belki ilginizi çeker
  1. · kaybettim bugün kendimi hükümsüzdür
  2. · emre aydın
  3. · sabah uyanır uyanmaz ağlamak
  4. · kim dokunduysa sana ona git
  5. · yalnız dinlendiğinde depresyona sokan şarkılar
  6. · sonuna amına koyim yazılabilecek şarkı isimleri
  7. · kullanıcı adlarının kökeni
  8. · bu kez anladım
  9. · hem suçsuz hem güçsüz olmak
  10. · hükümsüzdür
  11. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  3. · aylin aslım
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · 2012
  6. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  7. · sözlük yazarlarının hayalleri
  8. · kızı daha güzel bir kızla kıskandırmak
  9. · erkeğin cinsel yaş sınırı

bu kez anladım  

sayfa  / 2
  1. ben salağım, daha önce seni anlamamıştım deyişinin daha özlü ve net biçimde söylenişi.
    (anarsist, 05.10.2006 22:16)
  2. bu şarkı insanı üzer. oradan oraya savurur. bitince belki geri de getirir.. artık anlamış olarak getirir. "tamam" dersin, "anladım".. " bak bu kez anladım". sonra düşünürsün "geri gelen ne şimdi ?" diye.. "ben miyim ?" diye.. "anladım da noldu, ne oldum ?" diye..

işte bak bunu şarkıya sorsan o da bilmez. anlayamazsın ama nasıl bilmez...
    sonra tekrar, tekrar, tekrar...

tekrarda dinlenesi şarkıdır vesselam.
    (almıla, 20.01.2007 12:44 ~ 12:46)
  3. (bkz: sen anladın)
    (baharda geldim, 08.05.2007 13:28)
  4. emre aydın'ın solo kariyerinde en iyi şarkısıdır.
    (taze bitti, 29.10.2007 01:32)
  5. bu kez anladım. daha önce defalarca anlamış olduğum şeyi, yine ilk anki şaşkınlık ve bozguna uğramışlıkla bir kere daha, son kere değil ama kimbilir kaçıncı kere.. "kaybettim bugün kendimi hükümsüzdür." evet gerçekten de hükümsüzdüm, ne kendime ne geçen zamana ne hayatıma ne başkalarının hayatına hükmüm geçmiyordu, kayıplarımda bile benden iz yoktu hiç. içimdeki ve benden hariç boşluklarla engelli bir koşu tutturmuştum, bazen ben öne geçiyordum sonra onlar bana yetişiyorlardı, arada tökezliyordum elimden tutup kaldırıyorlardı, bazen de onlar öne geçiyorlardı, tam ayaklarımın önünde düşüyorlardı ve ben de yuvarlanıyordum onların kuytu karanlığına. kartondan siperlerim de düşüveriyorlardı habersiz, halbuki bütün çok bilinmeyenli denklemlerim, oynadığım rolün ayrıntıları, hayatımın senaryosu oradaydı, titizce karalamıştım herşeyi, ama onlar düşüyordu, bir sahnenin ortasında tek başıma, sözsüz, kimliksiz, kişiliksiz, ağzım bir karış açık kalakalıyordum, herkesin gözleri üstümde, benden hareket bekliyorlardı, ama ne yapacaktım, halbuki o kadar yazmıştım, ezberlemiştim, tam onların istediği gibi olmaya hazırdım...gülmeli, güldürmeli, dikkati boşluklarımla engelli koşuma çekmemeli, ama ne yapmalı ve ne kadar yapmalı? kuru dallardan yapma köprülerden geçerken bu kadar iyi koruyabilmek dengeyi zor, hem üzgünsün, yorgunsun, bir de aşk geçmiş üstünden bileğini bükmüş, nakavt etmiş seni, hem hastasın da, sigara falan da içiyorsun, başın sersem gibi, huzurlu zamanları yıkan sonlardan biri belki yarından bile yakın.. yaşamaya devam edeceksin, hüzünlerden bozma mutluluklarla, acemi aşıkları boğan suların erbabı yalnızları yutan kentlerin ortasından aktığı adreslerde, kan revan içinde, halsiz bir kalple, suçsuz güçsüz bir zavallı gibi, kaybedeceksin her gün biraz daha kendini, ve ilk defa fark etmişsin gibi şaşıracaksın, işte bu kez anladım galiba diyeceksin ama aslında hala bir bok anlamamış olacaksın.
    (atalantavanessa, 07.11.2007 02:04 ~ 11.01.2008 17:44)
  6. kan revan içinde hep kanamaz denen yerlerim...
    (bakarsinbirigelirelimdekielmayiyer, 13.11.2007 15:16)
  7. (bkz: kaybettim bugün kendimi hükümsüzdür)
    (bildiklerimbilmedikleriminyanındaokyanustabidamla, 28.12.2007 12:56)
  8. anlamamış bir yüz ifadesiyle öğretmene bakan öğrencinin, öğretmenin ikinci defa anlatmasının ardından el mahkum kurduğu cümledir.

(bkz: bok anladın)
    (diazepam, 28.12.2007 12:58)
  9. bu kez anladım. yoksun sen... geçici bir ayrılık, evet ama öyle ağır kanamalı ki... zaman öylesine hantal ki... hayatım yapıştı, gitmiyor bir yere... sen yoksun, bana bir ağlamak kaldı... bu kez anladım işte sabretmeyi özümsemem lazım, özleminle yoğurmam lazım... sen gittin bana bir özlemek kaldı...
    (endoplazmik retikulum, 18.01.2008 00:02)
  10. john matthiasın blind lead the blindından esin(arak)lenerek oluşturulmuş emre aydın şarkısı.
    (nitin oldfield, 01.07.2008 15:46 ~ 04.07.2008 14:54)
  11. bugün dinlediğim olağanüstü parça defalarca dinlenmesin kötü durumlardayken ne olduğunuzu şaşırırsınız.özellikle klibi çok güzel labirentte gibi hissediyor insan şarkıya dalınca.emra aydın'ı ilk defa bu kadar sempatik buldum.çok çok güzel bir şarkı
    (moraje, 01.07.2008 19:45)
  12. emre aydının son derece çocuksu bir o kadar da iyi çıktığı bir klibe sahip şarkısı.
    labirent sahneleri sonlara doğru biraz sıksa da özellikle çıkış daha doğrusu kaçış anı ve sonrası şarkının anlamına anlam katıyor.
    emre aydın, dinletiyor, e dolayısıyla dinlemek isteyenlere izletiyor da.

ayrıca şu cümlesi bitirir:

"kan revan içinde hep kanamaz denen yerlerim."
    (always alone, 01.07.2008 22:35 ~ 22:37)
  13. daha önceki kendi anlamayışlarının farkında olduğunun bilncinde olan birisi tarafından söylenmiş olması kuvvetle muhtemel, yegâne "bireysel farkındalık" ifadesi olan bu cümlenin tezahürü sayesinde, aynı anda o kişinin bu durumu kabullenmiş olduğu izlenimini veren ve kendisiyle barışıklık ifadesi katan cümle.
    (katharsis, 01.07.2008 23:49 ~ 17.10.2008 01:52)
  14. emre aydın 'ın en son klip parçasının adı.
    kliple ile şarkı birbirini çok iyi tamamlamış.klibin yönetmeni cemil ağacıkoğlu

klip emre aydın'ın resmi sitesinden de izlenebiliyor.

http://www.emreaydin.org/
    (ceyus, 02.07.2008 02:14)
  15. mahlasımı sözlerinde barındırmasından dolayı ayrıca sevdiğim emre aydın şarkısı.
    kanamaz yerlerimi seçecektim,bir kez daha kan revan içinde kalmaktan korktum.ayırt edemedim.abarttığımı düşündüm,emre'yi dinledim.o ne söylerse doğrudur,en azından içtendir diye inandım.bir kez daha anladım,hüzünden bozma bir mutluluk yaşadığımı...
    (hüzünden bozma mutluluk, 02.07.2008 23:20)
  16. enfes bir kliple taçlandırılan emre aydın parçası. emre aydın'ın labirentte kaybolmasından daha iyi anlatılamazdı bu sözler.
    (bixente, 03.07.2008 00:04)
  17. ~ama-anlamamayı-tercih-ederdim-,-bu-nedenle-gelecek-sefer-
    anlamış-gibi-yapmaya-bile-gerek-duymadan-direkt-yandan -atacağım tamlayanının başlatanı.

başlatmaz olasıca, evet.
    gereksiz lakırdı, evet.
    (tyra desalvo, 03.07.2008 00:27 ~ 00:33)
  18. insanı kendinden etmeye muktedir bir şarkı.hani aşık olunca sol tarafınızda yıldız serpilmesi gibi bir kıpırtı olur ya,bu şarkı da kalbe hüzün serpilmesi yaşatıyor ama etki aynı oluyor nasılsa.ve hayatın en ince ayrıntısına değiniyor:

