belki ilginizi çeker
  1. · olmalı mı olmamalı mı
  2. · ortaçgil için söylenmiş ortaçgil şarkıları
  3. · gülben ergen in bu su hiç durmaz ı katletmesi
  4. · zamanı belli olmayan bir vuslatı beklemek
  5. · soldier in the army
  6. · nar
  7. · kimseye anlatmadım
  8. · bülent ortaçgil dinleyerek yumuşamak
  9. · umutlarını borç verdin cebinde hiç kalmadı
  10. · duş alırken dinlenebilecek şarkılar
gündem
  1. · öğretmenler günü
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · colin kazım richards
  5. · bir kadının bilmesi gerekenler
  6. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  7. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  8. · biraz daha uyumak istiyorum
  9. · la cite des enfants perdus

bu su hiç durmaz  

sayfa  / 2
  1. leman sam da bu şarkıyı yorumlamıştır "bülent ortaçgil için söylenmiş bülent ortaçgil şarkıları" adlı albümde..
    (sifirdankucuk, 02.10.2004 01:23)
  2. anlatılamayacak güzellikte bir ortaçgil şarkısı.(bkz: pencere önü çiçeği)
    (telvin, 02.10.2004 02:26)
  3. leman sam'nı yorumu ortaçgil'in slow yorumu aksine biraz ritm katılmış bir haldedir. açıkçası beğenip beğenmemek arasında kaldım zira bu şarkının ruhunda biraz daha ağır ritmler yatıyor, bir de "bu su hiç durmaz" derken leman sam çok garip ses tonları çıkarıyor. dinleyin yine de. güzel.
    (wondrous, 08.04.2005 23:10)
  4. ilk olarak oyuna devam albümünde yayınlanmış bu eserin sözleri şöyleymiş:

kar gibi örttün üstünü, içinde tüm çiçekler
    birer birer titrediler
    uykusuzlugundan belli, kafanda birikintiler
    teker teker döküldüler

sen hep kendine önlemler aldın
    ben kendime yasaklar koydum
    önümüzde barajlar var
    bu su hiç durmaz..

yaşamak dopdoluydu akan pınarlar gibi
    inanmayanlar beklediler
    umutlarını borç verdin, cebinde hiç kalmadı
    dostların anlamadılar

önümüzde barajlar var
    bu su hiç durmaz..

nar gibi güzelliğin gizliydi vereceklerin fazlaydı
    insanlar inanmadılar
    sustun sustun konuşmadın, sonra kaçtın arkana bakmadan
    insanlar şaşırdılar

önümüzde barajlar var
    bu su hiç durmaz..
    (wondrous, 04.07.2006 23:34)
  5. leman sam'ın yorumunun pekte güzel olmadığı,mutlaka bülent ortaçgil den dinlenilmesi gereken şarkı
    (betatron, 01.02.2007 18:11)
  6. leman sam yorumundaki nakarat kısmındaki bass partisyonuna bittiğim şarkıdır, hani şarkıya ayrı bitiyoruz.
    (bkz: bir içim su)
    (deoignoto, 13.07.2008 23:37)
  7. sevgili bülent ortaçgil'in benimle oynar mısın? şarkısından sonra tavan yağtığı yegane eserdir.

önümüzde barajlar var
    bu su hiç durmaz..

insan ilişkileri boyutunda bakıldığıda sen önlemle alıyordun kendini benden saklamak için , ben sana ulaşmayayım diye yasaklar koyuyordum zaten önümüzde sosyal çatışmalar,yaş farkları,mahalle baskıları,dini engeller... vb barajlar vardı.ama bu su hiç durmaz! diyerek sevgiliye yapılan çağrı,bildiri ya da duyurumdur.
    (serzeniş, 13.07.2008 23:44)
  8. bülent ortaçgil dışında hiç kimseden böylesine keyifle dinleyemediğim harika eser.

http://www.dailymotion.com/...
    (billy, 23.07.2008 11:30)
  9. bir bülent ortaçgil klasiği.diğeri için;

