121 sayfa ve üç bin küsür giriyi kısmen gözden geçirmiş ama boylumlamanın ne olduğunu kavrayamamış yazarın sorusu. uzun zamandır bu boylumlama başlığına bakarım. her gün giri yazılır bu başlığa ama yazılanlar genelde taşşak malzemesi. daha doğrusu konseptin içinde bulunan mutlak doğru tanım olması gerekmediğinden bana öyle geliyor. boylumlama olayını sike almayan belki de tek giri "wondrous'un sanatının doruk noktaları." (bkz:
@287244) budur. bu sadece bir tahmin. bir olaya boylumlama adı verilmiş ve yazarlar tarafından beğenildiğinden sanatının doruk noktası olarak nitelendirilmiştir diye düşündüm. ama hala net bir cevabım yok. zaten uzmanlar soru başlığa cevap ermenin son yıllardaki en yaygın çaylaklık sebebi olduğunu belirtiyorlar. ama ben hala merak ediyorum, boylumlama ne lan?
bu soru aklıma çok önceden takılmıştı. hatta uzun bir süre "boyumlama" olarak okumuştum ısrarla. "boyumlama ne lan" diye başlık açtığımda ise fark ettim ki boyumlama değil "boylumlama" imiş. hemen silmiştim giriyi. şimdi çöpe baktığımda görünce bir araştırayım dedim ve cevabını buldum. (bkz:
boylumlama hakkında her şey)