"acemi aşıkları boğan sular.."

evet,acemiler ustalara çarpınca hep birdenbire ne olduğunu anlamadıkları bir denize düşerler.(şarkı değinir işte o denize.)ve boğulurlar..
    (dünya koca bir yalandı gördüm, 17.08.2008 17:05)
  19. şarkıyı dinleyince hakkaten anladım lan galiba dersiniz içten. içten içe bir hüzün yaşarsınız. o ana kadar ne bokun içinde olduğunuzu zerre kadar anlamadığınız için karanlıktır ya da karanlık olduğu için anlamamışsınızdır. anlayınca da ne bok olduğu anlamadığınız durumun ne kadar boktan olduğu farkedip boşluğa düşersiniz. ben mi mahfettim herşeyi yoksa sadece izledim mi diye düşünürsünüz

anladığınız şudur: siz sadece eski aşkın yarasını gizleyen ama iyileştiremeyen bir yarabandısınızdır. bu yüzden müttefiğiniz ve sığınağınız yoktur. bu yüzden tek soruyla bütün huzurunuz kaçmıştır. bu yüzden derin sularda can çekişiyorsunuzdur. bu yüzden şehirde kayıpsınızdır suçsuz güçsüz halsizsinizdir. dua edip beklemekten başka yapacak hiçbirşeyiniz yoktur mücadele için çok geçtir ve güç yoktur.
    (boşinsan, 23.08.2008 00:23)
  20. her dinleyişimde kendimi kuru dallardan yapılmış bir köprüden gerçerken düşünmeme neden olmuş emre aydın şarkısıdır.
    (z3yn3p, 23.08.2008 21:51)
  21. belki bir gün özlersin den sonra en güzel emre aydın parçası.ama belki bir gün özlersinin verdiği duyguyu veremiyor o ayrı.he tabi her albüme bunun gibi bir şarkı koysun emre aydın,işi götürür o da var.
    (destan yazan, 13.09.2008 13:39 ~ 13:40)
  22. hakkında bu kadar yorum yapılıp,sözlerinin hala yazılmamış olması ilginç olan bir emre aydın şarkısı..buyrun sözleri benden olsun,sizi de sizden alsın..:

bu kez anladım
    kuru dallardan yapma
    bi köprüden geçiyorum

ben ordaydım
    erbabı yalnızları
    yutan kentler biliyorum

bu kez anladım
    hüzünlerden bozma
    mutluluklar yaşıyorum

ben ordaydım
    acemi aşıkları
    boğan sular biliyorum

ne müttefik belli
    ne sığınakların yeri

kaybettim bugün kendimi, hükümsüzdür
    sonu yok bunun, boşluklardan boşluk beğendim
    vazgeçtim bugün herşeyden halsiz şu kalbim
    kan revan içinde hep kanamaz denen yerlerim

hem suçsuz hem güçsüz hem halsiz...

bu kez anladım
    kartonlardan yapma
    siperlere pusuyorum

ben ordaydım
    huzurlu zamanları
    yıkan sorular biliyorum

ne müttefik belli
    ne sığınakların yeri

kan revan içinde hep kanamaz denen yerlerim

hem suçsuz hem güçsüz hem halsiz...

bu kez anladım
    kuru dallardan yapma
    bi köprüden geçiyorum

ben ordaydım
    erbabı yalnızları
    yutan kentler biliyorum...
    (zephyr, 21.12.2008 20:22)
  23. en en en iyi kısmı,

ben ordaydım
    huzurlu zamanları
    yıkan sorular biliyorum

olan şarkı.
    (magicpie, 21.12.2008 21:48)
  24. "kaybettim bugün kendimi, hükümsüzdür"

emre aydın'ın en iyi şarkısı.

hatta galiba türkçe en güzel şarkılardan bir tanesi.
    (kel ve tombul, 30.09.2009 03:04)
  25. yakında nick olursa şaşırılmaması gereken söz öbeği,solda görüncene dedim yazar bu,baktım değilmiş.ama bigün olursa lütfeyn emre aydın kardeşimizden esinlenmemiş olsun,olursa da kendi bilir tabi.
    (bkz: olmamış yazara mektuplar)
    (üçünbirinhesabıyapılmaz, 30.09.2009 03:14)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil