bilecik'e bağlı, eskişehir, bursa, kütahya, bilecik'le komşu, 2004 itibariyle 45000 nüfuslu memleketim ...
memleketimiz olduğu için sevdiğimiz ve sevdiğimiz içinde dünyanın en güzel şehri olan yer.
istanbul - kütahya yolunda içinden geçerken kütahya'ya yaklaştıgımızı hissettiğim kasabaya benzeyen yerleşim merkezi.
bilecik ilinin 60.863 nüfuslu ve 847 km2 yüzölçümlü
ilçesidir.
mehmet ali özyiğit ilçenin kaymakamıdır.
akçapınar,
akpınar,
aksutekke,
alibeydüzü,
aşağıarmutlu,
bozalan,
camiliyayla,
çamyayla,
çaydere,
çokçapınar,
darıdere,
delielmacık,
dombayçayırı,
düzağaç,
ece,
erikli,
gökçeli,
göynücek,
günyarık,
hamidiye,
kandilli,
kapanalan,
karaağaç,
karabayır,
karaçayır,
kızılcapınar,
kızıltepe,
kovalıca,
kozpınar,
kuyupınar,
muratdere,
ormangüzle,
osmaniye,
poyra,
revnak,
saraycık,
yeniçepni,
yenidodurga,
yeniüreğil,
yeşilçukurca,
yürükçepni,
düzdağ,
ketenlik,
metristepe isimlerinde toplam 44
köyü bulunur.
belediye meclisi üyelerinden 8'i mhp li, 4'ü chp'li 2'si akp'li ve biri bağımsız olan kent.
kent sanayi kenti olma yönünde adım adım ilerlemektedir.
ilinden daha fazla gelişmiş olan ilçedir.
kavşak niteliğinde olan ilçe.
köy tadı bulunan yer. her mahalle hatta her sokakta hoparlör bulunmakta. anons için tabii, ama sadece anons için değil. ayak üstü reklam da yapılıyor. bir hanımın aynı tonlamayla diline pelesenk ettiği "ilan" başlığıyla başlayan reklamlar tadından yenmiyor.
bir tane caddesi olan,zamanında o tek caddeye "mecburiyet caddesi" ismini taktığımız,herkesin birbirini tanıdığı,dedikodunun çok olduğu,buna rağmen şirin bir ilçe.
bolu anadolu öğretmen lisesinin 99 depreminden sonra binasının ağır hasar görmesi sonucu taşındığı ilçedir.burada kardeş okul bozüyük anadolu öğretmen lisesiyle 1 yıl beraber eğitim gördükten sonra tekrar boluya dönmüştür.
muğla-yatağan ilçesinin bir beldesi. turkcell in yeni reklamı
kızın adını arayıpduru burada çekilmiştir. baba olan adam bozüyük'ün belediye başkanıdır. ayrıca
baba ocağı dizisinin büyük bölümü de burada çelikmektedir.
"burası bozüyük belediyesi yayın bürosu, ilan" şeklinde anonslarıyla ünlü memleketim
cnntürk'te yayınlanan
futbolmaniaprogramında
aziz üstel'in
ömer çavuşoğlu'na o tarihte "tüm profesyonel liglerde mağlubiyeti bulunmayan tek takım hangisi" şeklinde sorduğu sorunun cevabı
lisedeyken bozüyüklü arkadaşların öve öve bitirememesi sonucu dünyanın merkezinin teğet geçtiğine inandığımız ilçe.
pek çok beşerin şaşarak "bozhöyük" dediği şirin ilçedir. bağlı olduğu il olan bilecik'in bozüyükten küçük olması ve bozüyük'ün bilecik'e göre daha fazla şehir havasına sahip olması ise oldukça "güldürgeç"lidir.
sütü peyniri var, kaymağı balı var. leziz ki o kadar olur.
taze kaşarıyla kaymağını yemeden ölmeyin derim. ucuz da be hem. n'olcak?
bilecik'e bağlıdır ama halkı kendini daha çok
eskişehir'li gibi hissetmektedir. ve bağlı olduğu bilecik'ten her yönden çok daha gelişmiştir.
bilecik'ten çok
eskişehir'e bağlı gibi olan ve
27 ağustos 2009 bozüyük tren kazası ile gündeme gelen ilçe. kazadan sonra tv kanalları gezilmiş ve ismini doğru yazan televizyon kanalı aranmıştır. ne yazık ki bulunamamıştır:
trt - bozhöyük
haberturk - bözüyük
ntv - bozuyük
cnn turk - bozöyük
hadi o gün olay tazeyken bu hatalar yapıldı da,
haberturk olaydan iki gün sonra niçin hata yapmaya devam ediyor acaba?
rahmetli babaannemim rahmetli kardeşinin oturduğu ilçe. küçükken giderdik. genelde evin bahçesinde takıldığımızdan dışarıyı pek bilmezdik. bana hep küçük ve sıkıcı gelmişti.
eskisehir otobüslerinde muavinler tarafından ismi katledilen iki yerleşim yerinden biri
diğeri ise
eskişehir.
- büzüük büzüük büüzüüüğüükk,
- sikiiişehir sikisehir esiiikisehir
- gel abla gel abla.