|
|
- ümit yaşar oğuzcan'ın bestelenmiş şiiri bir gece ansızın gelebilirim'in ilk dizesi.
bir de dördüncü nesil bir yazar. çağıran ben değildim ama yine de hoş gelmiş.
- bu kadar yürekten çağırma beni!
bir gece ansızın gelebilirim.
beni bekliyorsan, uyumamışsan,
sevinçten kapında ölebilirim.
belki de hayata yeni başlarım,
içimde küllenen kor alevlenir,
bakarsın hiç gitmem kölen olurum,
belki de seversin beni kim bilir.
kal dersen, dağlarca severim seni,
bir deniz olurum ayaklarında,
aşk bu özleyiş bu, hiç belli olmaz,
kalbim duruverir dudaklarında.
ya da unuturum kim olduğumu,
hatırlamam belki adımı bile,
belki de çıldırır, deli olurum,
sana kavuşmanın heyacanıyla...
aşk bu, bilinir mi nereye varır,
ne durdurur özlemini, seveni...
bakarsın ansızın gelebilirim,
bu kadar yürekten çağırma
- (bkz: sözlüğü faşistlerin basması)
(bkz: hanım koş sözlükte faşist var)
- mavi boncuk' ta müthiş kadronun hep birlikte söyledikleri şarkı.
yemekte söylerken, kemal sunal(kaymakam cafer) ''soğuktan kapında donabilirim..'' şeklinde söyler, filmin güzel diyaolglarondan biri gelişir..
- küçükken 50 defa izlediğim ayı yogi ve arkadaşları çizgi filmde bulunan vampir görünümlü şirin yaratığın "r" özürli haliyle söylediği şarkı.. (türkçe dublajı böyleydi)
biivv gece ansızın gelebiliviiimmm
bu kadağğğ yüvekten çağıvmaaa benii
- kıbrıs çıkarması esnasında rum radyosundan çalınan bekledim de gelmedin'e nazire olarak çalınan şarkıdır.
- eskişehir'in dehşet soğuklarında üşenmeyip zirveye gelerek şahsımı mutlu etmiş yazar.. bir dahaki zirveyi de ben organize edersem klarnetini soğuktan kıçımızın donmadığı bir ortamda rahatça çalabileceğini garanti ediyorum.. bu sefer re de basacak..*
- çok pis klarnet çalan bi' insan. orda burda kaval falan çalıyor.
"beniii bekliyorsaaan uyumamışsaaaan
sevinçten kapında ölebiliriiiim"
diye şarkısı da insanın diline de takılıyor böyle işte. bırakması zor.
- klarnet çalışına hayran olduğum yazar.birgün beraber çalmayı istediğim yazar aynı zamanda.bir de ney çalıyor.
- işlek bir yolda içinde emel sayın'ın bulunduğu halıyı taşıyan münir özkul,tarık akan,kemal sunal, zeki alasya ve metin akpınar'ın dikkat çekmemek için söyledikleri şarkı.
- geçirmeye çalıştığımız 2008 kışının soğuk bir gününde yapılan zirvede* tanıdığım iyi insan. daha sonraki zirvelere de katılmasını, klarnetiyle eğlenceli saatler geçirmemizi sağlamasını bekliyorum.
- çok yakın arkadaşım, güzel insan, bana hazırladığı doğumgünü partisiyle duygulanmama sebep olan, yüreği sağlam dost.
- "bakarsın hiç gitmem kölen olurum.. belki de seversin beni kim bilir..."
3 farklı yorumu da burda..
http://www.youtube.com/...
- ne zaman melankoliye düşsem susarım sadece onu sıkmamak için, bilmez ki sessizlğim onun içindir, başını ağrıtmak istemem daha çok anlatacaklarım var ya da ben böyle planlıyorum, herşey tek tek giderken ben herkesi terkederken bir onu arkamda bırakamıyorum,sebebini bilmiyorum ama herkes beni bırakırken o bırakmamalı çünkü ben onun tarafından terk edilmek istemiyorum, bakma bana biraz nemrut bir insanım, suratsızım iyi bir arkadaş da değilim aslında ama hepsinin sebebini bir bilse, bir bilebilse çocukken yaşadıklarımı ilk hayal kırıklıklarımı inan o da bana hak verirdi, o yüzden bu kadar umursamazım hayata, ağlamam gerken yerde o yüzden bu kadar taş yürekli oluyorum, çocukken yaşadığım acıları bir daha yaşamamak için, içimi bir bilse bir anlatabilsem ona kendimi, tamamen bu kimlikten arınıp ona gerçek bluemero'yu gösterebilsem, o zaman şu anki gibi bir sessizlik olmazdı aramızda, ben yalanlar üzerine yaşayamıyorum, başka hayallere sarınıyorum ve o zaman bana kızıyor, bağırıyor yapmamalı bunu bana ben bu kadar kırılmaya elverişliyken, içim bu kadar hassasken yapmamalı, içimi acıtmamalı daha çok, on aydır ağlarken içimi bilemedi hiç, hep gülümsemek zorundaydım güçlü olmak zorundaydım çünkü benim hayatım onu üzmemeliydi, ben kendi seçtiğim hayatı yaşamıyordum, bari o mutsuz olsa bile ben sebeple olmamalıydı,çünkü bu kadar yürekten çağırma beni benim sayılı gerçek dostlarımdandı.
- zirvede tanıştığım hoşsohbet canayakın iyimser yazar . türkü ve türk sanat müziğini de çok seviyor...
- ilk kez amcaoğludan duyduğum şiirin ilk mısrası.
şöyle ki;
yaş henüz 16-17. şiire, aşka meylettiğimiz yılların başı. amcaoğlu palavracının önde gideni. dere kenarında inzivaya çekilmiş dinlenmekteyim. yanımda bitiveriyor ve ağzından coşkulu bir şekilde dökülüveriyor şiirin ilk dizesi. ağzım açık hayran hayran bakıyorum. ''vaaay, aşka bak be. kimin şiiri bu?'' diyorum. ''dün gece sabaha karşı irkilerek uyandım ve zihnimden ilk geçenleri masadaki kağıda yazdım.'' diyor. ''ortaya, şu dinlediğin sözler çıktı.'' diye de ekliyor şaklaban. ''büyüksün yeminle'' diyerek kendi kendime tekrar ediyorum bu sözleri. ertesi gün tasadüf o ki radyoda çalan şarkının sözleri dikkatimi çekiyor.
bu kadar yürekten çağırma beni.
bir gece ansızın gelebilirim.
beni bekliyorsan, uyumamışsan,
sevinçten kapında ölebilirim.
o dakka uyanıyorum tabi bizim üçkağıtçının çalıntı sözlerine. vay namussuz diye diye yanına varıyorum. ''senin şiir şarkı olmuş be emmoğlu. bu ne hız? bir şair mi doğuyor ne?'' diye inceden veriyorum gazı. hınzırca sırıtıyor. gülüşüyoruz...
- 7 nisan 2009 eskişehirde biz yaptık oldu zirvesini anlamlı kılan yazarlardan biri daha... zirve başında yapılan sözlük dedikodusunun devam etmesini dilediğim, güleryüzlü, potansiyel çevre mühendisi arkadaşım... nice zirvelerde görüşmek üzere...
- 9 mayıs 2009 eskişehirde lunapark zirvesinde efendi tavırlarıyla hepimizin gönlünü kazanmış yazar. sonraki zirvelerde de görüşmek dileğiyle...
(janny, 11.05.2009 11:50)
- en çok özledigimdir.
|