|
|
- başrolünde jim carrey in oynadığı hiperkomik film...
- (bkz. jim carrey)...
(bkz. morgan freeman)...(8844455, 10.03.2004 16:06 ~ 11.03.2004 03:20)
- (bkz. jennifer aniston)
bruce: feed the hungry, and give peace on all mankind. is that good?
god: yes... if you're miss america.
bruce: where are you going?
god: vacation.
bruce: god doesn't go on vacation. does he?... do... ye?
god: ever hear of the dark ages?
- 2003'ün en çok izlenen filmlerinden biri olan bruce almighty, kanımca oldukça tekdüze ve manasız bir filmdi. morgan freeman'a tanrıyı oynatan zihniyeti karşıma alıp gülmek isterdim. oldukça sığ esprilerle bezeli diyalogları ve daha en başından sonunu tahmin edebileceğiniz senaryosuyla kendini komik duruma düşüren bir film.
ama tabi sadece biraz eğlenmek için 5 yada daha üzeri tl'yi sokağa atabilecek izleyiciler için belki de iyi bir film. çünkü jim carrey yaşlanmak nedir bilmiyor, jennifer aniston yine çok şirin felan filan.
tv'de verseler biraz gülmek için izlenebilir anca, tabi film içinde gözümüze sokulan boş mesajları es geçebilirsek.
- arap ülkelerinde yasaklanan film. eğer ille de insanı küfre sokabilecek bir film izleyecem diyorsanız dogma daha uygun.
- zamanında bir gazetenin filmin başrol oyuncusu diye "bruce almighty" yazdığı yaran film
- türkçe'ye gene alakasız çevrilmiş bir film. (bkz: aman tanrım) filmde "ne de olsa 4 teker üzerindeyim" ve "400,000 kişinin lotodan büyük ikramiyeyi kazanıp 17 $ alması" gibi ince espriler, medcezir sonucu japonya'da meydana gelen olaylar gibi pek akla gelmeyecek olan şeyler oldukça başarılı işlenmiş, insana kurabiye sevgisi aşılayan ve ülkemizde gösterime girdiği yıl 16yaşından küçükler için yasak olan film.
- fikri güzel, kakahalarla güldürenler yanında bıyık altından güldüren birtakım ince fikirler de içeren, başrolünü jim carrey'in oynadığı, güzel olmaması için hiçbir sebep olmaması gereken film. ama olmamış! gerek birtakım diyaloglar, gerek senaryo, gerekse oyunculuklar açısından tatmin edemeyen bir film olmuş. filmin fikri çok güzel, ama cıvık esprilerle (birtakım güzel olanlar da var tabi, ama genel olarak cıvık) güldürmeye dayanan bir şekilde çarçur edilmiş. ilk seyredişinizde gülmekten yerlere yapışırsınız belki, ama bu film size kendini bir defa daha seyrettiremez.
olmamış...
- filmin ilk yarısında gayet güzel eğlenceli vıcık espriler olan ancak 2. yarısında mesaj verme kaygısı içinde bayan film
- (bkz: evan almighty)
- bugün atv'de bazı bölümleri çıkarılmış bir halde yayınlanan jim carrey filmi. "dua administration" tadında çalışan yazılımın her sunucuda bulunması şart.
- işten kovulup aynı gün içinde tanrı olan bruce ertesi gün mükemmel işler çıkarır.. tanrı olmanın verdiği güvenle patronun ofisinde alır soluğu...
bruce : çok düşündüm.birçok şeyin farkına vardım.hatalıydım.şunu yapmamalıydım.e çok değiştim ben.
patron: bişeyi merak ettim bruce.. tüm bunları birgün içinde mi düşündün sen?
bruce : yaaa....yedi günde neler yapabileceğime inanabiliyor musun?
- lapatya ile erkekleri zora sokan film. düşünün ki kız arkadaşınız sizden onun için bir demet lapatya bulmanızı istiyor.
aman tanrım diyin ve geçin.
-lapatya istiyorum aşkomm
+ama hayatım şe..
-ya baneneeeğ, istiyorum işte, herkes kız arkaşına sevdiği çiçekleri alıyor. yoksa ben sevmiyo musan?
+hayatım yok, ben, sev..
-bitti taam mı? bitti! bugün bunu almayan, evlendikten sonra ne eziyeyler çektirir kim bilir!
(bkz: role playing)
- çok pis spoiler sıçarım.
bruce nolan: bir insanın özgür iradesine müdahale etmeden seni sevmesini nasıl sağlarsın?
tanrı: dünyama hoşgeldin.
eğlenceli bir film ancak atv de ilk kez gösterildiği vakit her tarafını kesmişlerdi, "ben tanrı'yım" diye bağırdığı bölümler dahil.
- filmde jim carrey'in aya kement atması 1946 yapımı it's a wonderful life filmine bir atıftır. bu iki filmde buffalo'da geçmektedir.
- jim carrey'nin müthiş performansının yanı sıra inceden espri, gönderme yapan bir film. cesedi bir türlü bulunamayan jimmy hoffa'nın cesedinin ölüm belgeleriyle bulunması, tanrı rolündeki morgan freeman'ın bir sahnede kafasında new york yankees şapkası olması, gandhi'ye de yedi parmak yaptığını söyleyemesi ve carrey'in çorbayı kızıldeniz gibi ikiye ayırması sahneleri çok iyiydi kanımca. aslında sinematografik açıdan çok üst düzey bir film değil ama sadece jim carrey'nin şaklabanlıkları üzerine kurulu bir film de değil. hiç niyeti olmayanlar dahi az görünse de catherine bell için izlemeli. (bkz: allah sahibine bağışlasın)
|