görseller
brenna mac crimmonbrenna mac crimmon
brenna mac crimmonbrenna mac crimmon
belki ilginizi çeker
  1. · bir sana bir de bana
  2. · şemsiyemin ucu kare
  3. · şu karşıki dağda bir fener yanar
  4. · cecom
  5. · orkestra keyif
  6. · karşılama
  7. · sıkıştırılmamış saf ses
  8. · şu karşıki dağda bir fener yanar
  9. · mükemmel sesli şarkıcılar
  10. · galatasaray üniversitesi
gündem
  1. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  2. · yasaklanması gereken şeyler
  3. · bir kadının bilmesi gerekenler
  4. · beşiktaş ile fenerbahçe taraftarı arasındaki fark
  5. · yeşim salkım
  6. · the twilight saga new moon
  7. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  8. · windows türkçesi
  9. · birinci belli ikinci kim

brenna mac crimmon  

sayfa  / 2
  1. balkan müziği sevdalısı bir kanadalı. baba zula'yla söylediği şarkılarda türk olmadığını anlamak imkansıza yakındır. bütün balkanları gezip gün yüzü görmemiş ezgileri ortaya çıkartmış, güzel ve hüzünlü bir sese sahip yetenekli insan.
    (haşmet asilkan, 03.05.2006 05:46)
  2. selim sesler ile ortak çalışması olan karşılama albümü takdire şayandır. etnik müzik sevenlerin favorilerindendir. bir fatih akın filmi olan crossing the bridge the sound of istanbul türkçe adıyla istanbul hatırası 'nın soundtrack inde karşılama'da bulunan penceresi yola karşı adlı parçayla yer almışlardır.
    (lupin, 03.05.2006 07:06)
  3. nasıl bir edası vardır anlamadım sesiyle, şarkı söylerken sergilediği tavırla insanı kendisine hayran bırakıyor.
    selim sesler'i de unutmamak gerek

http://www.youtube.com/...
    (bu kadar yürekten çağırma beni, 14.05.2007 18:12)
  4. nekropsi'yle de çalışmış olan türkü bacı. tek kelimeyle "mükemmel" bir ses.
    (thecrimson, 02.11.2007 01:32 ~ 01:35)
  5. bu muhteşem sesteki kadın çok yakın bir sürede tekrar türkiye'ye dönecek ve selim sesler ile güzel bir konser yaratıp, hayranlarını bir güzel coşturup tekrar yurdu canada'ya dönecekmiş, bilginin kaynağı bizzat selim seslerdir, canlı kanlı görüştüm, konuştum*..dinlenesi güzel ses.
    (enfazlaellikarakterolabilir, 09.05.2008 15:33)
  6. saniye m adlı türküyü inanılmaz yorumlayan ses.
    (joeninmemeucu, 12.05.2008 03:12)
  7. bir sana bir de bana'yı çok başarılı yorumlamıştır. ilginç telaffuzuyla şarkı daha bir dinlenesi.

özellikle: "gözleeerin" fısıldadı ah mutluluğu yavaşça...
    (marjane und eudaimonia, 03.08.2008 13:16 ~ 13:17)
  8. eda sözcüğünün vücut bulmuş halidir kendisi.. her ne kadar kanadalı olsada türk kültürüne çabuk alıştığıda gözlerden kaçmaz.. ısrarla takip edilmelidir..
    (pazienza, 09.11.2008 20:21 ~ 20:21)
  9. muhteşem bir ses, gerek selim sesler gerek baba zula ile yaptığı işler takdire şayan eserlerdir. hep şakıması istenen bir bülbül gibi arada vatanına dönse de, buralarıda yurdu bellemesini dileriz.
    (agustos, 02.01.2009 00:10 ~ 00:12)
  10. şu karşıki dağda bir fener yanar türküsünü bulgaristan gezisi sırasında bir evin bodrumunda bulduğu taş plaktan almış türk halkının hizmetine sunmuş eşsiz sanatçı.
    (denizbalinası, 16.01.2009 21:34 ~ 21:35)
  11. (dicus carica, 16.01.2009 21:36)
  12. (dadaist yapıbozumcu, 29.05.2009 23:08)
  13. (rakı şişesindeki balık, 06.07.2009 20:59)
  14. cecom´u muhteşem seslendiren kanadalı güzel hatun.

