|
|
- bilecik'e bağlı, eskişehir, bursa, kütahya, bilecik'le komşu, 2004 itibariyle 45000 nüfuslu memleketim ...
- memleketimiz olduğu için sevdiğimiz ve sevdiğimiz içinde dünyanın en güzel şehri olan yer.
- istanbul - kütahya yolunda içinden geçerken kütahya'ya yaklaştıgımızı hissettiğim kasabaya benzeyen yerleşim merkezi.
- bilecik ilinin 60.863 nüfuslu ve 847 km2 yüzölçümlü ilçesidir.
mehmet ali özyiğit ilçenin kaymakamıdır. akçapınar, akpınar, aksutekke, alibeydüzü, aşağıarmutlu, bozalan, camiliyayla, çamyayla, çaydere, çokçapınar, darıdere, delielmacık, dombayçayırı, düzağaç, ece, erikli, gökçeli, göynücek, günyarık, hamidiye, kandilli, kapanalan, karaağaç, karabayır, karaçayır, kızılcapınar, kızıltepe, kovalıca, kozpınar, kuyupınar, muratdere, ormangüzle, osmaniye, poyra, revnak, saraycık, yeniçepni, yenidodurga, yeniüreğil, yeşilçukurca, yürükçepni, düzdağ, ketenlik, metristepe isimlerinde toplam 44 köyü bulunur.
- belediye meclisi üyelerinden 8'i mhp li, 4'ü chp'li 2'si akp'li ve biri bağımsız olan kent.
kent sanayi kenti olma yönünde adım adım ilerlemektedir.
- ilinden daha fazla gelişmiş olan ilçedir.
- kavşak niteliğinde olan ilçe.
- il olmayı hakeden ilçe.
- köy tadı bulunan yer. her mahalle hatta her sokakta hoparlör bulunmakta. anons için tabii, ama sadece anons için değil. ayak üstü reklam da yapılıyor. bir hanımın aynı tonlamayla diline pelesenk ettiği "ilan" başlığıyla başlayan reklamlar tadından yenmiyor.
- bir tane caddesi olan,zamanında o tek caddeye "mecburiyet caddesi" ismini taktığımız,herkesin birbirini tanıdığı,dedikodunun çok olduğu,buna rağmen şirin bir ilçe.
- bolu anadolu öğretmen lisesinin 99 depreminden sonra binasının ağır hasar görmesi sonucu taşındığı ilçedir.burada kardeş okul bozüyük anadolu öğretmen lisesiyle 1 yıl beraber eğitim gördükten sonra tekrar boluya dönmüştür.
|