= platoniklik + kendini beğenmişlik + hava atma isteği
kızın şaşı olduğunu anlamama durumu.
bir çeşit "algı yanılsaması" hali..
(triny, 29.03.2004 14:08)
kesen kıza göre sevinilesi ya da kuzey-kuzey yönünde kaçılası durum
(triny, 29.03.2004 14:09)
miyop olup lensi olmayan ve gözlük takmayı sevmeyen bir kızın karşıdakinin tanıdık olup olmadığını çözebilmek maksatlı gözlerini kısarak uzun süre bakması durumu ile de karıştırılabilen durum
(triny, 29.03.2004 14:10)
kızın arkadan görünüşünün akrep nalana benzediğini anlayana kadar, sevindiren durum
(solti, 21.04.2004 00:28)
- olum, sallamıyorum valla , hayvan gibi bakıyor
bi kızın kendine baktığını farkeden -bu çok kısa bi bakış da olabilir tabii- abaza yorumu...
(inanc, 17.09.2005 14:40)
eğer bir kafede arkadaşınızla yanyana oturuyorsanız aranızda geçmesi muhtemel olan muhabbet türü. sonucunda tartışma çıkma olasılığı muhtemeldir.
-bu kız beni kesiyor
-hayır. beni kesiyor yengen olcak yakında.
bir kızın baktığını gören ve bunu önüne gelen her arkadaşına anlatan erkeklerin sarfedeceği cümledir.akabinde arkadaşları kıza bakar ve tip tip sırıtır,imalı bakışlar fırlatır.
ama cidden kesiyor deyip arkadaşlara inandıramama durumu
abazanlığın doruk noktasına ulaşan bireylerde rastlanan halüsinasyon görme durumu ve arkadaşlarını buna inandırma çabası...
bu sözü sarfeden delikanlıya "harbiden de seni kesiyor oğlum, ne duruyorsun gidip konuşsana" şeklinde gaz verip, ardından yaşanacak komediyi seyretmek çok eğlencelidir.
"sana öyle geliyordur" cevabını hak eden bünye sözü
cümle sahibi bireyin bunu sık sık kullanmasından dolayı;herseferinde sadece he he demekten başka çare olmayan söz öbeği
erkeklerdeki arkadaşlarına anlatma olayının bir çeşit kanıdır.
kesişme esnasında, kızın kendisini duymadığını sanan erkeğin ağzı kulaklarına varmış biçimde yanındaki arkadaşlarına verdiği sevinç ünlemi.
kendisini övdüğünü , çok büyük bir şey başardığını sanan erkek bir de gidip sohbet edemeyen veya o cesareti alamayan bir tiptir.madem paralelleriniz keşiyor git tanış bir şekilde ama nerde hep fosta kalmıştır bu vukuat.telepati kurarlar o iki genç ve telepati dünyasında alırlar başlarını giderler ki bunu da gerçek hayata aktaramazlar nedeni de 2 si de çekingendir ve o olay öyle kalır rafa kaldırılır.
birde şöyle bir durum vardır ki insanı insandan alır bir yabancı mekana girersiniz birileri ile bakışırsınız tam tanışmak için bir adım atacaksınız ki bu durum karşı taraftan(yani kızdan) hissedilir. (tanışıp tanışmama isteği) bir an için omunuzda bir eli hissedersiniz ve gaipten gelen bir ses şöyle seslenir.''bilader biz o kızla 2 saattir keşiyoruz veya kız beni kesiyor.dumur olayının yaşandığı andır ve bir an önce o mekandan uzaklaşmak istersin hay kızına da sana da der çekip gidersin.
"sen onu kesiyor olmayasın" diyerek karşılık verilecek söz.
bir kaç gün önce yaşanmış olay:
- bu karşıdaki kız kim ?
+ yeni iş yeri açtılar onun sahibinin kızı galiba...
- geldiğimden beri buraya bakıyor
+ bende ilk zamanlar öyle sanıyordum ama merak etme alışırsın...
-^##^%
abazan kişiliklerinde kullanmakta bulunduğu genelde yanlış anlamaya yol açan cümlecik cümlesi