(bkz: babazula)
    (bkz: cecom)
    (fernweh, 06.07.2009 21:03)
  15. kulak misafiri ismiyle yeni albümü çıkmış taş plak sesli kadın.
    (asymmetry, 31.07.2009 12:56)
  16. "yeni cd'im kalan'dan cikmis turkiye'de. umarim hosunuza gidecek." demiş facebook grubunda. yirim. ne umarımı, hoşumuza gitmesi, büyüleneceğiz yine. kurban olurum o sese..
    (raem, 02.08.2009 18:29)
  17. crossing the bridge: the sound of ıstanbul'da tanıdık; şaştık kaldık nasıl da söylüyor diye orası tamam, amenna da birisi bana anlatsın arkadaş allahın kanadalısı nasıl böyle şemsiyemin ucu kare söylüyor!!! aklım almıyor... vallahi almıyor.
    (galak, 26.08.2009 14:48 ~ 14:50)
  18. bazı zamanlar dünyaya melekler konuk olur, kir pas içerisinde yuvarlanıp giden dünyaya güzel çocuk kıyafetleri biçer; belki de bu ıssız soğukta üşümeyelim diye.

bazı zamanlar o güzel meleklerden birkaçı dünyaya olan merhametinden geri dönemez de kalır buralarda, bir anne şefkatiyle dünyanın ensesinde soluk soluğa dolaşmak için.

o güzel meleklerden biri de hergün koca bir yalanla yatıp koca bir yalanla kalktığımız bu lanetlenmiş coğrafyaya düşüvermiş sanki.

ben onu ilk gördüğümde aklıma lady godiva geldiydi. bana onu tanıştıran arkadaşa usulca işte bizim godivamız da geldi ne güzel artık tanrının merhametinden ümit kesmemize lüzum yok deyivermiştim.

dünyanın kiri pası üzerimizdeydi, bıkkın ve küskündük. o şarkıya başladı biz dünyalar güzeli bir küskünlükle yunduk yıkandık.

şarkı söylerken yüzü aydınlanıyordu sanki. konuşurken de öyle. ben böylesi görklü bir tevazuyu bir de erkan oğurda görmüştüm.

ama onun yüzünde gördüğüm masumiyet gibi bir masümiyet bir insanın yüzünde bu kadar görkemli bir hüzünle birlikte göründüğü başka bir insanoğlu var mıdır bu dünyada bilemem.

ben zaten çoğu şeyi bilemem.

ama bir kalp ikliminden serin bir sabah rüzgarıyla birlikte gelip gönül iklimimizi şenlendiren bu kutlu sesten bir tane daha yoktur onu bilirim.
    (mete tebeci, 22.09.2009 11:05 ~ 11:08)
  19. çok güzel türkçe konuşan ve türkçe şarkılar söyleyen kanadalı bir ablamızdır kendileri. selim sesler ile güzel konserlere imza atmışlardır. halan anlayamadığım eline her mikrofonu alanın kanal kanal dolaştığı ülkemizde böyle bir muhteremin neden gözlerden ırak kaldığıdır.
    (hunterboy, 05.11.2009 08:45)
  20. (hunterboy, 05.11.2009 11:01)
  21. ne güzel bir ses bu böyle allah'ım,ne dinlendirici,ne şirin,ne sımsıcak,ne sevimli bir ses...
    geç öğrenip de "keşke daha önce bilseydim" dediğim şeylerden biri.
    allah ne kullar yaratıyor ya!

(bkz: allah'ım sana geliyorum)
    (valinor, 06.11.2009 18:06)
  22. 45' lik plakların bile olmadığı zamanlar, söyle çoook çook eskilerde kadınlar sanki arka odadan sesleri geliyormuscasina sessiz, tiz; ama ne hikmetse derinden şarkılar okurlarmış.

alaturkayı aynı onlar gibi okumuyorsa şerefsizim.
    (mevlüt şekeri hüznü, 07.11.2009 21:37)
  23. bu ablamızdan "yağmur yağar taş üstüne" isimli türküyü dinleyince gözyaşlarıma hakim olamamış, kendisinin türk olmadığına inanasım gelmemişti..
    (karizmatik, 10.11.2009 11:08)
  24. selim sesler ve grubuyla beraber hazırladıkları karşılama adında çok güzel bir albümü de vardır. kendisini ayrıca fatih akın ın köprüyü geçmek filminden de hatırlayabiliriz. penceresi yola karşı ve ben bir martı olsam isimli türküleri söylemiştir. kendisi kanadalıdır. anadolu ve balkan müziğini çok sever. çok da güzel söyler.

http://tr.wikipedia.org/...
    (tartar, 10.11.2009 11:25)
  25. http://www.youtube.com/watch?v=CenFxRhGEuc

yağmur yağar taş üstüne isimli bir de türkü seslendirmiş sanatçı. sesine gurban olduğumdur. amanınnn ne de güzel söylüyor!
    (anlat dedi tanrı sen sadece anlat, 15.11.2009 12:54 ~ 12:57)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil