bu memlekette göte göt denir 

adana çık aradan

1. biraz şehir efsanesi olduğunu düşündüğüm söz.
    ama can yücel bu, der yani.
    (bkz: kart sensin postal da sana girsin)
    (everestk, 14.03.2006 23:25)

2. yüce insan can yücel in popo diyen bir kadın paneliste cevaben söylediği cuk diye oturan söz
    (vonalı, 09.01.2007 01:27)
  3. yüce kişi can yücel üstadın "göt" demesi sebebiyle mahkemeye verilmesinin ardından duruşmada hakime de verdiği cevaptır. tam olarak "bizim oralarda göte göt derler hakim bey, sizin orada ne derler?" şeklindedir, "en iyi 100 ayar" arasında ilk 10 dadır...
    (evilmaddox, 09.01.2007 01:31)
  4. derhal bu bahsi geçen memlekete yerleşmek istememi sağlayacak kadar sağlam bir söz..
    (kskaan, 28.03.2007 10:05)
  5. memleket insanın dolaysızlığını,samimiyetini gösteren can yücel ayarı.
    ahlaksız ahlak bekçilerine tokat gibi cevaptır vesselam.
    (alix, 02.07.2007 17:40)
  6. ne diyem mahmut mu diyem tadındadır.
    (cormanthor, 13.08.2007 13:58)
  7. can baba bir şiirinde göte,kıç demiştir.

...
    kıçımın fosforuyla aydınlanın siz artık ...

(bkz: araştırmacı sözlük yazarı)
    (abcçdefgğhıijklmnoöprsştuüvyzkızlargeveze, 13.08.2007 13:58)
  8. (bkz: bizim köyde göte göt denir)
    (rasputin, 13.08.2007 15:49)
  9. bu sözünün ardından çıkarıldığı mahkeme sonrası, can yücel, az bir miktar para cezasıyla çıkınca, "memlekette göt ucuzlamış" demiştir.
    (zinzoline, 04.11.2007 10:08)
  10. efsaneye göre şiirinde göt kelimesi geçtiği için dava edilen can yücel,mahkeme'de şöyle bir hikaye anlatarak savunmasını yapmıştır:

''bizim köyde biri hastalanmıştı,derman bulamadılar. son çare doktoru aradılar. doktoru arayan köylü konuşma bittikten sonra bir ilaçtan söz etti ve doktorun 'anüsten verin' dediğini belirtti. lakin köyde anüsün ne olduğunu bilen yoktu. çaresizce doktor tekrar arandı, bu kez 'makat yoluyla verin' cevabı alındı. gel gör ki köyde makatın ne olduğunu bilen de çıkmadı. köylüler bu kez doktoru aramaya korkuyorlardı,'çok kızacak' diyorlardı. sonunda biri cesaret edip aradı doktoru,telefonu şoke olmuş bir ifade ile kapattı. 'ben demiştim size çok kızacak diye. doktor ''götüne sokun'' dedi' dedi.''

lafını bitirdikten sonra da, bizim köyde göte göt denir lafını etmiştir can baba.

not: anlatım tarzı tamamen bana aittir. can baba bu kadar sallama anlatmamıştır eminim.

edit: (bkz: @1760584) nolu giride biraz daha özenli halini bulmak da mümkündür.
    (yata yata paslandık, 20.11.2007 03:43 ~ 03:46)
  11. kendi kendini doğrulayan bir söz bu. içerisinde yer aldığı argümanın doğruluk değerini* 1 yapar. her şeye yapıştırabilirsiniz ve haklısınız artık o an.

- saçları siyah olanlar orospu çocuğudur.
    + ne alaka aq?
    - bu memlekette göte göt denir!
    + ha, ok.

haklısınız evet.
    (asosyal demokrat, 28.06.2008 01:36 ~ 01:39)