cnbce'de oynayan şahane dizilerden bir tanesi, başrolünde sarah michelle gellar oynuyor, aslında sadece vampirleri diil bir çok çeşitli canavarı avlıyo.
ilk başlarda kadrosunda bulunan angel'ın popülerite açısından buffy'i sollamasıyla yapımcılarının angel için ayrı bir dizi yapmalarını sağlayan ve bu yüzden de boynuz kulağı geçer sözünün doğruluğunu ispatlayan fantastik dizi.
spike'ı her bölümde ağzımın suyunu akıtarak ortaokul kızları gibi izliyorum. buffy temmuz ayında bitiyomuş diye üzülmüştüm ama gelecek sezon angel'a geçecekmiş zat-ı muhterem nam-ı diğer william the bloody. burda olsa hiç tereddütsüz "al boynum senin olsun, ısır" derdim heralde
gothic/vampirik edebiyatın ve buna paralel olan alt-kültürün içine sıçan, bu konular hakkında biraz bilgi sahibi insanlar için izlemesi tam anlamıyla işkence olan bir amerigan teen dizisi. bol bol *komik öğeler barındıran bir vampir aksiyon dizisi nasıl izlenilesi olabilir ki zaten. uzak durun.
şuan hala tekrarı gösterimde olan kaçıncı sezonun yayında olduğunu bilmediğim dizi. ilk başta korku sanmıştım fakat izlediğimde gülme krizine girdiğim anlar olmuştu kesinlikle tam bir komedi. hele o iblis dedikleri şeylerin kostümleri noelde çocukların yüzlerine taktıkları şeytancık maskelerine benziyor. vampirler ise ancak yüzlerini buruşturduklarında vampir olduklarını hatırlıyorlar.
hayat,aşk,ölüm,insanlık,adam gibi vampir olma hakkında çok şey öğreten dizi.bize çok şey öğretmiştir:
lise cehennemdir.
dracula sahtekardır.
asla bronze'da tanımadığın insanlarla tanışma.
yabancıları evine davet etme.
lisede kimseyi aşağılama zira sana sivri diş olarak geri dönebilir.
gece mezarlıkta tek başına dolaşma git evine yat uyu.
asla bi vampiri passions izlerken rahatsız etme.
ismi dru olan bi hatuna sakın bulaşma.
yuvada bi kızın sarı pastel boyasını kırabilirsin bu sağlam bi dostluğun başlangıcı olacaktır.
asla bi çingeneyi ısırma.
bi gün istanbul'da bir köşeyi dönerken eski sevgilinizle karşılaşabilirsiniz.
asla bi tanrıçayla uğraşma.
salak sarışınlar da öğrenebilir.
lise müdürüden nefret edebilirsiniz.sonu muhteşem olacak.
konuşabilmek güzeldir.
aşk insana ruh verir.
kızlar ilk cinsel deneyimlerinden sonra adamın değişeceğinden korkarlar.
bi kontrol edin şizofren olabilirsiniz.
arkadaşlarınızın olması her daim iyi bişeydir.
40 yaşındaki adamların da sesi güzel olabilir.
ne kadar başarılı olursanız olun isterseniz harika bi cadı olun sizi 16 yaşından beri tanıyan insanlar için siz o küçük kız olarak kalacaksınız.
küçük kardeşinize iyi davranın.
babalar işe yaramazdır.
içinizdeki potansiyel avcıyı keşfedin.
avcının ödülü ölümdür.onu rahat bırakın.