2009 16:42)
  12. (gözyakmayan sabunköpüğü, 19.11.2009 16:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil