belki ilginizi çeker
  1. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  2. · ugg
  3. · annelerin yakışıklı anlayışı
  4. · yeşim salkım
  5. · disko kralı
  6. · 2012
  7. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  8. · türkçe
  9. · uyumayan sözlük yazarları irc kanalı kampanyası

buck ofama  

1. sağlık reformunu protesto eden amerikalıların, abd başkanı barack obama için hazırladıkları pankartlardan birisi.

*
    (xanobachewsky, 14.09.2009 16:01 ~ 01.10.2009 16:03)
  2. mükemmel bir pankart.

haberde dediğine göre protestocular obama'yı komünist olmakla suçlamış ve hitler ile stalin pankartları da yapmışlar. komünizmle hitler ve stalin arasındaki bağı çözemedim ama "buck ofama" pankartı yeter zaten.

"fuck obama" tümcesinde f ve b harflerinin yerleri değiştirilerek hem olası güç kullanımı engellenmiş, hem de ingilizcenin güzelliğinden yararlanılarak obama'ya türlü göndermeler yapılmış.

buck: züppe, itaatsizlik etme, zenci hatta antilop anlamına bile gelebilir.

zenci denmiş, itaatsiz denmiş, geyik bile demişler resmen adama. çok ustaca bir iş çıkarılmış. ankara'dan 12 puan onlara gidiyor.

ama şimdi ben gidip "taysibi yikeyim" tadında bir pankart açsam, beni anında paketlerler ne olduğunu anlamadan. zaten "buck ofama" kadar çok anlamlı da olmuyor.
    (alkolik2000, 15.09.2009 08:46)
  3. türkçesi için;

(bkz: tik sayyip)
    (kahnesty, 15.09.2009 09:23)
  4. televizyonda gördüm obama'yı sosyalist yapmış bu eylemci güruh. ulan amerikalılar salak derlerdi inanmazdım. şimdi ciddi inanır oldum. bu bizim bi bakan vardı "komünizmin ağdalısıymışız" demişti o geldi bir yandan aklıma... noluyo lan dedim.

şimdi buraya kadar yazdıklarımı tekrar okudum da sırf amerikalılar değil ki salak olan. ulan ben sosyalistim diye meclise giren bir liberalimiz vardı bizim. dışarda yoldaşları polisten dayak yerken içerde obama'yı alkışlıyordu bu da. o da sosyalist sanıyordu galiba ya.

kısa bir not: küba'ya ambargo devam edecek. imza: obama!

off.. nasıl dünya lan bu?
    (cüney tarkın, 15.09.2009 09:40)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil