|
|
- --spoiler--
the sixth sense filminin ruhunu öldürmekle birebir..gitmeyen, görmeyen birisine söylenmemesi gereken bir laf..
--spoiler--
- 2000nin şubatında birçokları tarafından söylenen cümle
- altıncı his'i seyretmeyen birisi için söylenebilecek en kral, en ölümcül spoiler lafı..
(bkz: spoiler)
- altıncı his gösterime yeni girdiğinde piç bir arkadaşın dershanede bağırarak gezdiği cümle.
- scrubs'ın bir bölümünde de aynen geyiği yapılan spoiler
- (bkz: i see dead people)
- (bkz: bahşiş alamayan yer gösterici davranışları)
(ucurtma, 07.05.2005 23:29 ~ 23:29)
- altıncı his adlı film popülerken sinema salonlarının tuvalet duvarlarına kadar yazıldığını gördüğüm, filmi izlememiş yada izlemek için sinemaya gelmiş birinin okuduktan sonra yazanı bolca andığı cümle
- koca bir neslin* vurgun yiyerek büyümesine sebep olmuştur bu cümle. filme zamanında gitmeyen neredeyse herkesin göğsünde bir yumru olarak kalmıştır. etkisi neredeyse kanser edici boyutta can sıkıcıdır. kayıp kuşak olacaktık da ucundan döndük*
söyleyenlere ithafen:
(bkz: ulan rooniyy fener ananı mı sikti lan orospuevladı)(mavio, 05.12.2005 01:01)
- scrubs'da da geyiği yapılan cümle.
ayrıca (bkz: katil profesör)(kornish, 25.12.2005 09:57 ~ 09:57)
- filmi izlemeyen birine söylendiğinde , söyleyenin dayağı hak ettiği cümle.
- bunu söyleyen adamı senaryoyu unutana kadar odunla dövmek lazımdır ki başka canlar yanmasın.
(atropos, 11.01.2006 15:19 ~ 06.06.2007 16:42)
- bazıları ise filmden önce bu cümleyi duyar ama anlamaz ne demek istediklerini.filmi sonuna kadar büyük bir heyecanla izler.çıkarken "vay be adam ölüymüş" denir.ilk defa geç anlama bu şekilde işe yarar.kişi kendinle de gurur duyar.
- yer gösteren adama bahşiş vermediği için yer gösteren adam tarafından arkadaşıma söylenen,arkadaşımın film zevkinin içine eden cümle.
- altıncı his filmini izlediğinizde,filmin sonunda beyninize balyoz etkisi yaparak izlediğiniz filmi tekrar yorumlamanıza neden olan cümle
- matrix serisinin son filminin new york'ta ilk gösteriminden çıkıp, dışarıdaki kalabalığa " neo ölüyo lan heyecanlanmayın bi bok yok" diye bağıran insanın diyebileceği sözdür
- lost'ta oceanic vol815'i buldular, bütün herkes ölmüş, cesetlerine erişildi denmesi ile akıllara tekrar gelen spoiler.
- (bkz: zenci uzaylıymış)
- filmin gösterimde olduğu dönem beyoğlu fitaş önünde arkadaşım ile buluşmak için beklerken pasajın içinden bir zibidinin yüksek sesle sarfettiği cümle. ardindan bu zibidi arkadaş filme girecek olan sanatsever arkadaşlar tarafından gözümün önünde evire çevire dövülmüştür. iyi olmuştur, her zaman hümanist olmamak lazım. efendim olayın vuku bulduğu gün ben daha önceden filmi seyretmiştim.
- the sixth sense filmini izlememe sebebim. evet sırf bu yüzden film ilk çıktığında izlememiştim, kaç yıl oldu hala izlemedim, spoiler arsızlarına inat sonsuza kadar da izlemeyeceğim.
- 6. hissin başında sinemada yanımda oturan dingo diye tabir edeceğimiz arkadaşımın bana filmin en heycanlı yerinde söylediği o çok anlamlı söz öbeğidir.
|