|
|
- fırına girebilen cam ürünlerdir, böylelikle börek falan daha şık servis edilir masada
- ev hanımlarının birbirlerine hediye olarak en sık aldığı ürünlerden biridir. birçoğu kullanmaz, hatta paketinden de çıkarmadan başka bir arkadaşına hediye eder. bir borcam, paketi açılmadan çok sayıda ev gezebilir.
- travelling salesman probleminin türkiye'ye uyarlanmış hali varsa, bu da borcam'dır. öyle ki 6 node'dan (ev hanımı) geçtikten sonra tekrar çıkış noktasına varabilir bir borcam. (bkz: bumerang)
- 2006 yılının sıcak bir yaz günü raflarda yerini alan bir penguen dergisi sayısında borcam ürünleri ile ilgili olarak yapılan "paketi açılmadan çok sayıda ev gezebilir" tespiti umut sarıkaya karikatürüne konu olmuştur.
-pardon ben borcam almaya gelmiştim ama..
-25 yil önce bir borcam üretmiştik beyefendi, ondan sonra üretmedik.. o bütün turkiye'yi dolaşıyor..
-nasıl? anlamadım..
-şöyle söyleyeyim.. en son ne zaman borcam geçti eline?
-evlendiğimde hediye gelmişti..?
-sen ne yaptın ona?
-kutusunu açmadan kaynımın nişanina hediye olarak götürdüm..
-simdi taşlar yerine oturdu mu küçük sincap. hadi beni yalnız bırak...
- eskiden ne bileyim bi ketıl bi bilendır kadar değer görürdü bu. düğünlerin, nişanların, altın günlerinin vazgeçilmez bir parçasıydı. neden böyle olduk be borcam, hızlı yaşayıp çabuk mu tükettik birbirimizi? sen, sanal bebeğim, pasaklı oğlumun sidikli odası tabelası... yan yana, odanın bir köşesinde dandik bir torbada...
(entourage, 18.05.2008 02:01 ~ 22.05.2008 02:17)
|