(bkz: olmalı mı olmamalı mı)
    (hand of sorrow, 23.07.2008 11:35)
  10. bülent ortaçgil'den dinleyince dinginlik veren şarkı, leman sam'dan dinleyince bi yere yetişiyormuşuz hissini uyandırıyor. böyle bi şarkıda göze gelen siyah beyaz görüntülerin ardına leman sam'ın yorumu hiç yakışmıyor. belki ilk olarak bülent ortaçgil'den dinlememiş olmasaydık bunu da beğenecektik ama bülent ortaçgil zaten bu şarkıyı doruk noktasına çıkarmış. "bu yorum da güzel olmuş" deme şansını bırakmamış bize. bundan sebep sadece ve sadece bülent ortaçgil'den dinlenmeli.
    (gitana, 28.11.2008 08:57)
  11. bülent ortaçgil söylerken bütün müzikal yapısı ile sanki etrafımı sarıyor bu şarkı... kayboluyorum içinde ama huzurluyum...
    (kırılgan düşler, 11.01.2009 20:46)
  12. gülben ergen çok güzel yorumlamıştır. sözlüklerde gülben ergen önyargısı nedir anlamadım. muhtemelen bu giri eksi yer ama şarkı gerçekten gülben yorumuyla çok zarif olmuş.
    albüm zaten genel olarak hoş bir konsept, canlı kayıt. böyle devam etsin gülben.
    (maymunherif, 04.04.2009 18:41)
  13. (karyatid, 04.04.2009 18:42)
  14. gülben ergen'den pek haz etmem ama bu şarkıda ki yorumunu çok beğendim. hatta işin bokunu çıkarıp leman sam'dan daha iyi söylemiş diyeceğim. tutamıyorum kendimi.
    (asphodel, 06.04.2009 16:30)
  15. böyle dinlerken ağızda eriyen şeker misali, bulutlara dokunmak gibi çocukça bi neşe hissi veren dingin bülent ortaçgil şarkısı.

önümüzde barajlar var

bu su hiç durmaz
    (benihayalkırıklığınauğrattınsözlük, 06.04.2009 16:47)
  16. yıllar öncesinden kavuşamamış iki kişinin birbirlerini gördüklerinde ya da görmediklerinde hiçbirşeyin değişmediğini anlamaları.
    (nouvel, 06.04.2009 17:09)
  17. bülent ortaçgil ustanın sesinden dinlenince mest eden güzide şarkı.
    (nekibuki, 06.04.2009 17:21)
  18. sözleriyle beni benden alan, leman samın yorumunun da bulunduğu huzur veren bülent ortaçgil şarkılarından biridir.
    (they died for beauty, 06.04.2009 17:25)
  19. bülent ortaçgil kadar mükemmel, leman sam kadar huzur verici bir yorum olmasa bile gülben ergen'in de ( her ne kadar kendisinden hoşlanmasam da ) kesinlikle güzel yorumladığı şarkı. bugüne kadar yaptığı işlerin kalitesine bakıp kendisini önyargıyla eleştirmek ne kadar doğrudur bilemem ama ne olursa olsun gülben ergen bu şarkıyı güzel söylemiştir.
    (232323, 06.04.2009 21:20)
  20. gülben ergen in çocuk yapmayı bırakıp albüme yönelip ne söyliiyim derdine düştüğünde sarıldığı şarkıdır.. mükemmel ötesi şarkı sayesinde iğrenç hallere bürünmüş insanı duyduğunda sinir krizlerine itmesine sebep olan şarkıdır..
    (171717, 06.04.2009 21:33)
  21. gülben ergen'in katlettiği şarkıdır. sormak istiyorum kendisine neden bu şarkıyı seçmiş. o kadar çiçekli, böcekli, lay lay lom şarkı varken katledecek bu şarkıyı mı bulmuş. dinlemeden yorum yapmak istemedim. belki iyi bir iş yapmıştır hakkını yemek olmasın diye ama olmamış hiç olmamış.
    (billy, 07.04.2009 09:50 ~ 09:53)
  22. uzun yol şarkıları diye bir albüm yapmış sanırsam. afişleri var orda burda. yol şarkıları, aşk şarkıları, kadın şarkılarından sonra bir de bu. ne güzel kırlar yemyeşil çiçekler mis kokulu, kuşlar ötüşüyor değil mi?
    her ne söyledi bu albümde bilemiyorum ama uzun yola çıkmadan dinlemeyin sevgili arılar. mutlaka uzun yol tamam?!

edit: arabesk olmuş şarkı haocu.
    (eni, 07.04.2009 09:58 ~ 10:05)
  23. an itibariyle gülben ergen versiyonunu dinlediğim ve resmen form, tarz, her bişey değiştirmiş şarkı!
    (nekibuki, 07.04.2009 22:30)
  24. bir mühendislik öğrencisi için ironi yaratmaya birebir, derslerde dinlenesidir.

(bkz: akışkanlar mekaniği)
    (bkz: hidrolik)
    (erky, 07.04.2009 22:43)
  25. sen hep kendine önlemler aldın
    kısmıyla kadın erkek ilişkisini enfes anlatan şarkı. kurallar koyan kadınlar, çokta sevmemek için önlemler alan erkekler...
    (karyatid, 29.05.2009 17:01)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil