belki ilginizi çeker
  1. · based on a true story
  2. · bu hikayedeki mal benim
  3. · lisedeki sevişen çiftler
  4. · diş gıcırdatmak
  5. · dersin iptal olması üzerine duyulan üzüntü
  6. · ingilizcenin bittiği an
  7. · no need to that kind of behaviour
  8. · askerlik hatıraları
  9. · eski sevgilinin yeniden deneyelim demesi
  10. · banyo gotiği
gündem
  1. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  2. · domuz gribi
  3. · rasim ozan kütahyalı
  4. · sözlük yazarlarının genel özellikleri
  5. · alex hagi den daha iyidir
  6. · dinde zorlama yoktur
  7. · annelerin yakışıklı anlayışı
  8. · walking down the hill
  9. · h4x0r

bu da böyle bir anımdı  

1. anısını anlatan arkadaşın karşı taraftan olumlu ya da olumsuz bir karşılık alamadığında (karşı taraf iplemediğinde) kendini göt olmaktan kurtarmak için kullandığı son çare tümcesi. ama gelin görün ki bazen de konuştukça batar insan. yazık.
    (easy company, 21.05.2005 12:18 ~ 27.05.2005 06:50)
  2. çok sevgili sözlük yazarlarının girilerinde sıkça içinde bulundukları durum -kendimden biliyorum. hangi konu olursa olsun, bilgi vermekten ziyade o başlıkla ilgili nacizane anısını anlatmayı tercih etme hali.
    (dr conners, 02.06.2005 20:38)
  3. based on a true storynin türkçe versiyonu
    (cursedpower, 24.07.2006 23:57)
  4. çok komik ve ilginç olduğuna inanılan bir anının beklenen ilgiyi görmemesi sonucu boş boş bakan suratlara söylenmek durumunda hissedilen cümle.
    (bilgez, 07.03.2007 15:40)
  5. büyük bir hevesle anlatılmaya başlanılan hikayenin ortam insanları tarafından rabet görmemesi sonucunda söylenen kurtarıcı cümle.

çok komik olduğuna inandığım bir hikayeyi anlatırken iç sesimin yarattığı monolog:

-ups sonu yaklaşıyo ay hala çok boş bakıyorlar galiba hiç biri anlamayacak
    -sonunu değiştirsem mi hikayenin daha komik ne olabilirdi ki
    -neyse bu da böyle bir anımdıı der bağlarım
    -hadi bismillah..
    (miripiri, 16.09.2008 15:29)
  6. sol elle yemek yemek haramdır zihniyeti yüzünden çürütüldü bir çocuk. sağ elle yemek yemeye mahkum edildi, nedenini anlayamadan. zorla kullandırılan sağ eliyle yemek yerken döktüğü için azarlandı. hatta bununla da kalmadılar, bu çocuğun sol elini arkasına bağladılar kullanmasın diye. çünkü yemek yerken o lanet sağ eli ile kaçamak yapıp sol eliyle yemeğini yerdi afiyetle.

hani vardır ya sağ eliyle makas bile kullanamayan solaklar. hatta onlar için özel makaslar vardır. heh işte bu minicik yaşta çürütülen bebe de böyle bir solaktı.

yemek yerken yemeğini her döktüğünde ağlardı bu çocuk. boğazına dizilirdi yemeği. hem o bebek miydi ki yemeğini döküyordu - döktürüyorlardı. onlara neydi ki hangi eliyle yemek yediği!-. kızıyordu, her gün daha fazla hem de.

hem anne karnında öğrenilirmiş hangi elin kullanılacağı. eğer haram olsaydı, allah niye böyle bir şeyi " minicik bir meleğin " öğrenmesine izin versin ki? saçmaydı işte bu zihniyet ve örümcek ağlarıyla süslüydü böyle düşünen beyinler.

küçüktü; ama çok zekiydi. saçmaydı ona yaptıkları, farkındaydı. derin yaralar aldı, sanki başka sorun yoktu hayatlarında. zaten sevmiyordu ona bunu yapanları. iyice nefret etti işte.

böyle çürüdü, kırıldı minicik bir çocuk.

(bkz: bu hikayedeki mal benim)
    (qwe3, 02.10.2009 12:14 ~ 12:17)
  7. (bkz: bdbba)
    (kahnesty, 02.10.2009 12:40)
  8. (bkz: bu da böyle bir girimdi)
    (these pretzels are making me thirsty, 14.11.2009 22:49)
  9. (bkz: ben bugün bunu gördüm)
    (spitzer, 14.11.2009 22:50)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil