belki ilginizi çeker
  1. · komplo teorisi manyaklığı
gündem
  1. · soğuk havada kısa etekle dolaşan kızlar
  2. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  3. · her yerinden öpüyorum rüştü
  4. · sözlük yazarlarının itirafları
  5. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  6. · okan bayülgen
  7. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  8. · hak ehliyeti
  9. · mu

bröveden atatürk resminin çıkarılması  

1. sonumuz ne olacak dedirten olay.
    (sercekafasi, 10.11.2005 23:25)
  2. ata'nın resminin bröveden çıkartılmasıyla kkk pkk olmaz, o kadar heyecana gerek yoktur. ama heyecan ve tepki gösteriyor ki millet atasına hala sahip çıkıyor; önemli olan da bu zaten, kalplerden çıkmasın, bröveden çıksa ne olur çıkmasa ne olur.
    (where is my mind, 12.11.2005 01:04 ~ 01:05)
  3. atatürk'ü materyelleştiren zihniyetin asla anlayamayacağı hareket.
    onu anlamaktan uzak, şekilci zihniyetin bas bas bağırdığı hede.
    bunu diyenler nedense kıbrıs elden gitti, ab bizi sömürecek, ordu göreve diye çığırtanlarla aynı kişiler olması da manidardır. ayrıca hilmi özkök son yıllardaki sağlam duruşu ve de yapılan reformlara yerinde tespitlerle yaklaşması nedeniyle askerlik görevine önem veren gerçek bir komutan olduğunu ispatlamıştır. görev süresi dolunca devlet üstün hizmet madalyası bile verilmesi yeridir. ata'nın resmi bi rozet halinde her tsk mensubunun yakasında şerefle dururken, atatürk'ü sadece kendileri bir yerlerde siyasi olarak tutunabilsin diye kullananlara da paşam bu hareketi ile bir tokat vurmuştur.
    (stocky2001, 12.11.2005 15:45)
  4. atatürk ün resminin bröveden çıkartılmasını sağlayan kişi oraya devlet idaresiyle atanmış bir kişidir yani devleti temsil etmektedir. (bkz: genel kurmay başkanı).yarın öbür gün yerel belediyelerde halk tarafından seçilmiş kişiler (bkz: belediye başkanları) ben şu meydandan, şu kütüphaneden, bu işletmeden atatürk ün resmini kaldırtıyorum ne de olsa devlet iradesiyle bu daha önce kaldırıldı derse hiç kimsenin birşey diyemeyeceği olaydır.
    (magarsus, 12.11.2005 18:01)
  5. baştan söyleyeyim sadece akıntıya uyup gaz vermek ve karışıklık çıkarmak için yazıyorum bu saçma sapan sözleri. lütfen yazının içeriğini destekleyen bir hüsn-ü niyet aramayınız. zira böylesine saçma, kıçtan çıkma, embesil ve su bulandırıcı lakırdının neresinde olabilir ki bu? neyse girizgahı kısa kesip giriye gelelim. şuna da bir bakarsanız ihya edersiniz beni: (bkz: @548502)

böyle bir rezillik olamaz!!! atatürk'ün ilkelerini ve kurduğu cumhuriyeti korumayı kendine birinci vazife edinmiş bir kurum nasıl olur da atatürk silüetini çıkarabilir bröveden. bu düpedüz atatürk'e ve onun temsil ettiği değerlere sırt çevirmektir.

böylesi bir zamanda irticacılar türban diye dayatırken, hala şeriat konuşulurken bizi bunlardan korumakla görevli ordu saf değiştirirse halimiz nolur bizim? atatürk'ün önümüze koyduğu muassır medeniyetlere ulaşma hedefi yolunda geriye doğru atılmış en büyük geri adımdır bu.

düşünün bi. bunu bağdat'ta saddam'ın heykelinin yıkılışı gibi şehir meydanlarındaki atatürk heykellerinin yıkılması takip etmez mi? şehirlerdeki atatürk caddelerinin ismi molla ahmet caddelerine dönmez mi? atatürk'ün bizlere bıraktığı mirasların izleri tek tek silinmez mi? bir iran mı olmak bizim hedefimiz! hani nerde muassır medeniyetler?!?!

yazıklar olsun şu türkiye'nin en güvenilen kurumunun yaptığına... vay başımıza gelenler!

buradan sesleniyorum kara kuvvetleri komutanına. benim yüce atamın resmini hiçbir yerden çıkaramazsınız! siz bile irticacılara kapılıp atatürk'ü ve atatürkçülüğü silmeye kalktınız ama asla beceremezsiniz!!! atatürk bu cumhuriyeti biz gençlere emanet etti. siz atatürk'ü kalbinizden çıkarmış olabilirsiniz ama bizim kalbimizden onu söküp atamazsınız. atatürk her zaman bizim kalbimizde yaşayacaktır ve onun bize verdiği enerji ile, damarlarımızdaki asil kandaki kudret ile bu cumhuriyete sahip çıkacağız!!!!

burada kendi kendime bir "allah allah" diyorum. hey yavrum hey. nasıl da aşka geliyorum. özünde son derece anlamsız bir tartışmanın konusudur bu. 2200 küsür yıllık bir ordu... brövesi olmuş olmamış, olmuşsa içinde atatürk olmuş olmamış ne farkeder? bir ufak resmin varlığımı atatürkçülük? o zaman vay göğsünde atatürk rozeti olmayanların haline. demek ki rozet takmayan irticacı, rejim düşmanı. sadece rozetle olmaz bu iş. eline atatürk'ün koca tepeye çıkarkenki resmi çerçeveletilmiş olarak dolaşmayanlar vatan haini.

ister istemez şu dört harf dökülüyor dilimden: ybsg
    (azwepsa, 14.11.2005 12:10)
  6. msn de zincir mesaj haline dönmesi ve bu mesajı alan büyük çoğunluğun nicklerinin sanonu ata! yazması bu olay sayesinde vuku bulmuştur.kaldı ki o nicklerin bu ekleri de bir iki gün aradan sonra silinmiştir allahtan 10 kasım gelmiştir nickler yine eklenmiştir.artık bazı nicklerde ata! yazmaktadır
    (miraystrawberry, 14.11.2005 15:39)
  7. zaten birşeyi kısa sürede unutma huyumuz olduğundan heryerde atatürk'ün söz ve resimleri olması gerekir ki bari atatürk'ü ve ilkelerini unutmayalım derken bizi hayal kırıklığına uğratan ve ordunun sıçtığı gün olarak anabileceğimiz olay.
    (bkz: ordunun sıçtığı gün)
    (bkz: atatürk ilke ve inkilapları)
    (muzcu, 24.11.2005 11:12)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil