nihat genç'in televizyon programlarında birçok kez karşılaştığım cümlesi.
nihat genç üslup olarak bellidir, siyasi düşünceleri büyük değişimlerden geçmiştir. türkiye gibi bir ülkede bu yüzden fazla seveni yoktur. her türlü siyasi düşünceye inceden giydirir, ve tam konuyu bağlaması gereken noktada işi biraz ağlamaklılığa götürür. bu fevri çıkışları şov mudur, gerçek midir tam anlaşılmadığı için şimdilik yorum yapma hakkımı gizli tutuyorum. ama özünde türk halkı için güzel şeyler düşündüğünü tahmin ediyorum.
cümlenin nesnelerine gelince, nihat genç burada liboş veya ikinci cumhuriyetçi yazarların, teslimiyetçi ve hükümet yanlısı [ yalakalığı ] tutumlarını ve yazılarını eleştirmek için böyle bir ifade kullanır. şüphesiz insanların birbirine hakaret etmesi hoş değil ama ben bunu
yattara sendromu olarak algılıyorum.
* karşısındaki kişilerin yazılarında, görüşlerinde çeşitli mantık hataları bulması ve karşısındaki 50-55 yaş ortalamaya sahip kitlenin görüşlerini değiştiremeyeceği için kendisi çıldırıyor. eksi ülkücü, 80 sonrasının komunisti, şimdinin ulusalcısı diyelim bu adam belki karşısındakilerin sabit görüşlerine çok içerleniyor. şunu da söylemek istiyorum liboş ve ikinci cumhuriyetçi kesime. fikirsel gelişim için sadece darbe mi gerekiyor?
ps: bu yazıdan darbe, muhtıra yanlısı olduğumu sananlara küfretme hakkım var.