bostorgay degen ayvanın da, / boz serçe denen hayvanın
cılgada bolur cuvası. / su yatağında olur yuvası
cavun cavsa sel alır da, / yağmur yağsa sel alır
ey, aruvum, / ey güzelim
cılay da kalır anası. /ağlayıp kalır anası
bir kışkene bostorgay da / bir küçük boz serçe
boylap boylap su işe / uzanıp uzanıp su içer
yarim anda men mında da / yarim orda ben burda da
ey, aruvum, / ey güzelim
cılay da cılay kun keşe. / ağlaya ağlaya gün geçer
col yanında bostorgay da /yol yanında boz serçe
tarı da sepsem aşamay / darı da serpsem yemez
siznin yaknın kızları da / sizin tarafın kızları
ey, aruvum, / ey güzelim
biznin yakka uşamay. / bizim taraftakilere benzemez
(acayip biri, 12.06.2007 23:08 ~ 29.06.2009 10:56)
benden zeki olduğunu farkettiğim, bu da yetmezmiş gibi kelime haznesinin de benden gelişmiş olduğunu gördüğüm yazardır. hoş gelmiş. ince zekası sayesinde basit sohbet konularından felsefeler doğuyor. önce ne söyleğini iyi anlamak gerekir. olaylara farklı açılardan bakması cabası.
en sevdiğim kırım türküsünü -ki -çok da güzel söyler- nick yapmış itü sözlük yazarı.
inandığı insanlar için ölüm dahil her yola gelebilen kafa adam. şahsen kendisi için çiğ tavuk yerim. lisede komutan derdik biz ona.
ilk hangimiz diğerinin girisi favori seçti hatırlamıyorum ama mesajlaşmalarımız bu şekilde başladı. giriler favori seçilerek, yazılanlar hakkında yer yer tartışıp yer yer esprili mesajlarla devam ediyor muhabbetimiz. o güzel ve bilinmeyen şiirleri sözlüğe kazandırıyor ben de favori listeme. * teşekkürler.
3 seneden fazla bir süredir beraber sözlüklerde yazıyorum kendisiyle. o da benim gibi gel git yaşar, çok iyi bilir bu konuyu. bunun yanında hem muhabbet edip hem de kavga edebilmemiz garip. ben de buna şaşıyorum doğrusu. çok geç olsa da hoş geldin diyeyim.
biraz geç farkına vardığım 6. nesil türkü dostu yazar. hoşgelmiş, sefalar getirmiştir. bundan sonra sıkı takipçisi olacağımı bildiriyor, yazılarının daim olmasını diliyorum...
" "etmen rakı tatarın hakkı" tuvu mu akay?"
eskişehir'de olsa güzel bir doğum günü kutlaması yapıp kesin küfelik ederdik. bu sene olmadı seneye olur umarım...