belki ilginizi çeker
  1. · bronzlaşamamak
  2. · kız arkadaşının ayak tırnaklarına oje süren erkek
  3. · bronzlasmak
  4. · mayokini
  5. · nil fm
  6. · yasemin mori
  7. · plajda kitap okuyan insan modeli
  8. · kayısı yağı
gündem
  1. · kıvanç tatlıtuğ vs wentworth miller
  2. · boylumlama
  3. · galatasaray
  4. · yerli şarkılarda geçen mükemmel sözler
  5. · sevgiliye hitap şekilleri
  6. · serdar ortaç ın haiti yi umursamaması
  7. · öss de türkçeyi fulleyen sözlük yazarı
  8. · berdel
  9. · dünyanın en iyi 10 kenti

bronzlaşmak  

1. nil karaibrahimgil* şarkısı

ben bu yaz bembeyaz bir otelde
    kendime rastlamak istiyorum
    "sevgilim kimbilir şimdi nerde" diye soran şarkılar dinlemiyorum...

ben bu yaz bronzlaşmak
    kendimle uzlaşmak
    yer yer yozlaşmak
    uzaklaşmak istiyorum

en çok satan kitaplar elimde
    kendime yönelmek istiyorum
    denizden çıkıp yeni bikinimle
    üşümek ürpermek istiyorum
    yansın ayağım kumlarda
    sönsün günlerim mumlarda
    mavi turuncu tonlarda
    toplansın dalgalar kumsalda
    (dedi ki normal, 31.08.2006 04:59)
  2. 1950lerden beri güzel olmak için gerekli olduğu düşünülen eylem. fakat son yıllarda güneş ışınlarının cilt üzerindeki zararlı etkilerinin artması ve insanların da bu konuda bilinçlenmesi sonucu "artık moda bronzlaşmak değil, peynir gibi olmak" şeklinde bir akım başlatılmaya çalışılmaktadır. her ne kadar yerinde bir davranış olsa da bronz bir ten hala daha güzel ve daha çekici olduğundan insanlar sağlıkları için tehdit oluşturan bu eylemden vazgeçemiyor.
    (the nova, 31.08.2006 07:33)
  3. beyaz hanımların jennifer lopez veya beyoncé gibi olabilmek için neleri feda edebileceğinin en basit örneğidir.
    (huma, 31.08.2006 08:25)
  4. senelerdir yaz mevsimlerinde en temel ihtiyaç haline gelmiştir. güneş sevmeyen bünyeleri tatil dönüşlerinde binbir soru ile karşı karşıya bırakır.
    (floydian, 10.11.2007 22:31)
  5. gerekesiz hatta bünyeye zararlı saçma işlem.
    eskiden insanlar beyaz olmaya özenirdi (hatta en ileri örneği michael jackson diyelim) ve ilerde bir gün yine özenecekler ahanda yazdım buraya bak. tabi o zaman da kalıcı bronzluk hapları almamış olsunlar (anti-michael jackson)
    (ven, 10.11.2007 22:33)
  6. uzmanların farklı görüşlerde olduğu bir konudur, çoğu konuda olduğu gibi. vücudun d vitamini ihtiyacı için güneş şarttır. buna karşın zararları da malum. en iyisi, bilinen marka koruyucular ile akşam 5ten sonra malak gibi güneşlenmek. bu süreçte malaktan farklı olabilmek için kitap okunması tavsiye olunur.
    (jenesaispas, 05.03.2008 18:49)
  7. beyaz tenliler için üç evreden oluşan durumdur. önce biraz pembeleşirsiniz, sonra kızarırsınız ki en acılı evredir, en sonunda amacınız olan bronzluğa ulaşırsınız. ancak bundan kaçmak için bebekler için tasarlanmış güneş kremleri veyahut yüksek faktörlü güneş kremleri kullansanız da fark etmez. kızarma evresi maalesef ki kaçınılmazdır.
    (nephthys, 25.03.2008 21:15)
  8. eski önemini yitirmiştir.artık insanlar bronz olmaktan ziyade kendilerini en yüksek faktörlü güneş kremleriyle koruyup beyaz kalmaya çalışır.nicole kidman ve charlize theron'u düşünecek olursak olması gerekende budur.
    (glamdring, 05.04.2008 23:50)
  9. türkiye'de asla tedavülden kalkmayan iki akımdan biri. diğeri elbette sarışın olma sevdası. önemini yitirdiği falan yok. ozon tabakasındaki deliğin günden güne büyümesiyle artan cilt kanseri riski bile bronzlaşmak isteyenleri durduramıyor, durduramaz. gerek orta sınıf gerekse sosyete kadınlarının vazgeçemediği bu iki olgu arasında olması bekleneceği üzere bir ters orantı yok. bilakis sarışınlaşmak isteyen kadınlar, genellikle aynı zamanda bronzlaşmak isteyen kadınlar. bu durum "koyu renk saçlılar tamam da sarı saçlı bir insan evladı, niye bronzlaşmak ister ki acep" gibi enteresan bir soruyu da beraberinde getiriyor.

edit: imla
    (fantaghiro, 05.08.2008 16:53 ~ 29.07.2009 23:55)
  10. günlük sorunları, memleketin ahval ve şeraitini unutmak, ya da morötesi ışınlarla yakıp kavurmak için tercih edilen tatilci etkinliği. açık büfe, havlu kartı, güneş yanığı ve "ki ki ki ko ko ko" başta olmak üzere değişmez animasyon team şarkıları... bütün bunlar eternal sunshine vesaire filmindeki gibi bir teknolojinin henüz bulunamadığı çağımızda ikame amaçlı ortaya konmuş iptidai beyin felci yöntemleri. beyni geçici olarak dumura uğratma, cildi kızartma ve ardından yoğurtlayıp krem şantili istakoz gibi ortalarda gezme, otuz kilometre ötede yanıp kavrulmakta olan ormanları düşünmemeye çalışarak barmenden bir kivi frozen daha, bir buzlu campari daha isteme, serge gainsbourg'un dediği gibi "tam güneşin altında, ne kenarda ne de herhangi bir yerde, tam olarak altında" bulunma işi.
    (tembel, 05.08.2008 17:07)
  11. çok ama çok beyaz tenli insanların nail olamayacağı mertebedir.

ortalama 7 gün süren bir tatilin ilk 3 günü tırsa tırsa güneşe çıkan ve 50+ koruma föktörlü güneş kremleri kullanan bu zavallı insan -evet evet hikayedeki zavallı benim-, herkes bronzlaşır kızarır güzelleşirken -yahu en azından değişirken- hiç tatile gitmemiş gibi bikini mayo gibi şeylerin izlerinden dahi yoksun bir şekilde dolaşmaya devam eder.

eee başlarım ulen diyerek yanmaya 4. günde karar veren ve hatta sebat eden aynı insan, 50'yi bırak 5 koruma faktörlü krem bile kullanmadığı son 3 günde, tekne gezilerine çıkar, güneşin altında uyur, denizde şeberir... ve inan olsun sayın okuyucular güneş kendisini es geçmektedir. lanet gibi bir şeydir. bir ecnebi bebeleri beyazdır o plajda bir de bahsi geçen zavallı. kızar be mübarek ya kızar bari. o da bir renk.

sonuç, pazartesi sabahı yüzdeki alık gülümsemeyle işe gelinir. 'aa canım hoş geldinnnn, ama hiç yanmamışsıııınnn', 'güneş parayla mıydı ekiri kikiri', 'konakta mı büyüdün seeeen?' gibi son derece rahatsız edici karşılamalara maruz kalınır.

ve o da yetmezmiş gibi, iki saatte bronzlaşan insanlar vardır ve aramızda yaşamaktadırlar:

-- a hikmet bey yanmışsınız? siz de mi tatildeydiniz?
    ++ yok zinkafnun hanım, çocukları hanımı pikniğe götürdüm hafta sonu geh geh geh!!
    ---keneler yesin seni de hanımını da...
    ++efendim?
    --aa ha ha yok bi şey, ne hoş. kene filan korkmuyorsunuz inşallah.
    ++yok esmere gelmez kene...
    ---hınk! aha ha ha ühü

(bkz: bronzlaşamamak)
    (zinkafnun, 05.08.2008 17:27 ~ 23:13)
  12. bronzlaşayım derken cildi çillerle dolan celebrity'leri görünce, cilt kanseri riskini bir kere daha hatırlatan estetik bazlı kaygı (su bazlı geçirgen giri).
    (electro, 05.08.2008 17:55)
  13. ben bu yaz bronzlaşmak
    kendimle uzlaşmak
    yer yer yozlaşmak
    uzaklaşmak istiyorum

he valla lan yeter sıkıntı sıkıntı nereye kadar.* kaçıcaksın gidiceksin bu diyarlardan.o açıdan pekzel şarkıdır.
    (balefulwhisper, 13.07.2009 18:42)
  14. bayaz tenliysen ibiş gibi yanaklarının olmasına sebep olur kızarırsın ,komik bi şekil olursun. en iyisi giriceksen denizine gölgede girmek.
    (asllll, 18.08.2009 22:09)

© 1923 - 2010 itü sözlük (buraya numaratör koyduk yılı kendi artırıyor artık)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük duyurular  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil
havadis:  itü sözlük blog  ·  twitter  ·  friendfeed  ·  facebook