"king of the beers" olarak kendini piyasaya sokan, ortalama biralara göre içiminin daha zor olduğu(bud light hariç),sıradışı reklamlara sahip, lezzetli bira.
amerikan halkının genellikle kamyoncu birası olarak kabul ettiği bira
married with children'da bud bundy'nin isminin geldiği içecek
içebileceginiz en hafif ve kolay bira.tekel bayiilerde zor bulunuyor ama marketlerde bolca var..fiyatı diğerlerine göre yüksek ama deneyin..
(kerrigan, 29.04.2004 15:39 ~ 06.06.2004 16:45)
hani 'bira ucuzmuş anaaa girelim lan' diyip te girdiğiniz birahanelerde 'su lan bu' diyip sövdüğünüz kıvamdaki biralar vardır ya, işte bu bud da saf mı saf üstüne üstlük world's best beer olduğunu iddia eden sudur...
reklamları mükemmel olan bira (bkz.
waazzzzuuupp)
amerikada
super bowl * zamanlarında en şahane ve en komik reklamları veren amerikan bira firması
http://www.budweiser.com
cam şisesi 2 milyona satılan bira, gerçi teneke kutu halinde satılıyomu bilmiyorum, görmedim. bi
miller'ın verdiği zevki vermez insana ama güzeldir, kuruyemişle iyi gider.
olabildiğine hafif, ancak lezzetli amerikan birası. king of beers olarak bilinir. şişesinden içimi zevklidir. amerika'da 30 lu packleri oldukça ucuza alınabilir. ancak
kahverengi tombul şişenin verdiği zevkin onda birini veremez.
amerika'daki en ucuz bira...
söylenene göre bu biralar satış noktalarına özel buzdolaplı kamyonlarda getirilirmiş. eğer bu birayı içtiğinizde hoşunuza gitmezse de değiştirmeleri gerekiyormuş, tabi amerika'da.
(bkz:
söyleyenin yalancısıyım)
pahalı ve boktan
çek birası.
amerika'da aslen işci sınıfının birasi olarak bilinir,hatta genelde tır şoförlerı içer,metallica'nın bir dergiye ellerinde budwieser şişeleriyle kapak olmasından sonra daha da bie popüler olan bira
futbolsever türk insanının şampiyonlar ligi reklam panoları vasıtasıyla tanıştığı bira.
ucuz ama dengi biralara göre tatsız
ceske budejovice şehrinde üretilen bira
(bkz:
budvar)
efesten sonra içebildiğim nadir biralardan birisi.şişirmiyor ve mide yanması yapmıyor.efsane olması boşuna değil.
büyük süpermarketler dışında pek kolay bulamayacağınız ancak içimiyle ve tadıyla oldukça beğendiğim, kola içmeyi azalttığım şu günlerde küresel ısınma derdime deva olan bira.
(talen, 21.06.2007 15:35)
kamyoncu ve zenci birasıdır... "wazaaaaaaa!!!" diye bağıran komik zenciler oynar reklamlarında..
(bkz:
süper reklamlar)
miller sevenler bunu da sever büyük ihtimal.ikisi de hafiftir, güzeldir, hoştur.
iyidir güzeldir ama, insana efes tombul şişeyi aratır her zaman.
amerika'da üretileni değil de
harbi çek (czech imported diye yazar üstünde) versiyonu gerçekten kaliteli olan bira.
bir de ingiltere'deki
pint uygulamasına karşı duran tek biradır, babalar gibi 500ml'lik kutuda satar ürünlerini.
amerikan üretiminin satış fiyatı -migroslarda- 2.90 lira olan ama bir
carlsberg veya
becks tadını alamayacağınız bira.
çek versiyonunun adı budejovicky budvar'dır.uluslararası olarak budweiser budvar diye bilinir.amerikan üretiminin de aynı ismi kullanması 1900lerin başlarında sorun olmuştur.birbirleriyle alakaları yoktur.amerikan versiyonuna aldanıp bunun da kötü olduğunu düşünmek büyük ayıp ve kayıp.
çok güzel ve farklı bi tadı var bence.15 civarında farklı marka bira içmişimdir, hepsinden aynı tadı almasam da aralarında belirgin bi fark bulamam ama budweiseri nerde içsem tanırım.bikaç aydır ankara'da arıyodum, çoğu süpermarkette amerikan versiyonu var ama budvar bulamamıştım hiç.bugünse aramazken rastladım tansaşta.33cl'nin fiyatı 3.49 ytl.