gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · ece gürsel
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · colin kazım richards
  5. · disko kralı
  6. · 27 kasım 2009 bursaspor galatasaray maçı
  7. · dünyanın en seksi şarkısı
  8. · sell my heart for stones
  9. · seni seviyorum ama ayrılmak zorundayız

bu okul çok kötü gelmeyin  

1. şu sıralar çok fazla duyduğum ve beni derin düşüncelere gark ettiren söz..
    lan bilindik üniversiteler harici diğer tüm üniversiteler dandik sanki!
    birine soruyorum 'konumu' kötü diyor, diğeri 'eğitim' dandini diyor.
    kendim için de sormuyorum abi. sevdiceğim kazanmış, bir yardım elim dokunsun hesabı. ama yok abi direkt insanları yanlış yönlendiriyorsunuz..
    elbette okuduğunuz bölüm ve okuldan memnun olmayabilirsiniz ama daha yeni üniversiteyi kazanmış cidden 'sevinen' bünyeleri böyle sözlerle üzüyorsunuz bence, elbet bilmesi gerekir 'iyi' ve 'kötü' yönlerini ama görüyorum ki direkt 'gelmeyin sınava tekrar girin' gibi bazı eleştiriler ve tavsiyeler mevcut çoğunlukta..
    bunlar o yeni kazanmış bünyelerde zaten var olacak adaptasyon sürecini uzatır, iyi olmaz genç ve öğrenme hevesindeki bir genç için.
    bakınız ben 215 ham puan aldım, yıllar sonra girdim sınava. okul puanıyla birlikte 285 gibi bir şey oldu, giremedim bir yere açıköğretim fakültesi 'sosyoloji' bölümü tercihi yaptım.
    ama sizi görünce cidden yadırgar oldum artık bunları, sanki mit gibi bir okul var da sizi almıyorlar oraya ülkemizde..
    idealistlik safsatalarını da bir kenara bırakın, kadir kıymet bilin bence.
    bu ülkede istediği halde üniversiteye gidemeyen bir sürü insan mevcut..
    elbet yök denen gelişmeyi önleyici bir kurum üniversitelerimizin başında olduğu sürece 'bilim' adına çok az şey öğretilecek üniversitelerimizde ama gün olacak devran dönecektir elbet.
    biz veya siz bu konuda asgari eğitim alacaksınız belki ama bizden sonraki nesiller belki bunu aşacaklardır..
    dediğim odur ki bu tarz subjektif yorumlardan kaçının, hoş 'adam bana kendi görüşümü sormuş abi, objektif nasıl olayım' dediğinizi duyar gibiyim ama cidden o yeni kazanmış bünyelerdeki etkinizi bilmiyorsunuz, insanlar bazen çok fazla ciddiye alabiliyorlar bu düşüncelerinizi, biraz daha yapıcı olmakta yarar vardır diye düşünmekteyim.
    (dahi anlamındaki de kadar popülerim, 12.08.2009 20:21 ~ 20:23)
  2. öss ile yeni yerleşenlerin baş belasıdır bu tavsiyeler aslında pek tavsiyede sayılmaz ama neyse. iyisi kötüsü kişiden kişiye değişir bu hayatta mutlak doğrunun olmadığı gibi. zamanla anlaşılır zaten iyi midir kötü müdür . kafaya takmaya değmez . he deyin geçin.
    (chengchiseukaan, 12.08.2009 20:38)
  3. - bu okul çok kötü gelmeyin çok pis her taraf böyle ığğğk
    + tamam abi sakin ol platonik aşkını kaybetmekten korktuğunu biliyoruz
    - sende yakışıklısın ama
    + ama benim sevgilim var sakin ol
    - oğlum üniversiteye gelen adamın sevgilisi olmaz manyakmısın nelerini bulursun hele bizim okulu bir gör piuu böyle maden maden her taraf krom, bakır.
    + aha yandı devreler.
    (kaç yazar, 12.08.2009 20:45)
  4. (sana çok pis taktım oğlum bak, 12.08.2009 20:54)
  5. (mgun, 12.08.2009 20:55)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil