ortaokul-lise zamanlarında (90'lı yıllar), karşıyaka'dan bostanlı'ya doğru giderken sağ tarafta kalan kafe-bar tadında bir mekanın ismi. hala daha mevcudiyetini sürdürmekte midir, bilmiyorum.
jerzy kosinski'nin bir romanı. e yayınlarından çıkmış olup, çevirmeni de öldürülen hürriyet gazetesi genel yayın yönetmeni çetin emeç'tir. türkçe'de ilk kez 1965 yılında yayımlanmıştır.
jerzy kosinskynin muhteşem romanıdır..ikinci dünya savasında almanya-rusya arasında polonyada sıkışıp kalan küçük bir çocugun yaşama mücadelesidir..sarışın ve mavi gözlü olmadıgı için türlü türlü işkencelere ve olaylara maruz kalan, şahit olan bu küçük kahramanın gerçek oldugu ihtimali var ve bu kanınızı donduruyor..
benim kitapla tanışmam ise eski sevgilimin bana bu kitabı hediye etmesiyle başlar..maalesef ayrıldıktan sonra okuma fırsatı bulabildim ve o melankoli anlarında, hele evde tek başınıza kalmışsanız, kitap her harfiyle kazınıyor..
elimde olursa diğer kitaplarını da okuyacağım yazarın kitabıdır..bana eski sevgiliyi anımsatsa da..
küvetinde kafasına bir poşet geçirerek intihar eden ünlü romancı jerzy kosinsky'nin insanın kanını donduran, insan acımasızlığı ve duyarsızlığının özellikle savaş atmosferinde hangi ürkütücü düzeylere vardığını gösteren romanıdır. 'boyalı kuş' adı, doğal renginden başka bir renge boyanarak gökyüzüne salınan kuşun, türdeşleri tarafından linç edilmesi olgusundan ve insanların da bu aptal, acımasız kuşlardan pek farkı olmadığı fikrinden esinle konulmuştur.