|
|
- kibarca ee hediyem nerde..
- tüm arıların doğum gününde altına bir şeyler yazmasıya sözlük yazarılarının doğum günleri databaseini oluşturacabilecek şarkı.
- (bkz: güzel bir gün ölmek için)
- o gün doğum günü hatırlanmayan bir insanın, " ha şimdi kutlarlar, evet şimdi kutlayacaklar" içsel savaşının son demleri sonucunda herşeyden vazgeçip "kutlayın len benim doğum günümü artık!" mantığını güden slogan cümlesi
- (bkz: hem sarhoşum hem yastayım)
(ephendy, 09.12.2005 01:45 ~ 01:46)
- (bkz: doğum günü çocuğu)
(skuba, 09.12.2005 01:53)
- o güne kadar büyük bir heyecanla,o gün ise çok büyük heves,dikkat,beklentiyle beklenen şeyin gelmiş olmasına rağmen bir duygusal yorgunluk içinde geçen gün.bugün benim doğum günüm eğlenmek zorundayım psikolojisine girmemek lazım.
- bugün bir kez daha kutlayacağım hayatımı. gökyüzünün rengi mavi mevsiminde doğmanın verdiği dinginliği içime çekerek yollarda yürüyeceğim. yanımdan geçen eski moda bir genç bana hep sevgilim olmasını arzuladığım birini anımsatacak. o yıllarda giyemediğim kıyafetler, almadığım çantalar ve beni kendim yapacak ertelediğim herşeye hayıflanacağım. sonra bunu çok seneler yapmaya devam ettiğimi düşünüp kırılacağım kendime. bitkinlik çökücek omuzlarıma birden. bana ilk kez "omuzlarında yük taşıyormuşsun gibi yürüyorsun." diyen arkadaşım gelecek gözümün önüne. dik yürümek, derin derin nefes almak için zorlayacağım kendimi. ailemi, evimi, işimi ve bana kalan herşeyi tebessüm etmek için hatırlamaya zorlayacağım beynimi. geçen ve biten günlerin mutluluğu boğazıma düğümlenecek o an, hiçbir şeyin kötü izini anımsamadan... bu gece kadehimi elimde kalanlar için kaldıracağım. uzakta da olsalar güzel olan insanlarımı; düşlediğim ama hiçbir doğumgünümde göremediğim yerleri; beni çok etkileyen satırları eski hayallerimin arasından çekip çıkaracağım. yıldızlı bir doğumgünü gecemde gidip tek başıma içmek istediğim o sahili ertelediğim yalnızlığım olarak geleceğime atacağım birkez daha. eve dönerken kulağımda mırıltılı bir ninni çınlamaya başlayacak. tenim kadar sıcak hissettiğim ama nereden bildiğimi asla hatırlayamadığım hissine kapılacağım.
bugün benim doğum günüm. asla anımsayamayacak olsam da annemin beni gördüğü ilk anın özlemiyle uykuya dalacağım bugün.
- bugün benim için doğru olan tümce.
zira şöyle bir yanı da vardır ki bu ara doğanlar yazın ortasında doğmuş oldukları için genelde yalnız kalırlar..pis ortam her zaman tatile gitmiş olur.ilkokulda bile böyleydi.
ama tatilin esamesinin bile okunmadığı aylarda doğan pis insanlar binlerce hediye alır,yoldan geçen tarafından bile öpülür,şereflerine içiş gecesi düzenlenir!!!
neyse,yine de yaşlanmak yaşlanmaktır işte,tef çalıp oynamaya mahal yoktur canım der,kendi tesellimizi de kendimiz ederiz.
- (bkz: paramparça)
- ilhan irem'in bir şarkısı ...
- egosu tavan yapmış insanların söyleyiş biçimi sebebiyle itici gelen sözcük grubu.
- bugünün başlıkları arasında yer alan, bugünün doğum günüm olması açısından ilgimi çekmiş, teoman hedehödösünün artık baydığı cümle.
- dün itibari ile;
(bkz: barış akarsu)
- (bkz: teoman)
- ilhan irem 'in hayat öpücüğü albümünden bir şarkısı
karanlıklardan güneşe doğru
senin için yapmıştım bu sonsuz yolu
her gülüş taşırken bir tomurcuğu
kanatlandık, kısaltmıştım cennete doğru
bugün benim doğum günüm
sevgin ölmek gibiydi yaşama döndüm
bırakıp ta gitsen bile
ikiyüzlü aşkına güle güle
bugün benim doğum günüm
bırakıp ta gitsen bile
ikiyüzlü aşkına gülegüle
güle güle, güle güle yalanlara güle güle
güle güle, güle güle oyunlara güle güle
şimdi dikenler, taşlar dilinin altında
ne bahar, ne çiçekler bir duman kapkara
artık ne güneş, nede cennete bir yol var
senden başka güneşler ve çiçekler var
bugün benim doğum günüm
bırakıp ta gitsen bile
ikiyüzlü aşkına gülegüle
bugün benim doğum günüm
bırakıp ta gitsen bile
ikiyüzlü aşkına gülegüle
güle güle, güle güle yalanlara güle güle
- çok yakın arkadaşlar ve aileler zaten doğumgünlerini unutmaz. bu cümleye fesat karışmıştır. kişi bu cümleyi çok yakınlarına kurmaz. eğer birine 'bugün benim doğumgünüm' derseniz 'ulan bugüne kadar bir iyiliğini görmedik hediyeden geçtim bari bi koşu pasta al gel de kutla' demek istenir. zaten yaz aylarında doğmuşsanız doğumgünüz kabusa döner. o sırada tatilde olan erkek arkadaşalrınız kum, güneş, karı kız peşinde, kız arkadaşlarınız da erkek tavlama modunda olduğundan aramaya fırsat bulamazlar yada kuru bir mesajla geçiştirirler. doğru olan haftalar öncesinden doğumgünü hatırlatma eylemde bulunmaktır.
|