belki ilginizi çeker
  1. · atatürk sizin için neyse öcalan da bizim için o
  2. · iş sırasında itü sözlük
  3. · girilerin silinme sebepleri
  4. · sözlükle ilgili istekler
  5. · bu konu başka bir başlıkta inceleniyor
  6. · alternatif pkklı cezalandırma yöntemleri
  7. · azureel in sözlükten kız kaldırmaya çalışması
  8. · ispiyoncuların dikkat etmesi gerekenler
  9. · wondrousun 1 nisan şakası
  10. · başlığı doğru seçme özürlü yazar
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  2. · ezel
  3. · 25 kasım 2009 emekçi grevi
  4. · ibrahim üzülmez
  5. · günün tek şarkılık özeti
  6. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  7. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  8. · küfür
  9. · toplu mastürbasyon

bu konu başka bir başlıkta inceleniyor  

1. şöyle de izah edilebilir;örneğin dolmuş efsaneleri başlığı altına otobüste geçen diyalogları yazmanız,bu gerekçeyle girilerinizin otobüs diyalogları başlığına taşınmasına neden olur..

hem bana neyse..moderatör müyüm lan ben.
    (close2death, 07.06.2005 21:59)
  2. aramaya inanmadan başlık açan yazarımız dışında (hadi insanoğlu beşer şaşar diyelim, öyle diyor ve uyarıyoruz genellikle), açılan başlığın ikinci veya daha sonraki girisinde doğru başlığı bakınız olarak veren yazarı umursamayıp inatla yoluna devam eden yazar arkadaşlarımız var ki, incelenmeleri gerektiği düşünüyorum.
    (depresif, 13.06.2008 14:12)
  3. bu ispiyon gerekçesi "bu konu başka bir başlıkta incelenmeli" olsa daha uygun olurdu sanki. şöyle açıklayayım, diyelim ki;

başlık: otuzyedi

1. andreas köpke'nin 25 epizottan oluşan trajedyası.

2. ajdar'ın şaheser parçası. otuz yedi kez üst üste dinlenilesi bi' şey. (diyelim ki dedik ya!)

3. otuz altıdan büyük otuz sekizden küçük olan tek asal sayı.

yukarıdaki giri örneklerinden ilki diyelim ki mevcut olan "siebenunddreißig" başlığında hâlihazırda inceleniyor. ispikleyip taşıtabiliyoruz şu anda. ikincisini taşıtmanın alemi yok, ajdar bu; doğru ad verecek değil icraatına, onun yeri bura. bu giriyi de yazdım örneğe çünkü o girinin varlığı başlığın olduğu gibi taşınmasına engel teşkil ediyor. üçüncü giriyi ise doğrusu olan "otuz yedi" başlığına taşıtmak istiyoruz ancak şu an için öyle bir başlıkta böyle bir mevzu inceleniyor olmadığından ispiyona "bu konu başka bir başlıkta inceleniyor" gerekçesini sunmak da makul durmuyor, velhasıl giri ispiyonlanmıyor. kendi adımadır bu durum; böyle yapıyorum.

denebilirki ispik gerekçesinin adı bu şekilde değişirse abidik gubidik yaklaşımlar olabilir; "otuz yedi" ya da başka bir sayı yazımı gibi net mevzularda düzenleme yapmakta sorun yaşamaktan daha uygun sanki. (sanki diyorum, hatalıysam mesaj lambamın söndüğünü görmek nasip olmasın.)

peşin edit: daha önce apayrı bir konuda benzer bir girim sözlükteki falanlar şeklinde bir yere taşınmış neden bahsettiğim anlaşılmamıştı. şimdiden önlem alayım; burada "bu konu başka bir başlıkta inceleniyor" adlı ispiyon gerekçesinden söz ediliyor.
    (ageylan, 21.05.2009 22:44)
  4. genellikle en geç değerlendirilen ispiyon gerekçesi. editörler atlanarak doğrudan moderatörlere gittiği ve bir moderatör bunların olduğu yeri temizlemek isteyene kadar orada beklediği için sanırım.
    (yenisekme, 12.11.2009 00:29 ~ 00:30)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil