gün geçmiyor ki bir garipliğimiz daha yaşanmasın... insanları izlemeyi, yaptığı bir hareketi nasıl bir psikolojiyle yaptıklarını düşünmeyi çok seviyorum. bunu, kimseyi kesinlikle rencide etmeden çaktırmadan yapıyorum. bu da benim eğlencem demek ki. neyse konumuzu dağıtmayalım.
insanlar bazen bir şeyi belli etmek için bazı davranışlarda bulunurlar. misal dikkat edin yeni küpe takan bir ergen kulağını bir şekilde gözünüze sokar veya yeni telefon aldığını birilerine duyurmak isteyen vatandaş herhangi bir durumda bile "ya benim telefonda vardı aslında da şarjda şimdi. biliyosun yeni alınınca bilmemkaç saat şarja koymak lazım." gibi cümleler kurabilir. (yani bunları hepimiz fark ediyoruzdur tabii sadece ben fark ediyorum demek istemiyorum yanlış anlaşılmasın. sadece ben ayrıca bir zevk alıyorum bundan onu dedim ilk paragrafta.) bu gibi durumlar yine su kaldırır gözüküyor gözüme. çünkü ne bileyim insan her gün telefon almıyor, ya da kulağını ilk deldirdiğindeki hevesi daha sonrakilerde duymuyor. azalan marjinal fayda dostum bilirsin... o yüzden diyorum insanlık halidir olur. ama her sene aynı tarihte gerçekleşen bir olay için nedir bu ego arkadaş? her yıl oluyor, her yıl da daha fazla ilgi bekliyor insanlar. anlamıyorum bu konuyu pek ben.
peki nasıl belli eder bu insanlar doğum günü olduğunu? nasıl da havada kapızlar ilgiyi?
bazen msn iletisine bir adet pasta koyarak, bazen "bugün benim doğum günüm hem sarhoşum hem yastayım" yazarak, ki böylelikle hem açıkça dile gitirmiş olur aslanlar gibi hem de bir bişey derse "yok ya ben şarkı yazdım aklıma geldi öyle." diyebilir, bazen "acaba benim hatun/eleman ne aldı hediye olarak ya merak ediyorum şimdi" diyerek, bazen de sözlükte doğum günü başlığına "bitse de kurtulsam ofss :/" yazarak...
insanlar ve egoları... gelin bak bişey dicem. naber?
-naber
*aa çok teşekkür ederim
-ne için
*doğum günün kutlu olsun demedin mi
-naber demiştim
*haa öyle anlamışım, insanın doğum günü olunca eki eki
-yaa gerçekten mi, doğum günün kutlu olsun
insanlar belki o her yıl gerçekleşen günde kendilerini biraz daha fazla yalnız hissettiklerinden, hatırlanmak istemeleri normaldir. dolayısıyla tarafımca legal bulunan yollardır.
-abi nasılsın bugün?
+iyiyim kardeş sen?
-sağolasın, neşem yerinde bugün
+allah bozmasın
-sağol bugün
+efendim?
-bugün diyorum
+ee? gazete mi aldın? bugün gazetesi?
-yok sabah aldım, bugün
+hmm
-abi bugün ama ya ühüü bugün bugüüünn!!
+ne diyon oğlum?
-doğum günümdü amına koyim sabahtan beri günü vurguluyorum
msn iletsine yazar "bugün benim doğum günüm" , "bugün ben doğdum" tarzında. böylece çevrimiçi olan kişilerce kutlamak farz olur. çok zorla doğum günü kutladım bu şekilde ordan biliyorum.
aslında doğumgünü çocuklari 2 ye ayrılır. 1. grup "bugün benim doğum günüm" demek yerine çeşitli triplere girenler. yani susarak söylemeye çalışanlar. bulunduğu ortamda "ulan yine kimse hatırlamadı. aralarında hep geri plandaydım zaten. hatırlamazalar tabi" diye içten içe kendi kendine kızarken bi yandan da "ulan bi daha birinin doğumgününü kutlarsam terbiyesizim" diye arkadaşlarına kızarlar.
+ asım butün gün niye sessizdin abi ne oldu
- yok bişey abi ya saatin 12yi geçmesine az kaldı zaten
+ ne alaka len
- boşver olum
2. grup yüzsüzlük yapanlardır. bunlar direk söylerler
+ asım şurdan bıçağı versene
- dur bi olum dilek tutuyorum
+ niye lan
- bugün benim doğumgünüm ya hani ondan
+ haa anladım
- ayrıca allah belanı versin. insan bi hediye alıp kutlardı
msn'e yazmak. ama yazdığınız şeyi doğru seçin, yani dolaylı yoldan belirtmeyin doğum gününüzü... ahhh denedim, denedim ama yanlış yollardaymışım.
doğum günümde girdiğim yaşı msn iletime yazdım yani iletime "21" yazdım; bir kişi bile sormadı "lan bu 21 ne" diye. hepsini sildim engelledim. yeni bir msn çıkardım. yeni arkadaşlar ediniyorum doğum günümü ipleyecek cinsten...