görseller
bu bilgi gerçek hayatta ne işimize yarayacak 

belki ilginizi çeker
  1. · emrah koş ananı sikiyolar
  2. · zirve fotoğrafları
  3. · wondrous ile seviştim şahitlerim var
  4. · palanthaserin tavlada 5 0 yenilmesi
  5. · orgazm ile boşalmak arasındaki fark
  6. · kloak
  7. · gurka
  8. · allah ikinci bir allah yaratabilir mi
  9. · bu bilgi gerçek hayatta ne işimize yarayacak
  10. · kürt karılarının göğüslerinin büyük olması
gündem
  1. · alex hagi den daha iyidir
  2. · okan bayülgen
  3. · itü sözlük e bir daha gelinse alınacak nickler
  4. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  5. · annenin gençlik fotoğrafları
  6. · aşk
  7. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  8. · love in a trashcan
  9. · halı saha sezonu açılıyor zirvesi

bu bilgi gerçek hayatta ne işimize yarayacak  

1. türk eğitim sisteminin çarklarında dönen öğrenci yavrunun tenyanın veya başka börtü böceğin sindirim sistemini öğrenirken hocaya yönelttiği soru.
    insanlar faydacı zihniyettedir ve öğrendiği bilgileri bir yerde kullanmak ister, işine yarasın ister. tabii öğrendiğimiz her şeyin de günlük hayata adapte edilmesi, kullanılması olanaksızdır. örneğimiz üzerinden gidersek kişi entomoloji konusunda ihtisas yapmayacaksa evet bu bilgi pek de işine yaramayacaktır. ama her şeye bu açıdan bakmak pek de doğru değildir. bir de gerçek hayat ironisi vardır. nedir gerçek hayat? okul bitince kapısından girilen, h2o'ların, o:16'nın geride kaldığı bir hayat mı, bilinmez...
    (restless times, 08.08.2007 20:07)
  2. (görsel: bu bilgi gerçek hayatta ne işimize yarayacak/87333)
    (sözlüğünenuzunnickinialmakistiyorumbeceremiyorum, 30.06.2009 13:54)
  3. "her bilgi günlük hayatta kullanasın diye mi la ağzına vururum" diye cevaplandırmak istediğim ukala öğrenci repliği.
    biraz da aklını çalıştırmayı öğretmek, ince hesap yapma kabiliyetini geliştirmek, olaylara daha analitik yaklaşmanı sağlamak için var olmuş olamazlar mı? düşün!!
    (marjane und eudaimonia, 30.06.2009 14:00 ~ 01.07.2009 12:24)
  4. bir matematik konusu olan trigonometri için öğrencilerin sık sık sorduğu soru.
    (yalnız insan merdivendir hiçbir yere varmayan, 30.06.2009 14:09)
  5. + emrah koş ananı sikiyolar!
    - bu bilgi gerçek hayatta ne işimize yarayacak?
    + ?!
    (ambrassador, 30.06.2009 14:17 ~ 14:17)
  6. en güzel cevabının ali nesintarafından verilmiş olduğunu düşündüğüm soru.matematik diyordu gerçek hayatta bir işimize yaramaz tıpkı müzik edebiyat şiir v.b güzel sanatlarda olduğu gibi.ama diyordu müzik edebiyat yada şiirden anlamayan bi adam gerçek hayatta ne işe yarar ki...
    (haymatlos79, 30.06.2009 14:27 ~ 15:10)
  7. bütün yaşamını üniversite sınavına bağlağan ve üniversite sınavında işine yaramayan şeyleri bir daha işine yaramayacak zanneden, çünkü bütün bir ömrünü 4 senelik bir üniversitede öğrendikleriyle yönetmeye çalışan sığırın içine yalnızca bilmesi öngörülmüş şeyleri defult olarak açılmış klasörlere gerekli 3-4 ezber bilgiyi sokup ezberlemem gereken klasör sayını tamamladım diyerek ondan sonrasını koyveren zihniyetin artık baygınlık getiren sıçışıdır. evet direk olarak bir işine yaramayacaktır o bilgi. lakin sen de biraz kendini yönetebil diye verilir. bu bilgiyi ne işime yarayacak diye sormak yerine bu bilgiyle nereye ulaşabilirim'i sorgulasan biraz. şimdi burada olmayacaksın zaten.

kimseye de sorma bu bilgi gerçek hayatta ne işimize yarayacak diye. azıcık üretici ol .mına koyim ya. birileri gelip sana demesin bu bilgiyle şu yapılır diye. sonra biri kalkar bu bilgiyi alıp kıçını sokacaksın basura iyi geliyor derse zoruna gider bak daha gençsin, üzülürsün. hayır inanıp sokabilirsen de bilemiyorum çünkü zaten araştırmadan her duyduğuna inanan sığ bir insansın. o zaman da gençliğine yazık olur. gencecik insansın az kafanı çalıştırsan biraz da...

ki sana verilen de zaten temel bilgidir yalnızca. dünyanın, kainatın ve sistemin işleyişi ile ilgili temel bilgiler. bir işin temelini bilmeden de çaktığın her çivi gaflet uykusunda uyurken kıçına batar.

sen matematiği bilmediğin için çivinin boyuyla tahtanın boyu arasındaki farkı hesaplayamacak, dışarı pörtleyecek çivi boyunu bilmeyeceksin, fiziği bilmediğin için çiviye nasıl vurulması gerektiğini, kimyayı bilmediğin için metalleri bilmeyeceksin. metalleri bilmediğin için oksitlenmeden bi haber olacaksın. anatomiyi, fizyolojiyi bilmediğin için kıçını başına batan paslı çivinin zararlarını bilmeyeceksin.

evet çok saçma gibi geliyor ama şöyle bir bakın etrafınıza, kim 2 kelime daha fazla biliyorsa hemen diğerlerinin arasından sıyrılıyor. belli ediyor kendini. 81 kuşağı ve sonrasına ait nesillerin hemen hemen tümü birbirinin aynısı. copy-paste bir kültür seviyesi almış başını gidiyor. hepsi defult karakterler.

böyle sözlüklerde forumlarda; bırakın dijital yaşamı, günlük yaşamdaki tartışmalara bakın bi! araştıran soruşturan var mı hiç? kulaktan dolma popüler magazinel bilgilerle, sığ espiri anlayışlarıyla geçiyor günler.

yazarların yazdıkları girileri bakın %90'ından fazlası bkz diğer kısım isex söylenecek son sözler, bunu yazan tosun okuyana kosun edebiyatı. içinde bilgi içeren başlık günde 1 ya da... 1 tane olursa buna da şükür ediyor insan.

ondan sonrada ergenekon niye böyle birden hortladı. aaa hayret amerika'da zenci adam seçildi adamın şansına bak. yahu bu kenelerde birden bire nasıl çoğaldı. gibi laf ola beri gele sorular sorulup duruyor ortada.

hadi geçtim toplumsal olayları yahu keriz gibi düdüklüyorlar bizi ama bu işlerin arkasında kesin amerika var onun arkasında da israil var der durursun. bir şeylerin önünde duracak kadar bi bok bilmediğin için birileri gelir senin arkanda durur; olayları neden sonuç ilişkisine bağlamayadan hiçbir şeyi. çünkü soru sormaktan korkuyorsundur çünkü ne soracağını bilmiyorsundur. sorduğun sorular karşısında alacağın cevapları karşılayacak bilgi birikimin yoktur çünkü. tinto brass'ın tüm eserlerine ulaşabilirsin internetten ama namık kemal'i sadece fıkra kahramanı zannedersin komikaze.net'ten.

oysa "bu bilgi gerçek hayatta ne işimize yarar" dediğimiz o ineğin sindirim sistemine biraz dikkat kesilsek anlayacağız olayın aslını:

(bkz: sen ot olursan gelip yolan çok olur)

o yüzden oku da adam ol baban gibi eşek olma ayarı geliyor aklıma. elimde fazladan bir virgül, bilemiyorum nereye koyacağımı ama sen noktalama kurallarını bile çözemediğin için halen muhtemelen götüne sok diyeceksin içinden. soktuk anacım soktuk. bu nesil böyle bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olurken biz üç noktayı da soktuk kıçımıza başımıza, parantez içinde ünlemi de. imla sıçıyoruz şimdi oturduğumuz yerlere.

(bkz: tosun sen daha toysun gelen geçen sana koysun)
    (dükkanın önünü kapatan adam, 30.06.2009 15:03 ~ 15:22)
  8. saçmalığı soruyu sorandan belli olan sorudur. anlatan kişi kaç yaşında biridir, soran ergense hayat nedir bilmeyen, zil çalsa da gitsem dışarda basket oynasam diye düşünen bir tiplemedir. ama soran kişi sanki hayatı yemiş bitirmiştir de "hocam ne işe yarıycak bu, yani ben bitirdim geldim, çünkü biliyorum neyin yarayıp yaramayacağını" modundadır. bunlar o işlerine yaramayacak bilgileri hiç öğrenmezler, sonra da hayatta bi nane olamayınca sisteme küfür ederler. bunlara lazım olan, soruyu sordukları anda endüstri meslek lisesine ışınlama butonuyla gönderilmeleridir. orada bunlara "bak, koçum, sen bundan sonra torna tesviye bölümünde okuyacak ve büyüdüğünde fabrikalarda bu aletler bozulduğunda gidip tamir edecek ara eleman olacaksın." denmelidir, sonra da başka hiç bir şey öğretilmemelidir, geçirsinler hayatlarını işlerine yarayacağı kesin olan bilgilerle.
    (earendill, 30.06.2009 15:10)
  9. yapılmasını pek doğru bulmadığım sorgulama çünkü amaç sadece öğrencinin öğretilen herşeyi ilerde 2+2=4 gibi hergün kullanması değil zaten.bana kalırsa amaç öğrencinin değişik konularla beynini kullanmayı öğrenmesi öğrenmeyi öğrenebilmesi.denemedim ama tahminimce yıllarca sadece sudoku çözerek yada sayı avı yaparak insan beyni gelişmez yeni ufuklar açılmaz o beyinde.
    (external, 30.06.2009 15:12)
  10. (ara: gerçek hayat)

bu bilgiyi edindiğimizde sanalda mıydık? neydik? anlamadım. matrix falan ne iş? anlatamadım da..
    (damdanakan, 01.07.2009 02:09 ~ 02:10)
  11. yarın öbür gün olacağı sınavın gerçek hayata dahil olduğunu kavrayamamış öğrenci serzenişi
    (elastigirl, 02.08.2009 00:31)
  12. sanırım öğrenci demesi. hepimiz dedik bir de sanırım. sonra böyle bir ortama girip o bilgilerin ne işe yarayabileceğini hem gördük hem de öğrendik.

öğrenilen hiçbir şey boşa değildir bunu bildik, şimdi ergen olan arkadaşlarımız da bilecekler. her şeyin bir zamanı bir nizamı var değil mi?

(bkz: emeklemeden koşmak)
    (idiot, 02.08.2009 00:33)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil