gusül abdesti *

adana çık aradan

1. (bkz: guslün farzları)
    (srce, 07.12.2004 19:59)

2. cenabet halinden çıkış sağlayan abdest.
    (hansvoralberg, 04.07.2005 22:25)
  3. bir çok kişinin farzlarını bilmeden yaptığı eylemdir...

tek kural her tarafı ıslatmak değil, aynı zamanda 3 kere ağza su alıp gargara yapmak ve üç kere de burna su alarak burnu iyice temizlemektir...

(bkz: cenabet olmayalım, olanları uyaralım)
    (rasputin, 05.07.2005 00:07)
  4. sünnet olanı; önce niyet ederek namaz abdesti almak, daha sonra tekrar gusle niyet ederek gusül abdesti almaktır. yine bu sırada, arka ve ön tarafımızın kıbleye doğru gelmemesi* ve vücudun her yerinin mümkün olduğunca eller ile ovuşturularak yıkanması ve saç ve sakal aralarına su gitmesi sağlanmalıdır. aynı zamanda, mümkün olduğunca su tasarrufu yapmak için, farklı şeyler düşünülmeden, olaya odaklanıp abdesti bitirmek de fayda vardır.* ayrıca: (israf haram..)
    (smg, 20.02.2007 05:25 ~ 21.02.2007 01:12)
  5. alındıktan* sonra, eğer namaz abdestini kaçıran bir durum yaşanmamışsa namaz da kılınabilecek abdesttir.
    (matematiksel olarak: gusül abdesti, büyük eşit, namaz abdesti)
    (smg, 22.02.2007 19:01 ~ 19:01)
  6. (bkz: teyemmüm)
    (lefteyenine, 22.02.2007 22:54)
  7. (bkz: mühim olan niyettir)
    (tiranx, 20.06.2007 15:36)
  8. (bkz: cenabet)
    (bkz: gidim de alim)
    (cam eldiven, 20.06.2007 15:38)
  9. hayatta yalnızca bi kere aldığım abdesttir.

zorunlu sebepleri vardı benim için. football manager günleri... hayvan gibi oynuyoruz. allahın milan'ını seçmişim. ligde kötü günler geçiriyorum. öndeyken son dakikada yenilen gollerden bütün şevkim s.kilmiş durumda. o sakatlık senin bu sakatlık benim uğraşıyorum. yönetimden homurdanmalar yükseliyor.
    ben, yusuf yusuf.
    ascoli deplasmanı... 2-0 öndeyim. son 20 dakika... adamlar 3 gol sığdırdı bu son 20 dakikaya. sinirliyim. ağlamaklıyım. içimde bilgisayara, daha doğrusu şu s.kik fm oyununa tarifi imkansız bir öfke büyüyor.

tuttum söktüm yerinden fareyi. fm'de işleri tıkırında arkadaş da yanımda tabi.
    -ne cenabet takım mına koyim. ne cenabet adamım ben!!
    +olum sen harbiden cünup falan olmayasın. aldın mı gusül abdesti.
    -yav bıreak olum ne işim olur abdestin gusülüyle normaliyle?
    +öle deme olum. çok büyük günah bak 5203 sene yanarsın cehennemde. hem belki de şu fm'deki olay bundan kaynaklanıyor.

sessizlik.iki dakka sonra.bir sonraki maç.s.kik milan yine yenik. dayanamadım.
    -kalk lan gusül abdesti alıcam. nasıl alınıyor öğret şunu.

neyse girdik banyoya. abdestimizi aldık. nasıl alınır öğrenmiş oldum. döndük maça milan reggina ya konuk... aldım çıkardım takımı huzurluyum. rabbime güveniyorum. bu sefer olacak. alıcam bu maçı diyorum.
    sonuç:reggina:2-milan:1.
    hemen sonra ben:
    -lan ancuk bana aldıracağına şu milanlı g.tlek şerefsizlere aldırsaydın ya abdesti.
    +...
    (ayakkabınıniçinekaçankarga, 13.08.2007 18:00 ~ 21.05.2008 17:20)
  10. sık sorulan sorular ve cevapları için :

http://www.namazzamani.net/...

http://www.dinimizislam.com/...
    (dolphins were monkeys, 14.09.2007 02:12)
  11. "iyi ki farz kılınmış lan" dediğim, sonuna kadar delicesine bir tutukuyla savunduğum abdest.

sene 2001. bir ton tanıdık toplaştık otobüs kiraladık, antalya'dan ankara'ya gidiyoruz 2 gün 1 geceliğine. her şey normal. ortam son derece hijyenik. otobüsümüz gıcır gıcır o403, gururluyuz. sonra nedendir bilinmez, ön taraftaki yolcularda bir huzursuzluk, bir popo çevresinde haşarat yuvası varmışçasına kıpırdanmalar, somurtmalar falan. "ne oldu ya?" diye soruyoruz, kendileri de ortama pek ısınamamış bayan arkadaşlar, "yokk bişey. öfff, ne zaman durucaz?" gibi yer yer trip, yer yer bıkkınlık kokan cevaplar. biz arka taraftakiler kıllandık durumdan. biri bir şey mi yaptı bir şey mi dedi modundayız. durduk kalktık derken ankara'ya vardık. millet arka kapıdan iniyor falan. o sırada ben de şoförün yanına gitmeye kadar verdim. dedim adama 1 paket uzun marlboro filan çakalım, sevinsin. hazırladım paketi gidiyorum yanına. o da nesi? bildiğin eşşek, yok yok fil gibi kokuyor adam. evet fil. hani sirklere getirirler çocuklar kokusundan kaçar ya. aynısı. "dayı noldu sana ya, yıkanmaz mısın sen?" dedim boş bulunarak. "ehe ekü bişey olmadı ki yengeylen, ne diye yıkanem evladım" demez mi? dedi. o an rabbime şükrettim. o zamana kadar ne gerek var, yıkanıyoruz zaten günaşırı deyip geçtiğim gusül abdestinin insanlığın devamı için ne kadar büyük bir önem teşkil ettiğini çözdüm. "dayı yapma etme, yaz günü terler insan bik bik bik..." tarzı açıklamalarla ikna eder gibi oldum adamı. sonra duyduk ki kendi bokunun içinde çürüyerek ölmüş.
    (bohemian, 08.04.2008 21:48)
  12. halk arasındaki adı boy abdestidir. kızlar alınca girl abdesti olur. o kadar.

not:12 gün giri girmeyip nah bunu yazdım şimdi.
    (yaqui, 28.04.2008 09:20)