jamiroquai'nin solisti jay-kay kendine has tavrı olan bir adam doğru. ama jamiroquainin yaptığı müziği ilk onlar yaptı demek incognito, donna summer gibi bir çok isme saygısızlık olur. tek onlar yapsın demek de sonraki geleceklere ve gelenlere saygısızlıktır. jamiroquai bu müziği popüler hale getirmiş çok önemli bir ekiptir fakat bu benimsenip yapılamayacak bir şey değil. bora uzerin de bu tarz müzik yapması kendine has olmadığı anlamına gelmez. sonuçta jay kay üflemeli partileri ve söz yazıp çalın şunu derken, bora uzer üflemelileri üflemeli grubuna bırakıp davul, bas, gitar gibi altyapıları kendi yazmış, kendisi çalmış ve göğsünü gere gere kendi albümüm diyebilir.
ama katılmadığım şey şudur ki bu adam bora uzer olmalı. jay-lal değil. jay-kay hayranı olabilir, şakacı da davranmak isteyebilir ama kendi ismi olursa özgünlüğe sahip olabilir diye düşünüyorum. herşeye rağmen şükretmeliyiz böyle projeler de başladı. bu ülke daha bıkmadan sıkılmadan türküleri jazz yapmaya çalışanlar furyasını çekiyor.
bunun yanında malmsteen taklidi malum virtüözümüz için sayfalar dolusu giri varken yıllardır sahne almadığı şehir kalmayan bu adam için iyi ya da kötü altı tane giri görmek beni üzmüyor değil.
edit: bu giriyi yazdığımda sadece klip şarkısını dinlemiştim. tüm albümünü de dinledim kendisinin ve yardım edenlerin ellerine sağlık. ayrıca
kangroove dan kalma "turkish jamiroquai" sıfatı psikolojileri etkilemiş olacak ki jamiroquai taklidi albüm deniyor. hani justin timberlake falan dense anlayacağım da jamiroquaiyle epey farklı.