bu son olsun   

adana çık aradan

1. cem karacanın ilk gurubu olan apaşlar ile kaydettiği son kırkbeşliğin a yüzü şarkısı.

sözler:

bu gün sen çok gençsin yavrum, hayat ümit neşe dolu
    mutlu günler vaad ediyor, sana yıllar ömür boyu
    ne yalnızlık, ne de yalan üzmesin seni
    doğarken ağladı insan, bu son olsun bu son...
    (choban, 30.10.2004 05:27)
  2. cem karaca'nın sesinin bir zamanlar ne kadar güçlü ve pürüzsüz olduğunu hatırlatan şarkı. özellikle "haylalaylaylay..." kısmı çok şirin.türk hafif müziği parçalarıın en güzide örneklerinden.
    (amorph, 10.02.2005 20:33)
  3. sevgiliden uzaktayken aynı anda iki sevgilinin de bu şarkıyı dinliyor olması da apayrı bir ilginçliktir. doğrudan birbirlerine olan dileği belirtir.

aslında bazen deliliğim tutar, böyle güzel şarkıları bizim ayazağa yerleşkesinde dev kolonlardan yayınlayacaksın, karşıdaki gökdelenlerin camları inecek. öyle güçlü çalacaksın yani. bu da öyle işte. tam "doğaaarkeen aaağlaadıııı insaaan..." derken bangır bangır açacaksın. sekizinci istanbul rock festivalinde az kalsın o güzel büyük sahnedekilere gidip bu ve bunun gibi şarkıları "abi şunu bi koyun da çalsın be idare ediverin" diyecektim.
    (hell guardian, 29.04.2006 22:53 ~ 22:54)
  4. dağlar dolandı yollarım
    bir kez düze varamadım
    kuş olup ta uçamadım eyvah!
    denizim hep fırtınalı
    rüzgarlar almış başımı
    bir limana sığamadım eyvah!
    sesim ağır , şarkım ağlar
    akıp, giden günler ağlar
    saklısında yüreğimin
    koruduğum umut ağlar
    kabuk bağladı derken tam
    en güçlü yerinden kanar
    yaralarım göz göz oldu eyvah!!
    her gün yeniden sarsam da
    iyi olur umuduyla
    araftayım, çok dardayım eyvah!!
    kimbilir daha neler bekler
    nelerin neresindeyim
    bu son olsun çok yoruldum
    paramparça oldu kalbim....

ilkay akkaya'nın nefisss yorumladığı bu şarkı beni kopartmaya yetti...

hayatın bana karşı kırdığı kalemin bedelini ödeyeceğim . sanırım bunu hakettim . suçsuzum demeyeceğim . suçluyum; doğru, yalansız, dürüst duygularım için . aşka aşık olup, sevmelerimin dozunu ayarlayamadığım için. tüm insanlığı çıkarsız ve delice sevdiğim için. ve en son en büyük suçum ise sevdiceğim,,seni çok ama çok sevdiğim için.
    bu gün çok ağlayacağım ,göz yaşlarım bütün işlediğim suçlardan beni arındırıncaya kadar..
    ama ey ben, bu son ağlayışım olsun...
    (aysigma, 27.06.2008 17:18 ~ 17:19)
  5. cem karaca klasikleri arasında ve cem karaca nın sert yorumunun yanında en masum parçası.
    (sarmalak, 05.09.2008 19:26)
  6. "bugün sen çok gençsin yavrum" cümlesi kulağı tırmalasa da cem karaca'nın en güzel şarkılarından:

bugün sen çok gençsin yavrum
    hayat ümit neşe dolu
    mutlu günler vaadediyor
    sana yıllar ömür boyu
    ne yalnızlık ne de yalan
    üzmesin seni
    doğarken ağladı insan
    bu son olsun bu son
    (hürrem, 05.10.2008 12:19)
  7. yapılan işin daha önce de yapılmış olduğunu ama bu kez son olması gerektiğini belirten söz öbeği.
    (hippidihoppo, 05.10.2008 12:22)
  8. buz grubunun nefretim kederimden adlı parçasında geçen cümledir.

bu son olsun
    yüreğim huzur bulsun
    daha fazla nefret edemem kendimden
    yarınları öldürdüm
    nefretim kederimden
    (pudding, 05.10.2008 12:22)
  9. her seferinde söylediğim ama uygulamada aciz kaldığım sözcük grubu. ama bu son.
    (bkz: @2642951)
    (toşdidi, 05.10.2008 12:25)
  10. hayattaki yanlışlarımızdan ders almayan bizlerin bol bol tükürdüğümüzü yalamamıza sebep olan söz
    (stocky2001, 05.10.2008 12:30)