belki ilginizi çeker
  1. · bu yazıyı 10 kişiye göndermezsen hayatın kayar
  2. · nepal iyi şans mantrası
  3. · yaran youtube yorumları
gündem
  1. · giyotine yolladılar gitmedim
  2. · okan bayülgen
  3. · babaların garip huyları
  4. · darwin i bitiren balık
  5. · colin kazım richards
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · sözlük yazarlarının itirafları
  8. · ala
  9. · urb

bu mesajı x kişiye yolla hayalin gerçek olsun  

1. (aqua, 24.04.2005 15:11)
  2. bunun bir versiyonu da (bkz: bu mesajı on kişiye gönderirsen osuruğun kokmaz) şeklindeydi. "osuruk neler içerir, toplumumuzdaki yeri ve önemi nedir?" içeriğinde bir mail almıştı comatose dedirten kişi ilginçtir sonra da bana gelmişti bu mail...derste burnuma gelen kötü kokular o zamandan beri gelmiyo demek benden sonra dokuz kişiye daha yollayıp kurtulmuş bu illetten.hmm akıllıca..

(bkz: çamur at izi kalsın)
    (bkz: dosta ibnelik yapmak)
    (ninca, 24.04.2005 15:15 ~ 15:36)
  3. bu olay mail forwardlamaktan çok daha eskidir. pc türkiye'ye henüz girmemişken mektup şeklinde yazılıp kapıların altından atılanları vardı. şimdi kolay, basıyorsun tuşa gidiyor 10 kişiye. ya o zamanlar? oturup tek tek yazacaksın. ne günlerdi o günler.
    (spartacus, 04.12.2005 14:54 ~ 14:56)
  4. içeriğinde genelde dinî konular içeren ve allah (a büyük) rızası karıştırılan yazılardır.

içeriğine bakmadan direkt o x kişinin ...... diyerekten geri yollarım şahsen.

toplumun dini duygularınla oynamayan bir
    örnek:

hey areaofeffect! bu mesajı 1 dakika için 331 kişiye yollamazsan saçından 666 tane tel dökülecek, kirpiklerin dökülecek, ajdar ile birlikte konser vereceksiniz, tırnakların uzayacak, selülitlerin çıkacak, bilgisayarına virüs girecek, klavyen bozulacak, notların düşecek, hopörlerinden çıkan yüksek sesten dolayı kulaklarında hiç bitmeyen bir çınlama sesi olacak, şişe dibi gözlükle dolaşmak zorunda kalacaksın, en iyi arkadaşın seni satacak, telefon faturası 62.000$ ve üstünde gelecek ve daha bir çok kötü olay başına gelecek!

eğer 1 dakika için 331 kişiye yollarsan, sizi hemen biri arayacak, birinle tanışacaksınız, bu kişiyle evliliğe kadar giden mutlu bir birlikteliğiniz olacak, zengin olacaksınız, sayısal lotoyu tutturacaksanız, yolda yüklü miktar para bulacaksınız, sözlükte herkes size iyi oy atacak, bol üyeli sitelerde admin olacaksınız, bill gates in akrabası olduğunu öğreneceksiniz (bkz: oha), ömür boyu mutlu olacaksınız!

küçük johhny yolladı ve bi yerleri uzadı, yolda ömür boyu dondurma alabilecek kadar para buldu, kız arkadaşı oldu hatta üstüne 3 kuma getirdi.

kezban yolladı ve kötü hayatından kurtuldu, zengin bir kocayla evlendi.

zırtopoz efendi yollamadı ve şu anda tanesi 1 ytl den mendil satmaya çalışıyor.

karar senin! 1 dakikan var.

(bkz: sen kahin misin)
    (areaofeffect, 24.01.2007 04:01 ~ 04:03)
  5. (bkz: ybsg)
    (bkz: hadi ordan)
    (sahra, 24.01.2007 04:07)
  6. her yıl sürekli forwardlana maillerle, msnde copy paste lerle, ve mobil telefonda mesajlarla alınan ve artık yeter dedirten çileden çıkartan mesajlar bütünü. a kişisi buna inanmadı ve öldü, b kişisi buna inandı ve milyarder oldu seklinde eklerle gönderilmekte olan bu mesajlara artık her yerde rastlıyor ve oha falan oluyorum...
    (galadriel86950, 14.09.2007 17:56)
  7. mesela bu yazıyı 3864826 kişiye yollayan fatma, zengin bir koca bulup evlendi.

işadamı ahmet bey bu yazıya inanmayıp bilgisayarından sildi ve şu an evde kalmış fatma ile evleniyor.
    (saçmaladı yine bu, 14.09.2007 18:01)
  8. peki benim hayalim hiç forward mail almamak ve bunları kimseye yollalamak ise ne olacak sorusunu akla getiren sanal kandırmaca.
    (ekraba, 14.09.2007 18:01)
  9. dün msn'ime listemde olmayan biri tarafından gönderilen ve ağzımın açık kalmasına neden olan saçma mesajlardandır. hala düşünüyorum o mesajın nasıl geldiğini. yoksa? * yok canım.
    (the artful dodger, 14.09.2007 18:03 ~ 18:04)
  10. (muddlehead, 14.09.2007 18:03)
  11. evet, bu mesajlar kesinlikle gerçektir ve hafife alınmaması gerekir. inanmayıp göndermeyenler, üstüne üstlük trash kutusuna gönderenler en kısa zamanda cezalandıralacak, azap ve ıstırap içinde yanacaklardır.

mesela benim başıma bir tane gelmişti. azmedip 8 kişiye gönderdim, sonra sıkıldım ve bıraktım. ama öyle bir sıkıntı, rahatsızlık duygusu hissetim ki anlatamam doğrusu. gece televizyon seyrediyodum, saat tam 11'i 10 geçe telefon çaldı. telefondaki megafonik ses:

+hello sidney. what's your favorite scary movie?

dedi. ben de kahkahalar içinde hassiktir lan dedim, kapattım.

nerden bilebilirdim ki başıma gelebilecekleri. ilk başta çektirdiğim fotoğraflarda suratım yamuk yumuk çıkmaya başladı. kamera çekimlerinde de yüzüm seçilemiyordu. daha sonra rüyalarıma saçlarına öne doğru salmış küçük bir kız girmeye başladı. gelen telefonların ve rüyaların ardı arkası kesilmiyordu. işte bu yüzden 72 saattir gözüme uyku girmiyor, engelliyorum kendimi. çektiğim acının haddi hesabı yok. herşey bir kıçı kırık mesaj yüzünden.

işte böyle dostlar, siz siz olun, böyle mesajlara gülüp geçmeyin. sonra çok pişman olursunuz.
    (glomerulus, 14.09.2007 18:28)
  12. (bkz: duygu sömürüsü)
    genellikle terk eden veya terk edilmiş sevgiliden gelen e-mail türleri..amaç şirinlik yapmak veya bak işte senin için ne kadar iyi şeyler düşünüyorum gibi kendisini göstermek olsada işin aslı öyle değildir ne kadar salak ve saçma sapan şeylere inandığının göstergesidir.
    arkadaşlardan gelen mailler ise iki çift cümle kuramayacak kadar aciz insanlar olduğuna inandığım insan grubunun e-mailleri.hayalleri gerçekleştirmek bir e-maile kalmışsa o insanın çocukluğunu araştırmakta fayda görülür.haydar dümen'e gönderilmeli.
    (jack daniels, 14.09.2007 18:46)
  13. işe yarayan bir yöntem aslında. o çoklu gönderilen maillerden bis sürü arkadaşın mailini bulabilirsin. ama göndermezsen de agzın burnun kaymaz yani; kayarsa bil ki başka bişey vardır.
    (acemişansı, 14.09.2007 22:10)
  14. insanı sinir krizlerine sokacak kadar saçma bir hededir. bir ara bu yazılardan apartman posta kutularına koyuyorlardı, gün geçti mail atılmaya başlandı. teknoloji ilerledi ama bu saçmalıklardan kurtulamadık. hala böyle saçma şeylerle dikkat çekmeye çalışanlar var. demek ki; bir yandan ilerlerken bir yandan saçmalamaya devam ediyoruz. değişmiyor hiç bir şey...
    (be anything, 14.09.2007 22:16)
  15. spam göndermek için gerçek olduğu ve kullanıldığı bilinen mail adreslerine ihtiyaç vardır. bu türden mesajlar da böylesi mailleri toplamak için bir yöntemdir. işe de yararlar.

her fw'da x kişinin mailini de mail'e eklediği için olayın bir yerinde mail kendisine ulaşan bir spamci mailin içindeki adresleri ayıklayıp mesela 1500 maillik aktif bir listeye ulaşabilir kolayca.

bu türden mailleri fw ile göndermek kişinin arkadaşlarının mail adreslerine yapabileceği en büyük kötülüklerden birisidir.
    (carlsoloman, 14.09.2007 22:50)
  16. (rasputin, 14.09.2007 23:06)
  17. ''...ve biz o mailleri forwardlansın diye yarattık.'' (istismar s. 46)
    (karakedi, 14.09.2007 23:23 ~ 17.11.2007 23:45)
  18. hiç ummadığınız bir arkadaşınızdan bile gelebilen ve hatta gelirken gınayı da beraberinde getiren mailler/mesajlar bütünü.
    (chacharon, 25.02.2009 23:49)
  19. (robi ve cuma, 25.02.2009 23:58)
  20. (oncloudnine, 26.02.2009 11:11)
  21. (alexander supertramp, 26.02.2009 11:19)
  22. (mgun, 24.08.2009 18:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil