|
|
- yasak olmasa bile insanların telefon konuşmalarından rahatsız olup her zaman bir telefon sesi duyduklarında nerden geliyor diye bakmalarından sonra kullandıkları söz öbeği
- (bkz. bir trafik canavarı olarak cep telefonu)
- teyzenin teki, otobüs kalkmadan önce sürekli konuşur. 2 katlı otobüslerdendir. otobüs kalkar, ama teyze telefonu kapamamıştır. "uff", "nık nık nık" sitemlerine aldırmayan teyze konuşmaya devam eder, ama ne zaman boğazın üzerinden otobüs geçer ki , adamın teki tırstığı için "lütfen kapatın telefonunuzu, olmuyo ki böyle" falan der. teyze istifini hic bozmadan, telefonda konuştuğu kişiye, " sen konuş, ben dinliyorum, burda konuşmama kızıyolar" der.
(bkz. yuh)
- (bkz. böyle yapsam ölür müyüm acaba deneyleri)
- uzun süreli bir telefon görüşmesi yapılması durumunda, cep telefonunuzun yaydığı manyetik dalgalar abs nin çalıştığı frekansı yakalayabilir* ve sistemin kafasını allak bullak edebilir.bu durumda olabilicek en kötü durum abs nin bozulmasıdır.fren sistemi normal abs siz bir arabanınki gibi çalışmaya devam edicektir.tabi eğer iett mercedes ten talepte bulunsaydı, mercedes abs chipset ini olduğu gibi kurşun blok kaplayarak böyle bir durumun oluşma ihtimalini ortadan kaldırmaktadır.eh tabi bununda ayrı bir maliyeti olduğu için iett daha ucuz olan 'rahatınız için lütfen cep telefonunuzu kapatınız' sticker larını seçmiştir.
- telefon sapıkları:
son yılların en büyük icatı bazılarınında sapıklıklarına maruz kalıyor alın size bi telefon manzarası
amca bayide (kroyum ama telefonun krakıyla gezerim tipinde):kardeeeş ahaa bu telefon bozuk beni kazıklamayamı çalışıyon bak ben yutmam sööliiim......
eleman:durun bi dakika beyefendi sorun nedir?
amca:dedik yaaa billaaadeer bu makina bozuk..
eleman:peki nesi varr?
amca:ne biliimm a.k(amnagoyım)açılmıyor işte
eleman:bakim ben
amca:ahaa all
eleman:pın kodu ne?
amca:töbee töbee bu nebiçim şiy şifre filan der insan neise all
eleman:buyrun açıldı bakın pin kodunu pardon şifreyi yazıp yes diceksiniz
amca alır telefonu eline ve napar biliyomusunuz pini girip yiiiz diye bağırır.......(sfeny, 02.05.2004 19:59)
- söyleyene değil söyletene kızılması gereken laftır. mühendis müsfetteleri bile duyar bu lafı...
- belki o anda bir etkisi olmasa bile ilerki zamanlarda klima sisteminin bağlantılarında zarar verebilecek durum. denenmiş olması birşey değiştirmez o anlık birşey olmamıştır.
(phriksos, 02.05.2004 22:07 ~ 19.11.2005 13:26)
- sanki uçakla gidiyoruz bilaaaaaader gibisinden bir cevapla karşılanabilecek dayılanmayla karışık uyarı cümlesi
(jamal, 02.05.2004 22:26)
- (bkz. 74 model o302'de cep telefonu yasağı)
- koyulmuş bir yasağa duyarlı olan bireyin,bu yasağa uymayan kişiye biraz kaba bir şekilde gösterdiği tepkidir. bir insanı uyarmanın çok daha kibar yolları vardır.
lakin bu otobüste cep telefonu ile konuşma meselesi toplumumuzda kanayan bir yara halini almıştır. bir grup insanımız normalde göstermediği tepkileri bu olaya karşı göstermekte,bir grup insanımız da uyulması zor olmayan bu yasağa uymamak için ısrar etmektedir.
çeşitli otobüslerin tüm yapım aşamalarında bulunduğunu zanneden kişiler göçebe geçmişimizden gelen toplum içinde yaşayamama sorununu otobüslerde en güzel şekilde göstermektedir. telefonla konuşmak yasaktır ve bu konu insanların yorumuna açık bırakılmamıştır. yasağın manası basittir,"otobüse biniyoruz telefonları kapatıyoruz". henüz solunum cihazı ya da kalp pili vazifesi gören telefonlar yapılmadığına göre cep telefonu hayati bir nesne değildir. bu sebeple kapalı tutmak da zor değildir. bu aleti kapalı tutarak toplumsal kurallara uymak,diğer insanların haklarına saygı duymak,yani toplum içinde yaşamak zordur bizim için. toplum yaşamı hakkında ne kadar başarısız olduğumuz da istanbul'un her köşesinde rastlanabilecek çarpık yapılaşmadan,kırmızı ışıkta geçen taşıt ve yayalardan,kısacası tutunca elimizde kalan herşeyden rahatlıkla gözlemlenebilir.
- şoförün kendi görüşmesine ara verip arkasında oturan yolcuya sarfettiği cümle olarak karşımıza çıkar bazen. cevap olarak "e sen niye konuşuyorsun?" demek gerginlik yaratır.
- bunu diyen kişiler genellikle cep telefonunun ya sesini kapatmış, tütreşime almış oluyor ya da çaldığında bir marifet gibi aramayı reddediyor. halbuki cep telefonları sürekli şebeke ile haberleşir. bilhassa hareket halindeyken o şebekeden bu şebekeye atlarken konuşmuş kadar olursunuz... bunu da bilmezler. bir de şu var frenler boulunca fren tutmayacak diye düşünenlerin yanında ayrıca fren bir anda takılacak ve otobüs önce savrulup sonra takla atacaklar diye düşünenler de vardır. böyle bik bik edenlerin çoğu abs'nin ne olduğunu da pek bilmez. ha klimaları afallatabilir. orası doğru. afallayan klimayı kurcalamak onu bozabilir de. maddi hasar oluşur. ama kliması zaten çalışmayan otobüslerin de amına koyiim.
ayrıca özel istanbul kardiyoloji hastanesinin iett otobüslerinde yasak koyma yetkisi nerden geliyor onu ne ben biliyrum ne de bik bik eden duyarlı vatandaş...
- avrupanın hiçbiryerinde olmayan durumdur. sözde cep telefonu ile konuşulduğunda fren sisteminin bozulacağına inanılır aslında bazı türklerin aşırı derecede yüksek sesle konusmasından kaynaklanır. o kadar rahatsız olursun ki sonunda ya içine atar kudurursun ya da böyle yasaklar koyarsın.
ayrıca telefon bekleyen insanlar içinde oldukça vahim durumdur. örneğin karın doğum yapmış haberin yok biri ölmüş geç haber alıyorsun.(impera, 03.04.2006 12:10 ~ 12:10)
- bugün yaklaşık 15 kişi bana dönüp bağıra çağıra sırayla;
-telefon yasak
-yasak telefonla konuşma
-telefonu kapatır mısınız?
-telefon yasak dedik
-kaç kişinin daha demesini bekliyosun telefon yasak dedik
-kapatın artık şunu
dedi bana. o kadar fazla kişiyle diyaloğa girmeyi göze alamadım. zaten ne desem boş olacaktı. keşke gözlerindeki tırsma ifadesini görselerdi.
- genellikle otobüs şöförlerinin kullandığı söz. aslında yeni araçlarda bir problem olmamasına rağmen yasak nedense kaldırılmaz. üstelik bunu söyleyen söför 10-15 dk. sonra kendisi konuşmaya başlar. (bkz: yurdum insanı)
(quattro, 25.01.2007 22:47 ~ 22:48)
- bu uyarıyı alan, kural delici şahış akabinde şöyler der;
telefonun öbür tarafında muhtemelen bu tarafındakinden daha sabit bir durumda olana,
" eee... hayri. eöö.. ben, konuşulmayan otobüsteyim, tamam? ben seni sonra konuşulan bir yerden ararım, hadi öptüm canım, kapatıyorummmm..." uyarıyı alması ile telefonu kapatması arasında neredeyse toplam 2 dk. geçer. sizde içinizden "ne gerek vardı be abicim. bari konuşsaymışsın" gibi otobüs sakini edası ile kaş kaldırırsınız. (hahayt!)
- bir kişi söyledikten sonra geri kalan otobüs yolcularının büyük bir çoğunluğunun misilleme yapar gibi saldırdıkları, sarıldıkları cümledir.
-bu otobüste cep telefonu yasak kardeşim!
-şuna bak hayatımızla oynuyor yahu!
-kapat diyorlar kardeşim duymuyor musun?
-şoför bey bir şey söyleyin, can güvenliğimiz söz konusu.
-ahhh kalbiimmm! (radyasyon yayıyorsun manasında. yaşanmıştır.)
-adam hala konuşuyor.
-kapatıyorum hanfendi/beyfendi, lütfen...
-böyleleri binmeyecek otobüse falan.
-burda kaç kişiyiz hepimizin hayatı söz konusu
-geçen bi otobüs kaza yapmış böyle..
-ayy ben de duymuştum da lebele löbölö..
-kıpımıyır ıdım dıhı mıy mıy mıy...
aslında hepsi o ilk söylenecek olan cümleyi beklemektedir.
gerisi siz istemeseniz de gelecektir.
(bkz: sürü psikolojisi)
- halk otobüsünde söylenmesi ile uzun bir tartışmaya yola açtığına şait olduğum söz. bir adamın telefonla konuşan kadına otobüs patlar diyerek çıkışmasından sonra git gide otobüsün bütününe yayılan bir tartışma.
- şehirler arası otobüslerdede vazgeçilmez muavin-yolcu diyaloğu konusudur.
otobüsün arka tarafında şık giyimli, iş adami kisvetli beyfendi dokunmatik ekran telefonu ile uğraşmaktadır.yolculardan biri dayanamaz muavine bu yolcuyu ispiyonlar ve olaylar gelişir.
-bu otobüste cep telefonu yasak beyfendi ! zaten buna biz şöfor arkadaşlar arasında uçak diyoruz makine srs ve abs ayarlarını etkiliyosunuz lütfen telefonu kapatırmısınız.
+sizinkisi uçakta bizimki telefonmu buda cep bilgisayarı zaten cahil ! ben senin uçakta bir uyarı levhası görmediğim için kullanıyordum bunu gerekiyorsa kapatiriz.
-yani kurallar böyle beyfendi
+kapan !
-????
- içimde kaldı söyleyeceğim. bu lafı söyleyen kişi, otobüste cep telefonuyla konuşmanın yasak olduğunu düşünmektedir. halbuki bilmemektedir ki; cep telefonunun otobüs içinde açık bile olmaması gerekmektedir. bu lafı diyen birini gördüğünüzde bunu açıklayın ey okurlar. zaten bu yasak da çalmasın, konuşmayın ki bu lafı yemeyin diyedir. evet.
- şehirlerarası otobüste wifi bulunduran otobüslerde de vardır bu uyarıyı yapan muavinciklerden. (bkz: ya sabır)
- şu şekilde cereyan ettiren çeşitleri de vardır. otobuste telefon çalar, muavin önce ters ters bakar daha sonra da ;
+ bayan telefonu kapatsana !
burda bayan kişisi söylene söylene telefonu kaatır ve akabinde;
+ yok bayan, konuştuktan sonra kapayaydın...
katil ederler bayanı.
|