belki ilginizi çeker
  1. · idiot
  2. · prens mişkin
  3. · unizhennyye i oskorblyonnyye
  4. · epilepsi ile orgazm
  5. · idam edilecek adam psikolojisi
  6. · saint joseph
  7. · idiot
  8. · hayatın amacı
  9. · moliere
  10. · çorabın içine sokulan pijamanın farkedildiği an
gündem
  1. · günün tek kelimelik özeti
  2. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  3. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  4. · thierry henry
  5. · itü sözlük yazarlarından şiirler
  6. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  7. · aşk
  8. · erkeklerde ibnelik switchi doğuştan on geliyor
  9. · paint net

budala  

1. baki ayhan t. adlı şahsiyetin editörlüğünü yaptığı şiir ağırlıklı edebiyat dergisi.
    (skuba, 25.05.2004 04:32)

2. zekaca geri anlamına gelen , arapça kökenli sözcük.
    (skuba, 25.05.2004 04:33)
  3. (bkz. budalalık)
    (skuba, 06.06.2004 07:59)
  4. eski türk filmlerinde zengin kızların genç erkeklere kızınca ettiği laf.
    (vishnu, 21.05.2005 16:28)
  5. dostoyevski'nin yazdığı romanın orijinal rusça ismi idiot'dur.
    (maximus, 12.11.2007 23:27)
  6. bir "budala seçkisi"yle yayın hayatını bitirmiş dergidir.

önemliydi o zamanlar. işte yıl 2004. ben biraz daha gencim, haliyle, 5 yıl kadar.. heyecanlıyım, yazıyorum çılgınlar gibi. yazdım bu dergiye, bir şiirimi gönderdim. bir gün bir mektup geldi, baki ayhan t'den. nasıl özenle yazılmış, kalemin hareketlerini koynunda saklayan bir mektup. sadece bir sayfa. ama zamanın genç, yazmaya hevesli ruhuna ilham ve cesaret verecek kadar mühim. sonra şiir yayınlandı ben havalara uçtum.. o sebeple şahsımda yeri bir başkadır.

benim şahsımda dergiye baktık, şimdi biraz uzaklaşırsak, söylemek lazım, enteresan bir tadı vardı. çizgisi, rengi farklıydı diğer dergilerden, özgündü. "kuru edebiyat" yapmıyordu ya da ağdalısını, diğerleri gibi.. futbola da yer vardı satır aralarında, sinemaya da, popüler kültürün öne çıkan isimlerine de.. serdar ortaç'tan galatasaray'a pek çok nanenin adı geçerdi, güzel de geçerdi.

o dönemler işte okuyup bilen için güzel dergiydi budala; adam akıllı edebiyat yaparken hayattan ırak bir köşeye çekilmemek gerektiğini bağıran..
    (dirtypain, 20.05.2009 21:08)
  7. şen kadın kahkahasının ardından dişlerin arasından söylenince hoş duruyor bu kelime. çene hafif içe çekiliyor gibi yapılacak tabi. vurgu son hecede.
    (evinin kadını çocuklarının anası, 20.05.2009 21:15)
  8. (bkz: kibarlık budalası)
    (ceyus, 17.07.2009 02:08)
  9. kitabın ortalarında rogojin prens mışkin'e nastasya filipovna için "senin acıman benim aşkımdan daha güçlü" der.kitabın unutulmaz cümlelerindendir.aşkı örtemeyen merhametin sadece merhamet karşısındaki malubiyeti.sürekli değişen ruh halleridir bu kitap,arızalıdır insan gibi.
    (burnundan kıl aldırmıyor, 07.08.2009 11:18)
  10. kitaptan bir alıntı:

"iyi yürekli akılsız bir aptal, kötü yürekli akıllı bir aptal kadar mutsuzdur."

kitabın ortalarında geçiyor, sanırım aglaya (ismi böyleydi heralde kızın, tam hatırlayamadım şimdi) nın annesinin sözleri...
    (hacınınkızı, 15.08.2009 14:25)
  11. mutsuz iken, her şeyi halletmiş ayağına yatan, zayıflıklarını yok sayan, "ya ben hallettim abi, hayattan bir beklentim yok, talebim yok" diyen.

50 yaşına geldiğinde, yaşadığı yalana tutunmaya çalışan kendisinin acınacak halini görmek bile istemem.

"çok şükür" ile allah'ı kandırdığını sanan, kendini kandıran, hıyar işte.
    (skuba, 21.11.2009 05:47 ~ 05:47)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil