belki ilginizi çeker
  1. · doğum gününde iletiye paramparça dan söz yazmak
  2. · yedek kulübesinde bile gördüm
  3. · cumbabumba
  4. · günün başlığı
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · ezel
  2. · colin kazım richards
  3. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  4. · onur öymen
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  7. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  8. · gereği düşünüldü
  9. · oyungezer

bugün benim doğum günüm demenin yolları  

1. gün geçmiyor ki bir garipliğimiz daha yaşanmasın... insanları izlemeyi, yaptığı bir hareketi nasıl bir psikolojiyle yaptıklarını düşünmeyi çok seviyorum. bunu, kimseyi kesinlikle rencide etmeden çaktırmadan yapıyorum. bu da benim eğlencem demek ki. neyse konumuzu dağıtmayalım.

insanlar bazen bir şeyi belli etmek için bazı davranışlarda bulunurlar. misal dikkat edin yeni küpe takan bir ergen kulağını bir şekilde gözünüze sokar veya yeni telefon aldığını birilerine duyurmak isteyen vatandaş herhangi bir durumda bile "ya benim telefonda vardı aslında da şarjda şimdi. biliyosun yeni alınınca bilmemkaç saat şarja koymak lazım." gibi cümleler kurabilir. (yani bunları hepimiz fark ediyoruzdur tabii sadece ben fark ediyorum demek istemiyorum yanlış anlaşılmasın. sadece ben ayrıca bir zevk alıyorum bundan onu dedim ilk paragrafta.) bu gibi durumlar yine su kaldırır gözüküyor gözüme. çünkü ne bileyim insan her gün telefon almıyor, ya da kulağını ilk deldirdiğindeki hevesi daha sonrakilerde duymuyor. azalan marjinal fayda dostum bilirsin... o yüzden diyorum insanlık halidir olur. ama her sene aynı tarihte gerçekleşen bir olay için nedir bu ego arkadaş? her yıl oluyor, her yıl da daha fazla ilgi bekliyor insanlar. anlamıyorum bu konuyu pek ben.

peki nasıl belli eder bu insanlar doğum günü olduğunu? nasıl da havada kapızlar ilgiyi?

bazen msn iletisine bir adet pasta koyarak, bazen "bugün benim doğum günüm hem sarhoşum hem yastayım" yazarak, ki böylelikle hem açıkça dile gitirmiş olur aslanlar gibi hem de bir bişey derse "yok ya ben şarkı yazdım aklıma geldi öyle." diyebilir, bazen "acaba benim hatun/eleman ne aldı hediye olarak ya merak ediyorum şimdi" diyerek, bazen de sözlükte doğum günü başlığına "bitse de kurtulsam ofss :/" yazarak...

insanlar ve egoları... gelin bak bişey dicem. naber?
    (olahabeoy, 20.10.2009 22:14)
  2. -naber
    *aa çok teşekkür ederim
    -ne için
    *doğum günün kutlu olsun demedin mi
    -naber demiştim
    *haa öyle anlamışım, insanın doğum günü olunca eki eki
    -yaa gerçekten mi, doğum günün kutlu olsun

(bkz: oha)
    (twiggy ramirez, 20.10.2009 22:16)
  3. en bilindik yolu literatürde "ulan şaka maka x yaşına da girdik iyi mi" formatında bulunan dert yanma görünümlü haykırıştır.
    (anarchistrockstar, 20.10.2009 22:23)
  4. birinin doğum günü kutlanırken ezik bir şekilde;
    - aaa, benimle aynı gün doğmuşsun, ne güzel... (burada bir de el çırpılır)
    demek...
    (avalon, 20.10.2009 22:25)
  5. ne kadar deseniz de işe yaramayacak yollardır. ağlarsınız, zırlarsınız tivarlara * tırmanırsınız ama hediye almazlar, öyle de pintiler.

(bkz: coolgirl)

almadı, almayacak, o brokoli yiyip dursun. *
    (yazarım çok can yakarım, 20.10.2009 22:29)
  6. insanlar belki o her yıl gerçekleşen günde kendilerini biraz daha fazla yalnız hissettiklerinden, hatırlanmak istemeleri normaldir. dolayısıyla tarafımca legal bulunan yollardır.
    (hübsches baby, 20.10.2009 22:33)
  7. ben direk söylerim hacı.bugün de benim doğumgünüm işte diye...
    (en kötü ihtimalle, 20.10.2009 22:36)
  8. vay bee x yıl önce bugün dünyaya güneş doğdu diyerek hem kendini övmek hemde doğum gününü vurgulamak akıllıca olur
    (nicksiz adama kız verilmez bizde, 20.10.2009 22:36)
  9. "iyi ki doğdum gördün mü 25 oldum" diye başlayan nil karaibrahimgil şarkısını söylerim

edit:25 yaşıma basmadım henüz,şarkının orjinali öyle ya,ondan öyle yazdım
    (32click, 20.10.2009 23:23 ~ 23:24)
  10. (bkz: doğum gününde iletiye paramparça dan söz yazmak)
    (ceyyar kermit, 20.10.2009 23:24)
  11. (bkz: az önce doğdum halatım 27 boğum)
    (cveevezvea, 20.10.2009 23:27)
  12. (bkz: @4052305)
    (mustaj, 20.10.2009 23:29)
  13. -abi nasılsın bugün?
    +iyiyim kardeş sen?
    -sağolasın, neşem yerinde bugün
    +allah bozmasın
    -sağol bugün
    +efendim?
    -bugün diyorum
    +ee? gazete mi aldın? bugün gazetesi?
    -yok sabah aldım, bugün
    +hmm
    -abi bugün ama ya ühüü bugün bugüüünn!!
    +ne diyon oğlum?
    -doğum günümdü amına koyim sabahtan beri günü vurguluyorum
    (emir cool u, 20.10.2009 23:32)
  14. senin burcun ne?
    (theme, 21.10.2009 00:02)
  15. (bkz: teoman - paramparça)
    (re, 21.10.2009 08:45)
  16. msn iletsine yazar "bugün benim doğum günüm" , "bugün ben doğdum" tarzında. böylece çevrimiçi olan kişilerce kutlamak farz olur. çok zorla doğum günü kutladım bu şekilde ordan biliyorum.
    (napalm yutmuş kedi, 21.10.2009 10:12)
  17. sözlükte kendi doğum gününde zirve açanını bile gördüm.

(bkz: yedek kulübesinde bile gördüm)
    (olahabeoy, 21.10.2009 23:24)
  18. (bkz: 8766/@3618009)
    (kaldırımmühendisi, 21.10.2009 23:26 ~ 23:53)
  19. facebook hesabı açmak. normalde 5-10 yakın arkadaş kutlarken facebook'un hatırlatma şeysi sayesinde cümle alemler doğum gününüzü kutlayabiliyor.
    (grasp, 21.10.2009 23:28)
  20. bir bar taburesinde oturup hem sarhoş hem de yasta olmak.
    (ambrassador, 21.10.2009 23:38)
  21. zordur, ''afedersin tuvaletim geldi'' kadar zordur.
    (kırmızı rugan ayakkabıdaki meni damlası, 21.10.2009 23:39)
  22. aslında doğumgünü çocuklari 2 ye ayrılır. 1. grup "bugün benim doğum günüm" demek yerine çeşitli triplere girenler. yani susarak söylemeye çalışanlar. bulunduğu ortamda "ulan yine kimse hatırlamadı. aralarında hep geri plandaydım zaten. hatırlamazalar tabi" diye içten içe kendi kendine kızarken bi yandan da "ulan bi daha birinin doğumgününü kutlarsam terbiyesizim" diye arkadaşlarına kızarlar.

+ asım butün gün niye sessizdin abi ne oldu
    - yok bişey abi ya saatin 12yi geçmesine az kaldı zaten
    + ne alaka len
    - boşver olum

2. grup yüzsüzlük yapanlardır. bunlar direk söylerler

+ asım şurdan bıçağı versene
    - dur bi olum dilek tutuyorum
    + niye lan
    - bugün benim doğumgünüm ya hani ondan
    + haa anladım
    - ayrıca allah belanı versin. insan bi hediye alıp kutlardı
    (erfert, 22.10.2009 00:14)
  23. mesala buraya yazılarak söylenebilir
    örnek: bugün benim doğum günüm*
    (cumbabumba, 29.10.2009 01:07 ~ 01:08)
  24. msn'e yazmak. ama yazdığınız şeyi doğru seçin, yani dolaylı yoldan belirtmeyin doğum gününüzü... ahhh denedim, denedim ama yanlış yollardaymışım.

doğum günümde girdiğim yaşı msn iletime yazdım yani iletime "21" yazdım; bir kişi bile sormadı "lan bu 21 ne" diye. hepsini sildim engelledim. yeni bir msn çıkardım. yeni arkadaşlar ediniyorum doğum günümü ipleyecek cinsten...
    (nicke gerek yok bana ismimle hitap edebilirsin, 29.10.2009 01:12 ~ 01:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil