|
|
- tercüman gazetesinin yeni bir "işte o üyeler" vakasıymış. ben de yeni öğrendim.
- (bkz: lütfen bu hanıma haddini bildirin)
- perihan mağden'in parmaktan akıtılan kanla yapılan türk bayrağı meselesiyle ilgili yazısına cevaben halka ve olaylara tercüman gazetesi sür manşetten şu haberi verdi:"bu çirkin kadına cevabı siz verin"
tamam da nasıl yani hocam?
mesala olanca demokratlığımızla çağırsak pastanenin birine kendisine sitem etsek?
olmadı çekip köşeye konuşsak ya da? olmadı msn üzerinden üzülen surat yollasak? tehditkar olamamak şartıyla sayfalar dolusu mektup yazsak, mektubun sonunu "sevgiler" diye bitirsek, bu mektupları da rujlu dudaklarımızla öptüğümüz zarflara koysak ve öyle yollasak arzuladığın cevabı vermiş olur muyuz? halka ve olaylara her neyse artık uygun görüyorlar mı? cevaptan kasıt bu olsa gerek.
bütün bunları iyi niyetli, demokrasiden nasip almış biri sıfatıyla söylüyor ve düşünüyorum. ama düşüneni var düşünmeyeni var, değil mi??
mesala aramızda - bir ihtimal- agresif mizaçlı, gaza geldi mi çok fena gelen,ş öyle tatlı sert elemanlar olamaz mı?!
ya onlar sesini birazcık yükseltir de mağden'in kalbini kırarsa?!
sonra fantezi dünyası geniş insanlar var. ne bileyim şöyle mağden'e cevaben alevli malevili bişeyler yollasalar olur mu ki?
yanlış anlaşılmasın, tamamen varsayımlaran yola çıkıyorum. yoksa farkındayım asla "kırıcı" olmayacağımızın! hem zaten biz değil miyiz bütün sorulara yalnızca "evet" ya da "hayır" şeklinde "cevap" veren. bak işte bu da cevap!
düşünüyorum da halka ve olaylara tercüman olma iddiasındaki bu gazetenin mağden'e verilecek cevabın içeriği ile ilgili önerisi nedir acaba? onu da yazsalar ya? buna da cevap verseler ya.
http://www.tercuman.com.tr/...
edit: ayrıca perihan mağden çirkin değil. çok da güzel değil ama çirkin de değil.
- "perihan mağden akıllı olsun akıllı!" diyecek, yıllar sonra "türkiye seninle gurur duyuyor" nidalarıyla karşılanacak, hapishanede paşalar gibi bakılacak caniler aranıyor" mesajı veren gazete manşetidir.
- (bkz: hedef göstermek)
"yazın yayınlayalım" diyor bir de. mesele yazı yazmaktan ibaretse sen yazsana. işin bu değil mi zaten?
- hrant dink cinayetinin ardından yükselen hepimiz hrantız hepimiz ermeniyiz sloganına karşılık "türküm diyemeyen defolsun gitsin" diye manşet atarak adını faşizme ve ırkçılığa tercüman diye değiştirmeye çoktan hak kazanmış bir gastenin son atağı.
- anlaşılan o ki yeni bir hedef gösterme, ahan da bu diye işaret etme vakası yaşanıyor güzel memleketimde.biz bunları genelde akit, vakit ve türevlerinde görmüştük ama bu sefer tercüman almış sazı eline vuruyor da vuruyor bam teline . neden? askere laf edilmez bu memlekette de o yüzden. noldu sayın paşamız gözleri dolu dolu konuşmasına kanmadı perihan mağden ve yandaşları diye çok mu üzüldü? onun üzülmesine dayanamadı mı tercüman tayfası . paşamıza tercüman mı oldular ? nedir yani?
bu çirkin kadına cevabı siz verin miş.halt etmişsin sen onu. o çirkin kadın çoğunuzun yazamadığını yazıyor, aklınıza getiremediklerinizi dillendiriyor ve topunuzu bir araya getirseler o kadar vicdan çıkmaz sizden. perihan mağden okurum evet. her yazısına katılmasam da en azından ne yazmış acaba bu duruma diyecek kadar takibimdedir.
nedir amaçlanan? hratnt dink in ölüm yıldönümüne girerken tanrılar yeni bir kurban mı istiyor? azıcık dili sivriyse gazetecinin kaldırın ortadan değil mi? hepsi ertuğrul özkök ve kapı kulları gibi olmalı çünkü . yazarlık diye giydiği donu mu anlatmalı ayşe arman gibi bu kadın?
yarın öbür gün sizin tetiklediğiniz milliyetçilik hastalığına kapılmış birileri, bu kadını öldürürse son yıllarda görüldüğü üzere ne hesap vereceksiniz o zaman. tahmin edemedik mi diyeceksiniz? verilmesini istediğiniz cevap ne ayrıca ? yazı mı yoksa alnının çatına kurşun mu ? gazetecilik yeni bir tür tetikçilik mi yoksa ? nerde kaldı gazeteci etiği, aklı . bu nasıl saçmalıktır böyle ne vurdumduymazlık ne aymazlık? nasıl bir plan ya da ? neler geçiyor o kirli akıllarınızdan ve para hırsıyla kararmış vicdanınızdan kimbilir?
- psikoloji biliminin konularından olan "savunma mekanizmaları " örneği olabilecek sesleniştir. "yansıtma" mekanizmasında, kişi kendi olumsuz özelliğini başkasında görür.
bizim cevabımız sizedir: çirkin gazete!
- (bkz: cevap veriyorum)
(bkz: mehmet ali kıley)
(bkz: evet)
(bkz: ıhıhı)
- perihan mağden'in tam da bahsettiği militarizm budur işte. ulusal düzeyde yayın yapan bir gazete gençlerin "faşist" duygularına hitap etmiştir. büyükanıt paşa'ya da hakaret ettiğini özellikle yazıyor, oysa ben yazıyı okuduğumda hakaret anlamına gelebilecek en ufak bir şey görmedim. sanırsam bunların bakış açısına göre paşaları eleştirmek hakaret, paşalara hakaret etmek ise vatan hainliği. bir de şu var, çirkin arama çabasındaysalar uzaklara gitmesinler, kendi web sayfalarının sağ tarafına baksınlar.
|