bot 

adana çık aradan

1. kalın tabanlı pabuç. genellikle kışları kullanılır.
    (azureel, 22.09.2004 12:01)

2. (bkz. counter strike)
    (anubis 84, 22.09.2004 12:03)
  3. ks. robot. bilgisayar oyunlarında yapay zeka*.
    (bkz. podbot)
    (azureel, 22.09.2004 12:03)
  4. (bkz. converse)
    (benbirküçükcezveyimköşebucakgezmeyim, 22.09.2004 12:03)
  5. (bkz. www.botspot.com)
    (azwepsa, 22.09.2004 12:09)
  6. bot kelimesinin ağaç, plastik veya kauçuktan yapılmış küçük sandal olduğu ve bu sandalların da nehir veya denizlerde bir ulaşım aracı olarak kullanıldığı düşünüldüğünde; sözlükteki statüye uygun düşecek bir tanımlama olarak bot kelimesinin; acemilikten yazarlığa terfi etmek üzere yol alan, küreklere bütün enerjileriyle asılmış durumda bulunan azimli gayretkeş 3. nesil arıları ifade edebileceğini söylemek isterim. ha tutar veya tutmaz ayrı bir şey. zira, bu ayarı yapan moderatörün beyni vallahi ben değilim. sadece bendeki yansıması budur yoklamada gördüğüm bot kelimesinin.

ekleme:
    sonra yeniden düşündüm, -bilinmeyen problemleri çözme merkezinde çalışıyorum da- robotsu modeller olur böyle chat ortamlarında veya bazı oyunlarda, böyle her işe yarar, ortamı güzelleştirir, yön gösterir, akıl verir, ne yapacağını ona sorarsın felan işte bilirsiniz. bu bot olarak nitelenen arkadaşlar da yukarıdakine ek ve ikinci bir tanımlama olarak yazar ile moderatör arası bir şey olabilir belki. (hangisi yerse odur yanisi)
    (fempusay, 27.05.2005 14:17 ~ 15:57)
  7. online yazar, okur sayısının yanındaki akıllı bakınızda beliren, cevabını merakla beklediğimiz esrarengiz kelime.

(bkz: buradan yetkililere sesleniyorum)
    (benign, 30.05.2005 16:26 ~ 16:26)
  8. yoklama kısmındaki akıllı bakınızda belireninin arama motoru botlarını temsil ettiğini düşündüğüm kelime.

yolladıkları http paketlerinin başlık* kısmındaki user-agent değerinin içerisinde bot kelimesinin geçip geçmemesine bakılarak tahmin edilebilir.
    (bkz: googlebot)
    (bkz: alexabot)
    (bkz: msnbot)
    (raiser, 30.05.2005 15:46 ~ 15:49)
  9. sözlüğün vefalılarıdır. zira an itibariyle 21 yazar, 45 bot online'dır.
    (lightblue, 29.07.2005 12:32 ~ 20.08.2005 00:35)
  10. (bkz: eşofman altına bot giyen tipler)
    (kerrigan, 29.07.2005 13:47)
  11. kıs. botanik
    (camel, 16.04.2006 12:32)
  12. çorapsız giyildiğinde derin etkiler bırakabilir.

öğrenci evinde normal bir akşamdı. bakkala gitmek için aceleyle evden çıkmam gerekti gece. temiz çorap olmadığından "boşver çorapsız giyim" diyerek arkadaşın birinin botunu giydim. fırladım dışarı ama çok feci yağmur yağıyordu. açık yer bulamadım marketler kapalı bakkallar kapalı derken bi yarım saat dolaşmışım o yağmurda. tabi o sırada ayağımda hafif bir serinlik hissediyorum ama çaktırmıyorum. neyse sırılsıklam vaziyette eve varıp botu çıkarmaya koyuldum. sağ ayağım kolayca çıktı geçtim sola. bir zorladım iki zorladım çıkmıyor. zorla zorla çıkmıyor derken içeri bağırıp yardım istedim imkanı yok çıkmıyor. geldiler onlar da zorladı çıkmadı. sonra biraz sıcak su döktük biraz zorladık çıktı ama o ne manzara. efendim ayağımın ön kısmı suya maruz kaldığından dolayı mıdır nedir kanı çekilmiş ve bembeyaz vaziyetteyken topuk kısmında ise tam tersine simsiyah bir leke mevcuttu. üstüne bir de iğrenç de kokuyordu. herkes şaşkın ayağa ve bota bakarken koşup banyoya ayağımı yıkamaya başladım ama nafile çıkmadı o siyah leke. artık el sabunu şampuan hatta cif le bile ovdum ama nafile çıkmıyor. öyle kaldı birkaç hafta. o gün bu gündür çorapsız çıkmıyorum. siz de çıkmayın.
    (spazmol, 21.01.2008 23:27)
  13. kendi ifadesi ile; "ben bir bilgisayar programıyım. oyunu tamamlamanıza yardımcı olacağım. isterseniz oyuna başlayabilir ya da beni masadan atabilirsiniz." oyun sitelerinin en güzel şeyidir bot. konuşmaz, laf atmaz, küfretmez. soru sorarsan dilinin döndüğünce bir şeyler söyler. hiç kırılmaz, alınmaz. sevgi duyulmalıdır, saygıya hacet yok.
    (ageylan, 19.03.2008 21:53 ~ 21:54)