ilk çıktığında bayaa daşşak geçilmesine rağmen değeri sonradan anlaşılan murat kekilli şarkısı
bu akşam ölürüm beni kimse tutamaz
sen bile tutamazsın yıldızlar tutamaz
bir uçurum gibi düşerim gözlerinden
gözlerin beni tutamaz
düşlerinde büyürüm kabusun olur ölürüm
bir şiir yazarım bir türkü söylerim
bir sen olurum bir ben ölürüm
bu akşam ölürüm sırf senin için
beni ölüm bile anlamaz
intihara sevk ediyor diye yasaklanan, murat kekillinin bu akşam şarkısının nakaratıdır. zaten depresif olan şarkı depresif klibiyle birleşince insanlarda bu etkiyi yaratmıştır. murat kekillinin meşhur olmasını da bu şarkı sağlamıştır.
üstüne bir de goodbye cruel world dinlendi mi, tüm hazırlıklar tamamlanmış demektir. son iş yalnızlıktan korkuluyorsa, herhangi birini arayıp ona join me dinletmektir.
lisedeyken tüm öğle tatili boyunca kantindeki müzik kutusunda aralıksız çalarak 1 saatlik öğle tatilinin asırlar boyu sürüyomuş hissi uyandırmasına neden olan can sıkıcı,sinir bozucu,psikopat edici naçizane eser...
murat kekilli'nin bu şarkısı üstüne umay umay ve kazım koyuncu kalbim acıdı düetini de dinledikten sonra ölmek için bir sebebiniz olmasa bile, ölmek isteyeceğiniz; sebebiniz çoksa bu akşam kesin ölürüm diyeceğiniz bir şarkı, aynı zamanda şu an içimden geçen tek cümle!..
intiharlar ardından kekillinin üstüne çok gidilmesine neden olan
hatta kendisine " bırakın köyüme dönüp soğanımı ekeyim" bize de" bırakın köyüne dönüp soğanını eksin" dedirten şarkı
bir doom metalci olarak ismail yk ne ise; new metalci olarakta murat kekillidir, ve bu önermenin dayanak noktası bu şarkıdır, tabi çılgın adlı nefis performansına da bakmak gerekir bunu söylerken....
90'ların, belki de genel olarak alırsak türk müzik tarihi'nin en sağlam çıkışlarından birisini gerçekleştirmiş, şu anda pek lafı edilmese "ay ne kadar kötüymüş" dense de fenomen şarkısı. hakikaten o dönemde öyle bir bilinirliği vardı ki bu konuda sanırım atilla taş'ın ham çökelek ve ayna'nın ceylan'ıyla yarışır. halen arada sırada müzik kanallarında o depresif, doom klibi dönderilir. gene dinlenir.