bu lafın altında kalacağına gel benim altımda kal 

adana çık aradan

1. klasik ortaokul laf tribi..
    (halukk, 29.10.2005 16:48)

2. sevgiliye söylendiğine gaza getirmeyecek cümle. "olur" cevabı ile karşılaşılabilir.
    (hansvoralberg, 29.10.2005 16:55 ~ 16:56)
  3. 43 kilo bir kızsanız söyleyince hiç bir etki yaratmayan, aksine karşıdakine laubaliliğin sınırlarını zorlatan söz.
    (psychick, 29.10.2005 17:53)
  4. kavgada söylenmezin yeğenidir.
    (wolfshade, 29.10.2005 17:58)
  5. üç- beş kişilik bir arkadaş grubunda iki kişi tatlı bir şekilde atışırken üçüncü kişinin(bu insan çok cin olduğunu sanır) aniden ortamı ciddileştirip olası bir gerginliğe mahal vermek için söyleyeceği tümce. eğer atışan iki kişi aklı selim insanlarsa bu tümceye ne yani sen bu laftan daha mı hafifsin!cevabıyla söz sahibini dumura uğratılabileceği gibi; sadece kıvılcıma bakan insanlara söylendiği zaman gözle kestirelemeyecek sonuçlara neden olabilen pis bir laftır. yeni girilmiş ortamlarda söylenmemesi önerilir. nitekim istenmeyen sonuçlar doğurabilir.
    (deulu, 17.04.2006 12:58)
  6. yani diyor ki; "ohaa ne laf geçirdi sanaaağğ"

evet öyle, amıma koydu, utandım çok.. yapan kim? "o", 3. tekil
    laf girdi, hala acıtıyor.. öğelere ayıralım bunu da; kime girdi? "bana" , belirtili nesne; 1. tekil..

e sana ne eşşoğleşşek, meselenin senle olan tek ilintisi kulağınla şahit olman olaya.. benden taraf mısın; çak ağzının üstüne pezevenkin, sussun.. ha yok, hoşuna gittiyse; baktın ziyadesiyle pısırığım sen de bir laf sok..

o da yok.. varsa yoksa "abooov, sana ne dedi".. eylem, tavır, reaksiyon? yok..

böyle söyleyince hoşuna gitmez tabii..
    (hepinizin ağzına kırmızı biber sürerim, 17.06.2007 00:29)