görseller
bostorgay 

belki ilginizi çeker
  1. · kırım tatarları
  2. · ukte sikici
  3. · fukuyama nın sonu
  4. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · allahın belası piç şerefsiz altıncı nesil yazarlar
  2. · disko kralı
  3. · thierry henry
  4. · 2012
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  7. · kurban bayramı vahşeti
  8. · yirmisinden sonra anneden tokat yemek
  9. · siyah süt

bostorgay  

1. kırım tatarlarına ait bir türkü. yasemin göksu ve şükriye tutkun da seslendirmiştir. sözleri ve türkiye türkçesi karşılığı şöyledir:

bostorgay degen ayvanın da, / boz serçe denen hayvanın
    cılgada bolur cuvası. / su yatağında olur yuvası
    cavun cavsa sel alır da, / yağmur yağsa sel alır
    ey, aruvum, / ey güzelim
    cılay da kalır anası. /ağlayıp kalır anası

bir kışkene bostorgay da / bir küçük boz serçe
    boylap boylap su işe / uzanıp uzanıp su içer
    yarim anda men mında da / yarim orda ben burda da
    ey, aruvum, / ey güzelim
    cılay da cılay kun keşe. / ağlaya ağlaya gün geçer

col yanında bostorgay da /yol yanında boz serçe
    tarı da sepsem aşamay / darı da serpsem yemez
    siznin yaknın kızları da / sizin tarafın kızları
    ey, aruvum, / ey güzelim
    biznin yakka uşamay. / bizim taraftakilere benzemez
    (acayip biri, 12.06.2007 23:08 ~ 29.06.2009 10:56)
  2. benden zeki olduğunu farkettiğim, bu da yetmezmiş gibi kelime haznesinin de benden gelişmiş olduğunu gördüğüm yazardır. hoş gelmiş. ince zekası sayesinde basit sohbet konularından felsefeler doğuyor. önce ne söyleğini iyi anlamak gerekir. olaylara farklı açılardan bakması cabası.
    (merlot, 17.04.2009 16:25 ~ 27.04.2009 16:46)
  3. en sevdiğim kırım türküsünü -ki -çok da güzel söyler- nick yapmış itü sözlük yazarı.
    inandığı insanlar için ölüm dahil her yola gelebilen kafa adam. şahsen kendisi için çiğ tavuk yerim. lisede komutan derdik biz ona.
    (impossible, 29.06.2009 10:33 ~ 10:34)
  4. geç keşfettiğim sağlam yazar. nesildaş. takipteyiz.
    (elpinoras, 02.07.2009 22:25)
  5. ilk hangimiz diğerinin girisi favori seçti hatırlamıyorum ama mesajlaşmalarımız bu şekilde başladı. giriler favori seçilerek, yazılanlar hakkında yer yer tartışıp yer yer esprili mesajlarla devam ediyor muhabbetimiz. o güzel ve bilinmeyen şiirleri sözlüğe kazandırıyor ben de favori listeme. * teşekkürler.
    (jassmine, 07.07.2009 16:41)
  6. 3 seneden fazla bir süredir beraber sözlüklerde yazıyorum kendisiyle. o da benim gibi gel git yaşar, çok iyi bilir bu konuyu. bunun yanında hem muhabbet edip hem de kavga edebilmemiz garip. ben de buna şaşıyorum doğrusu. çok geç olsa da hoş geldin diyeyim.
    (gospodin petro je dosao ponovo, 27.07.2009 12:09)
  7. biraz geç farkına vardığım 6. nesil türkü dostu yazar. hoşgelmiş, sefalar getirmiştir. bundan sonra sıkı takipçisi olacağımı bildiriyor, yazılarının daim olmasını diliyorum...
    (vamişkunan, 30.07.2009 01:46)
  8. bugün doğum günüymüş. iyi ki doğmuş olan sevgili yazardır. tarafsız bölgedir.
    (lierre, 09.08.2009 05:23)
  9. kendisine şı böreg ısmarlamak istediğim hemşerim. iyi ki doğmuş. mutlu seneler.
    (xanobachewsky, 09.08.2009 05:33)
  10. özel insanlara özel günlerde sizin için ne kadar özel olduklarını hissettirmeniz gerekir, ki kelimeler işte bu zamanlarda kifayetsiz kalır.

iyi ki doğdun arkadaşım. kilometrelerce mesafeden gül kokulu türküler hediye ediyorum sana, nice mutlu yıllara.
    (jassmine, 09.08.2009 14:46)
  11. güzel insanlar güzel yaşasın... hep yaşasın, huzurlu yaşasın.
    (sinirliyim ezelden, 09.08.2009 15:04)
  12. " "etmen rakı tatarın hakkı" tuvu mu akay?"
    eskişehir'de olsa güzel bir doğum günü kutlaması yapıp kesin küfelik ederdik. bu sene olmadı seneye olur umarım...
    (impossible, 09.08.2009 22:54)
  13. yazdığıklarıyla briç camisanından olan ve olurda bbo da karşılaşırsak, 2 trefl ine pass geçmek istediğim yazar.
    (coalboy, 29.09.2009 13:04)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil