bugün dünya için bir şey yapmak 

sayfa  / 2
adana çık aradan

1. bugün ve yarınlar için, gelecek nesiller için, üzerinde yaşadığımız gezegen açısından iyi, olumlu bir eylemde bulunmak.
    (stylebrisbane, 07.07.2008 11:15)

2. (bkz: toplu intihar)
    edit: yeryüzündeki en zararlı canlının insan olduğuna inandığım için.
    (burasi neresi, 07.07.2008 11:40 ~ 22:21)
  3. tek bir fincanlık çay için beş fincanlık su kaynatmamak. odadan çıkarken odadaki elektrik tüketen cihazları kapatmak. ekolojik ayak izlerimizi (tüketim ayak izimiz, tükettiğimiz kaynakları yerine koymak için gerekli toprak alanı) azaltmak.
    (stylebrisbane, 07.07.2008 18:19)
  4. (bkz: i saved the world today)
    (zefura, 07.07.2008 18:20)
  5. karasinek öldürmek. nitekim hem gıcık gıcık seslerinden, hem oranıza buranıza konup durmasından hemi de mikroplu bedeninden kurtulursunuz. dünya için de kişibaşına düşen oksijen miktarını arttırmış olursunuz.
    (dirensar, 07.07.2008 18:33)
  6. koltuk altı terlememiş genç kızların günlük yazarken kullandığı girişlerden birisidir.bugün dünya için oje yaptım veyahut bugün dünya için ağda yaptım diye devam edebilir.
    (mecmua melahat, 07.07.2008 18:34)
  7. türkiye'de her yıl belediyelerin toplayıp katı atık toplanan alanlara gönderdiği çöp miktarı 25 milyon tondur... kişi başına günde 1 kg. çöp... belediyelerin nüfusun 3/4'üne hizmet verdiği düşünüldüğünde ise kişi başına düşen çöp oranının aslında daha da yüksek olduğu hesaplanabilir... bez torba, cam kavanoz vb. ambalajları tercih ederek, yeniden kullanılabilirliği arttırıp çöp oranımızı düşürerek ekolojik ayak izlerimizi azaltmamız mümkündür.
    (stylebrisbane, 07.07.2008 18:39)
  8. bugün allah için ne yaptın
    bugün ülken için ne yaptın
    bugün sevgilin için ne yaptın
    bugün x için ne yaptın
    türkiye şartlarında ölmeyerek hala yaşamaya çalışmak zaten bir şey yapmış olmak değil midir? sorarım size? (toplumsal mesajımı da verdim girim burda biter. ve ben çekip giderim)
    (yakışıklı değil ama karizmatik, 07.07.2008 18:43)
  9. cam, aliminyum kutu, kağıt vb. ürünleri ayrı çöp kutularına atarak geri dönüşüm harekatına katkıda bulunmak ayrıca katı atık alanlarının daha az dolmasına neden olmak.

bir alüminyum kutunun geri dönüşmesi, yeni kutu yapmanın gerektirdiği enerjinin sadece % 5'ine ihtiyaç duyar.

cam ürünlerin geri dönüştürülmesi % 50 dah az enerji gerektirir.

geri dönüştürülen her bir ton kağıt % 60 oranında enerji tasarrufu sağlamaktadır, bu ise tam 17 ağaç ve 26.500 litre suyu kurtarır, 27 kg. hava kirliliğinin önlenmesine neden olur.
    (stylebrisbane, 07.07.2008 18:52)
  10. standart bir duş başlığı altında yıkanmak her dakika 15-23 su akıtılmasına neden olur.

ortalama duş süresini 10 dakikadan 5 dakikaya düşürerek yılda 20.000 litreye yakın su tasarrufu yapmak mümkündür. bu ise aynı zamanda atmosfere daha az karbon salınımı, su ve elektrik faturalarının düşmesi demektir.
    (stylebrisbane, 07.07.2008 19:15)
  11. "bugün dinleneceğim" adolf hitler.
    (anka, 07.07.2008 19:21)
  12. http://www.greenpeace.org/...
    (geber marla singer, 07.07.2008 19:27)
  13. şahsımın hallettiği olaydır. cidden.

yarım saat evvel sıçtım mesela. ama ben istemiyorum ki kanalizasyonda heba olsun bokum. organik gübre olarak kullanılabilir. hiç bir şey de talep etmiyorum. sıçtığım bok ne de olsa. sözlük buna bir çare bul.
    (ruhanileştirilmiş, 07.07.2008 19:37)
  14. güneşi doğrudan gören bir metrekarelik klasik bir pencere camı, elektrikli bi ısıtıcı kadar ısı üretir. soğuk günlerde ise aynı cam evin içindeki ısının dışarı kaçmasını sağlar. çift cam sistemi (ideali dıştakı camın güneş radyasyonunu önleyici, içteki camın ise ısı kaybını azaltıcı olmasıdır) kışın %25-50 enerji tasarrufu sağlar. çift camlı pencereler ısıtma ve soğutma giderlerini yıl içinde ortalama % 35 oranında azaltır.

direkt güneş alınan saatlerde veya kışın soğuk günlerinde ise özellikle kullanılmayan odalarda pancurların vb. kapatılması ciddi enerji tasarrufu sağlar.
    (stylebrisbane, 07.07.2008 21:40)
  15. osurarak hem kendinize eziyet etmemiş, bağırsakları rahatlatmış hem de doğadaki gaz döngüsüne yardım etmiş olursunuz.
    (jack the ripper, 07.07.2008 22:15)
  16. naylon torba; kullanım süresi sadece birkaç dakika, en fazla bir saat, mağazadan eve gelene kadar, buna karşılık ömrü yüzlerce yıl. bir tahmine göre 100 milyar tanesi doğada dolaşmakta. kanalizasyonları tıkıyor, deniz canlıları tarafından yutuluyor... okyanuslar minicik naylon torba parçaları ile dolmakta.

en azından aynı naylon torbayı birçok kez alışverişlerde kullanabilir daha da iyisi alışverişe giderken yanımızda tekrar kullanılabilir bir torba, çanta vb. bulundurabiliriz.
    (stylebrisbane, 07.07.2008 22:37)
  17. windows live messenger takma adınızın sonuna "(#)" yapın, böyle her yer güneşlerle dolacak ve dünya aydınlanacak. haliyle tüm listeniz kötü adamlarla dolu olduğundan bunu gören magneto kendini plastik kutuya sokacak, lex luthor kel kafasını duvarlara vuracak hatta gargamel şirin hakları için savaşacak. listendeki en az yirmi kişiye daha bunu yaptırırsan tweety kuşu seni sürprizlere boğacak, küçük açacak ve kafana sıçacak. kötü bir şey sanma, kısmet getirir.
    (iao, 07.07.2008 22:37 ~ 08.07.2008 12:26)
  18. bir kilo patatesin yetişmesi için ortalama 1000 litre su gerekmektedir.

bir kilo pirincin yetişmesi için ortalama 3800 litre su gerekmektedir.

bir kilo sığır etinin yetişmesi için ortalama 200.000 litre su gerekmektedir.

tarımdaki su kullanımlarının çok büyük bölümü büyük ve küçükbaş hayvanlarca tüketilir. enerji sektöründen sonra sera gazının üretildiği en büyük ikinci kaynak tarımdır.

sağlıklı yaşamın yanı sıra, kaynakları daha az tükettikleri için tavuk ve hindi gibi et türlerine yönelmek mantıklı gözükmektedir.
    (stylebrisbane, 07.07.2008 22:47)
  19. gııda kilometresi düşük ürünler satın alınabilir. sebze ve meyveleri mevsiminde ve ayrıca mahalle pazarlarından satın almak üretici tüketici arasındaki mesafeyi de kısalttığından bütçe desteği de sağlar.
    (stylebrisbane, 07.07.2008 23:03)
  20. eksen eğikliğini yarım derece kaydırsak bir nebze küresel ısınmayı engelleyebiliriz sanıyorum. bir derece olmasın ama. buz keser dünya. elinin ayarı olan biri yapsın bu işi.
    (hataliysam pm at, 08.07.2008 02:05)
  21. tükenmekte olan bir kaynak; suyu daha akıllı kullanabiliriz.

http://h2ouse.net/
    (stylebrisbane, 08.07.2008 10:22)
  22. kansere çözüm bulabiliriz:

www.worldcommunitygrid.org
    (kelevra, 08.07.2008 10:23)
  23. amerika'yı yok etmek dünyayı kurtarmak için ilk adım olabilir.sadece bununla da bitmiyor , duyarlı olmak ve bencil olmamak, biraz da çevreyi düşünmek gerek.gerçi "bencillik" insanlığın genel özelliği , kurtulmak çok zor...insan varoldukça dünya pek varolmayacak gibi.
    (blueberry, 08.07.2008 10:44)
  24. hiçbir ülkeyi yoketmek bir işe yaramaz.. birini yok edersiniz başka biri çıkar yani yok etmekse çözüm, insanlık toptan yokolmalıdır. bu yüzden bugün dünya için birşeyler yapmak istiyorsanız ve bilgisayarınızın başından kalkmaya bile üşeniyor ayrıca para falan harcamakta istemiyorsanız, mentalitenizi oturduğunuz yerden okuduklarınızla ve öğrendiklerinizle değiştirebilirsiniz..
    (entropy, 08.07.2008 11:05)
  25. birisine gülümsemek. gülmek bulaşıcı olduğu için dolaylı yollardan birçok insanın gününü renklendirebiliriz.

lan çok mu sevgi pıtırcığı bir giri oldu?
    (dedirten başlık, 08.07.2008 11:28)
 sayfa  / 2