belki ilginizi çeker
  1. · okullu bünyeye ne lazım
  2. · geri zekalılar için yapılan açıklamalar
  3. · reklam olmaması için görüntüyü buzlandırmak
  4. · iğrenç espriler
  5. · benim zaten bu konuda yazılmış bir kitabım var
  6. · championship manager
  7. · machine gun
  8. · telegol gazetesi
gündem
  1. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  2. · sözlük yazarlarının itirafları
  3. · google wave
  4. · kedi keserek internette yayınlayan kız
  5. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · disko kralı
  8. · kaç fites bu abi
  9. · çeçen

bu bir reklamdır  

1. tvlerde parodi veya haber şeklinde verilen reklamların bir tarafına yazılması kanunlarla mecbur kılınmış tümce. dergi ve gazete gibi baskılı medyada çıkan versiyonlarda da haber dili ile tanıtımı yapılan firma veya ürünün çıktığı sayfaların altında bulunması gerekir.
    (aqua, 11.07.2004 19:53)
  2. genelde advertorial tarzı reklamlarda görülebilecek yazı. insanı mal yerine koyan yazıdır bu.
    (creepingdeath, 11.07.2004 19:53)
  3. otomobille coşulan reklamlarda kullanılan bir ibare daha vardır ki;

(bkz. trafiğe kapalı alanda çekilmiştir)
    (aqua, 11.07.2004 19:59)
  4. dizilerin vazgeçemediği tutkusuna televizyoncuların bulduğu yeni çözüm...insanın içinden 'ulan daha öncekiler neydi' şeklinde küfür yutkunduğu anlara sebep olabiliyor...
    (tutkuyakar, 15.03.2005 22:19)
  5. hadi be biz bilmiyoduk filmin devamı sandık dedirten uyuzluk.
    (scarlet, 15.03.2005 22:28)
  6. reklam kuşağında yayınlanan reklam sayısının rtük tarafından düşürülmesi üzerine, televizyoncuların reklamlar başlamadan önce ve bittikten sonra verdiği reklamlarda belirtmesi gereken kelimeler topluluğu
    (16v, 22.05.2005 03:10)
  7. (wondrous, 22.05.2005 03:16)
  8. yemişim rtük'ü sözünün televizyoncu diline çevrilmiş hali.
    (my dying bride, 20.06.2005 22:54)
  9. commercial reklamlarda da yer alan uyarı. bu uyarının kullanılmasını gerektiren reklamların baskılı olanları genelde basın bülteni diliyle yazılır, resimlerle desteklenir ve sanki o dergide yazan normal bir habermiş gibi görünür. normalden daha etkili bir reklam türüdür, ürünü gözünüze sokarak "alın alın!!" demez, direk bilinçaltına hitap eder ve müşteri gözünde firmanın güven sağlamasını hedefler. sayfanın dibine de ajans logosunun puntolarında "lan bu reklamdı kandırdik sizi hehe" cümlesinden farkı olmayan bu uyarı yazılır.
    (aqua, 20.06.2005 23:01)
  10. (wondrous, 13.11.2006 14:06)
  11. (ephendy, 13.11.2006 14:23)
  12. bunun üzerine bu bir filmdir bu bir dizidir bu bir televizyondur gibi kardeşlerinin de olması gerektiğini düşündüğüm ibaredir. bizi de reklamı da salak yerine koyar.
    (the killer, 04.03.2007 16:01)
  13. izleyici armut yerine koyan , alenen hakaret eden uyarıdır. resmen "anlamazsın sen. bil yani bu bir reklam , tamam mı?" diyor ekranın sağ alt köşesinden. hayır ayıp yani.olmaz ki böyle.
    (woman of devotion, 21.07.2008 03:47 ~ 12:54)
  14. düpedüz aymazlık. hakaret. bir reklam izleyicisi olarak dava açmak şart.

( o değil de turkcell güzel reklam yapıyo heaa )
    (hataliysam pm at, 21.07.2008 04:32)
  15. yanılmıyorsam bazı reklamlarda koyulması rtük tarafından şart koşulmuş yazı. mesela bir dizi ortasında alt köşelerde çıkan reklamlarda yazılması şart diye biliyorum. uygulanmadığı taktirde rtükçe gereği yapılıyor sanırım.

tam bir bilgim yok fakat bu sektördeki bir arkadaş bizi daha iyi aydınlatır sanırım.

"o değilde iki sevgili bir eve giriyorlar ev süper böyle, kız kahve içiyor, soruyor ne eksiğin var diye ,çocuk da sen eksiksin gibi bişey diyor sanırım. neyse işte mesela ben bunu dizi sanıyorum aylardır. tamam kıza evlenme teklif etti çocuk* diyorum ne zaman yayınlanacak bunun yeni bölümleri diye bekliyorum. sinir olmuştum ki, lan reklammış bu yaaaa."
    (dörtyapraklıyoncanındördüncüyaprağı, 21.07.2008 09:53)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil