almanca "kahverengi"
reklamda zaten genel olarak sinir bozucu bir hava var. " kısaları aldın mı, kısa sana çok yakışıyor" ısrarla vurgulanan kıl bir cümle ama benim takıldığım nokta bu değil. o kısa eteği giyen kızın yanındaki erkek görünümlü insana uyuz oluyorum. bu kadar yavşak bir insan olamaz. reklamın sonunda kız eteği giymiş, arkadaşlarının yanına gelince o çocuğun suratındaki ifadeyi görünce ağzını, burnunu kırıp eline vermek istiyorum. çabuk sinirlenen biri de değilim oysaki.
pek çok kullanışlı küçük aleti üreten firma.buraya kadar her şey çok iyi,çok güzel.fakat kurumun yaptığı hata reklamcılık noktasında.(bu giride sadece epilatör reklamları baz alınmaktadır.)
**her yetişkinin yapabileceği,üstün bir yetenek gerektirmeyen tespit**
reklam başlar.fonda çıstak çıstak bi müzik.ardından gelen saçma sapan senaryoların ayrıntısına girmiyorum.genel olarak hanım kız etek vesaire bişey giyicektir,ama kıl-yün dertleri sebebiyle arkadaşına ıvır zıvır bişeyler anlatır.hadi burası da tamam.sonra ekrana epilatör ve bacak çıkar.sonra sahnede el belirir.bacak temizlenir,arkadan börtü böcek,kelebek ya da tül falan gibi bişey bacağa atılır,kayar gider,oh mis gibi temizlendi mesajı verilir.
ancak ortada bir sorun var.o bacaklar hep tertemiz.arkadaşım siz hangi kılı alıyosunuz,neyi temizliyosunuz?zaten size bi iş kalmamış ki orda.tamam kıllı bi bacağı haldır haldır temizlemek hiç estetik değil, kabul ediyorum.ama gerçekçilik de gerek.sen çıkar bakıyım oraya ortalama bi türk kadınını, gör öyle mi oluyo mevzu.sizin reklam oyuncularının bacaklarında en başta bile o tül kayar gider zaten.ama dediğim gibi yap bakalım noluyo?börtü böcek kamp kurup yaşar,koloni falan oluşturur.tülü de atarsın üstlerine gölge de olur hayvancıklara oh mis.
gözünüzü seviyim kandırmayın kendinizi.
25 yıllık traş makineleri hala sorunsuz çalışan firma.
ürettiği elektronik tansiyon aletleri bir süre sonra kafayı yeme noktasına gelerek 10a 6lık tansiyonları 22ye 18 gösterme özelliğine bürünür ki hayret vericidir.
almanyada nazilerin die braunen/kahverengiler diye adlandırıldığı renk.
kıldan tüyden işlerle uğraşır.
*