belki ilginizi çeker
  1. · commodore 64
  2. · efsane oyun karakterleri
  3. · supaplex
  4. · diner dash
  5. · boulderdash
  6. · devrim yaratan oyunlar
  7. · call of duty 4
  8. · nostaljik bilgisayar oyunları
  9. · boulder
  10. · boulder dash
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  2. · ugg düşmanı ezik kızlar
  3. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  4. · sevgilinin 5 gün aramayıp naber diye mesaj çekmesi
  5. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  6. · 25 kasım 2009 manchester united beşiktaş maçı
  7. · itü yazarlarının evlenmek istedikleri ünlüler
  8. · gürsel tekin
  9. · engin abla

boulder dash  

1. güzel bir commodore 64 oyunu.
    (erdemetal, 23.06.2005 19:19)
  2. baldır deş'en jak
    (sidar, 23.06.2005 20:17 ~ 20:17)
  3. bir zamanlar hastasıydım. kumların arasında ilerleyen bonus toplayan bir oyundu. lakin bir gece uykuda yürüyüp annemi uyandırıp son level'ındaki bilmemnenin bilmemnesini sorunca zorunlu bir ayrılık girmişti aramıza... hiç unutmam, ertesi gün okulun ilk günüydü.
    (azwepsa, 07.10.2005 15:01)
  4. küçükken doldur taş
    şeklinde yorumlanan oyun
    (anakin skywalker, 12.01.2006 13:56)
  5. insanın başından kalkamadığı, stressli bir c64 klasiğidir kendisi, daha sonradan amiga için de üretildi fakat çok vasattı. bölümler harf ve numaralar ile birbirinden ayrılır ve küçükken şöyle konuşmaların oluşmasını sağlardı :
    - ı biri geçtin mi ? ı biri geçtin mi ?
    - ı biri geçtim, m ikideyim şu an.
    - nasıl geçtin ı biri, bana da göster.

oyunda amacımız belli bir sürede belirli sayıdaki elmasları toplayabilmekti, ama elmaslar her zaman gözünüzün önünde olmazdı. bazı zamanlar elmas üretmeniz gerekliydi ve bununda çeşitli yöntemleri vardı. bazen bir canavarın kafasına taş düşürmek, bazen kelebekleri (kelebek diyorum çünkü başka birşeye benzetemiyordum ) nehire ulaştırıp onların elmasa dönüşmesini sağlamak gibi. asıl insanı en stresse sokan nokta ise, belirli elmas sayısına ulaştığınızda sizi bir sonraki bölüme götürecek olan kapının, çat sesiyle açılması idi. ama size verilen zaman içinde bu kapının nerede olduğunuda bulmanız gerekirdi. nefes nefese son saniyelerle çok bölüm geçtiğimi hatırlarım. zaten c64 ün olayı buydu, insanı kemiren, sinir eden, sizi devamlı zamana karşı yarıştıran o panik oyunlar. bir kere de sakin sakin bir oyun oynadığımı hatırlamam. last ninja oynarsın o gizemli müzikle tırsarsın; test drive oynarsın, rakibin seni geçer, polis kovalar ; international karate oynarsın, hocan sağdan soldan sana bıçaklar fırlatır... ya bir rahat bırakın kardeşim ya. zaten kısa zamanda adaptörüm ısınıyor, kafa ayarım bozuluyor.
    (darkelf, 30.03.2006 13:37)
  6. 80'lerde commodore/atari döneminde çok meşhur olmuş yer çekimli bir platform oyunu. orijinal sürümleri boulder dash ve boulder dash ii'dir. diğerleri haritaların değiştirilmesiyle boulder dash'tan türetilmişlerdir. yazarının adı peter liepa'dır (o zamanlar oyunları bir kişi yazarmış); oyunu çıkaran firma ise first star.

kahramanın adı rockford'dur. kulaklarının çıkıklığından dolayı kediyi andırmaktadır. diğer öğeler ise gerçek adları ve bizim uydurduğumuz adlarıyla şöyledir:

dirt - çim
    wall - duvar (patlayanı ve patlamayanı vardır)
    rock - kaya
    diamond - elmas
    firefly - kare
    butterfly - kelebek
    amoeba - lav
    slime - su
    exit - çıkış

şimşek çakması, kısır döngü, sihirli duvar, uzayan duvar oyun içerisinde kullanılan önemli diğer kavramlardır.

bu mükemmel oyunun müzikleri de kendisinden geri kalmaz. peter liepa tarafından bestelenmişlerdir ve çok ilginç ezgiler barındırırlar. internetten bulunabilir.

sanırım pc camiasındaki en bilinen taklidi supaplex'tir. en başarılı pc uyarlaması ise şu adresten indirilebilir: http://www.caiman.us/...

konuyla ilgili birkaç bağlantı:
    peter liepa'nın web sitesi: http://www.brainjam.ca/
    first star'ın web sitesi: http://www.boulder-dash.com/
    (ali kamber, 30.01.2007 10:55 ~ 29.04.2008 08:16)
  7. bir commodore 64 klasiği. ne günlerdi be!
    oyun çıksın diye bazen saatlerce teybin başında kafa ayar letini bızıklardık, bilenler bilirler, ve yine 'load error' yazısı çıkıp yükleme işlemi mort olduğunda umutsuzluğa kapılırdık.bir seferinde yine öyle olunca ağlamaklı bir ses tonuyla babama 'baba yaa yine load error çıktı (yazıldığı gibi söylemiştim düşünün)' dedim o'da 'zaten bizim buralara gelişimiz error' diye cevapladı çünkü bu tarafa doğru tayinleri yeni çıkmıştı ve hamamböcekleriyle farelerin cirit attığı son derece döküntü bir evde kiradaydık. sonra derken günün birinde alet bozuldu, amcamla istanbul'a yolladık geri geldiğinde klavyedeki o zamanlar adı 'return' olan tuş başta olmak üzere bazı tuşlar basmıyordu enter tuşu basmayan bir klavye düşünsenize çıldırtır adamı bir sürü oyunu oynayamadım o sebepten yenisini de almadılar hep 'yarayan bir kanadır' içimde anlayacağınız.
    (naughtyboy, 28.08.2008 09:55 ~ 10:30)
  8. 64k'lık bir oyun olmasına rağmen, 25 çeşit haritaya sahip oyun olduğunu düşünürdüm, sonra bir gün a-1, a-2 diye 5 zorluk seviyesi olduğunu görüp bazıları (aynı) 100 kadar haritaya sahip olduğunu görmemle daha bir dumur oldum.

uzun uğraşlarla tüm elmasları toplayıp kapıyı açtırdığınızda, yıktığınız taşlarla kapıyı kapattığınızı görmeniz bünyede amma demoralizasyona sebep olurdu bee. ayrıca herkesin "lav" dediği yeşil yaratık bölünmesiyle de görebileceğiniz gibi basbayağı amiptir.(amoeba)
    (başak burcu erkeği, 28.08.2008 10:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil