|
|
- enfes ötesi adventure oyundur.1 ve 2 şeklinde piyasaya sürülmüştü ve 2 daha güzeldi.*
- (bkz. broken sword 3: the sleeping dragon)
- oynadığım en iyi adventure oyunu. diyaloglar harika. backgroundlar sanat eseri.
- shadow of the templars
- pc olayına ilk girdiğim zamanlarda hiç unutmam yeni bilgisayar almıştım ve 2 cdlik broken sword diye bir oyunum vardı.aylarca bıkmadan heycanla oynadım.oynadığım en iyi advanture oyunlarından biriydi.
(bkz: full throttle)
- george stobbart ve nico collard adlı sanal karakterlerin başını çektiği harika adventure serisidir.
broken sword 2 'nin fragmanını "ühühür o malın bile son model bilgisayarı var" diyerek gittiğimiz misafir çocuğunun pentium 166 mmx makinasında seyrettiğimi hatırlıyorum. çizgi film tadındaki adventure oyunları hep bana daha çekici gelmiştir ve broken sword 2 de öyleydi. kısa zamanda çok legal yollardan edinip, mouse'un sol tuşunu aşındırmak lazım.
3. oyunu olan the sleeping dragon ise bambaşka bir oyundu. harika sinematikler, bir adventure oyunundan oyunseveri kaçıran en büyük eksik olan (her ne kadar beni bozmasa da) aksiyon ögelerinin "bak şu an biri seni öldürmeye çalışıyo, araba geliyo lan d'ye bas şimdi!" şeklinde oyunun tadını asla bozmadan iliştirildiği, envai çeşit ülkelerde ve ortamlarda geçen ve tabii ki adamın yağ oranını ideal seviyelere çeken nico hatunun da eşlik ettiği müthiş bir oyundu. hiçbir oyunu 3 kişi oynamazsınız, hem işlere karışıp hem de film izliyor tadı alamazsınız; broken sword 3 işte öyle bir oyundu. ayrıca 3 boyut olayına da korkulanın aksine yumuşak ve zarif bir geçiş olmuştu.
serinin son oyunu ("bitiş" anlamında son) broken sword 4: the angel of death çıkalı sanırım bir ayı buluyor ve ortalamanın üzerinde, olması gerektiği çizginin altına inmeden ama "piyuuu vay anasını lan!" da dedirtemeyen notlar almıştır. elimden geçecek illa ki.
işte o replikler, bu ikiliyi hiç böyle görmediniz!
- joooojj *
+ niko ? *
edip: nico 'nun göğüsleri lara croft 'unkileri döver. (kandırmayalım birbirimizi, tomb raider oynayan herkes lara 'yı sakin bir yere çekip zoom yaparak göğüslerine bakmıştır. sivilceliydi o yıllar. hey gidi.)
|